![]() |
Kupio sam EliteBook 8540p, i5-m520, 4gb ram, nvidia nvs5100, 15,6" 900p, u nekom njemačkom dućanu rabljenih laptopta s godinu dana garancije. Izašo me 2100kn s dostavom. Laptop je savršeno očuvan.
Međutim, čini mi se da malo sporo radi u Win7? Izvršio sam hp sistemske testove, windows memory test, hard disk - sve ok. Međutim, hd tune benchmark na toshiba 250gb disku kaže da je average 1.3mb/sec, access time 19.2ms i burst rate 1.4mb/s. Je li to presporo? Zapravo, ne pitam, to je užasno sporo, samo moram naći razlog. |
Daj nam screenshot testa i izvrti error check.
|
Error check (u hd tuneu) je prošao bez problema, trenutno vrtim chkdsk pa ću vidjeti kakva je situacija.
Na chkdsk-u sve prošlo bez problema (C: particija). Ima netko ideju u čemu bi mogao biti problem? EDIT: sad sam opet odradio hdtune benchmark, trenutno je oko 100mb/s http://s30.postimg.org/gvt13k6a5/HDT...K2561_GSYN.jpg |
Pa ovo mi djeluje sasvim uredno za stariji disk.
|
Citiraj:
Meni ovo vuče kao na neki problem s driverima ili konfiguracijom? EDIT: promijenio sam način rada hdd-a u biosu na ahci, reinstalirao win7 i ponovno instalirao sve drivere, ovaj put pažljivije... za sad se čini sve u redu |
Ništa mi nije jasno. Nekad radi odlično, nekad se na trenutke zblesira i kad tada pokrenem hd tune benchmark, vrijednosti skaču od 1mb/s do 100mb/s, točno tako se osjeti i u radu. Svi testovi pokazuju da su sve komponente ispravne.
Sumnjam da je jednostavno takav laptop, ako moj Core 2 Duo ni nakon toliko godina nimalno ne zastajkuje u radu, ne vjerujem ni da bi ovaj trebao. Neke preporuke za dodatne testove za dijagnostiku? Ionako sam mislio uzimati neki SSD, ali glupo ako ne znam da je u hardu problem. |
Fino vi u offtopic udruzenim snagama, a kolega frANZI jos nije naucio editirati postove pa mora 2-3 napisati u nizu...nece ic.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:49. |