PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Diskovi SSD/HDD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Presporo ripanje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=25853)

Lihto 11.10.2005. 00:34

stavio sam novi firmware ista stvar na toshibi obradi nešto prže nekih 3 min razlike al opet je pola sata previše,tj. toliko traje enkodiranje,jel može netko napisat koliko je njemu u prosjeku treba za ripanje i na kakvoj konfiguraciji

Veki-os 11.10.2005. 01:02

Citiraj:

Originally posted by Rainmaker-Lihto
stavio sam novi firmware ista stvar na toshibi obradi nešto prže nekih 3 min razlike al opet je pola sata previše,tj. toliko traje enkodiranje,jel može netko napisat koliko je njemu u prosjeku treba za ripanje i na kakvoj konfiguraciji
Pa ak je 16X trebao bi za 10-15 minuta izripati.

domy_os 11.10.2005. 02:52

Citiraj:

Originally posted by Rainmaker-Lihto
Meni traje oko 10-15 min. na secure modu u EAC-u. Konfa je u sigu.

Jesi se probo igrat driverima za chipset, skinut nove i sl.? Konkretno mislim na one za IDE kontroler.

-POP- 12.10.2005. 11:47

Budemo ti mi sredili windowse kad dođeš na lan!:D

domy_os 12.10.2005. 12:46

Citiraj:

Originally posted by Eddie
Budemo ti mi sredili windowse kad dođeš na lan!:D
Tako je. :D

burke 12.10.2005. 13:17

može jedno totalno glupo (možda ste već pričali o tome pa nisam vidio)....IDE kabl na koji ti je spojen uređaj s kojeg ripaš dali je 40 ili 80 pinski = tanki ili debeli?

domy_os 12.10.2005. 15:09

Citiraj:

Originally posted by burke
može jedno totalno glupo (možda ste već pričali o tome pa nisam vidio)....IDE kabl na koji ti je spojen uređaj s kojeg ripaš dali je 40 ili 80 pinski = tanki ili debeli?
To ne bi trebalo imat veze jer optički uređaju mogu normalno radit i na ATA-33 kablovima.

burke 12.10.2005. 15:23

OK nekažem ništa dapače....sad možda se krivo sjećam (često mi se to desi:D )....ali nije li za brzine 8X (kod DVD-a (ili DVD pržilice)) potrebno spojiti uređaj na 80 pinski jer 40 pinski nema toliku propusnost?

slbodno me ispravite popljujte nije bed :D nebi bio moj prvi zaheb:D

Bubba 12.10.2005. 15:31

Citiraj:

OK nekažem ništa dapače....sad možda se krivo sjećam (često mi se to desi:D )....ali nije li za brzine 8X (kod DVD-a (ili DVD pržilice)) potrebno spojiti uređaj na 80 pinski jer 40 pinski nema toliku propusnost?
ATA kabel je (gotovo) uvijek 40 pinski, razlika je u broju vodova; 40 odnosno 80 "zilni" kablovi. Bilo kako bilo, danas najbrze przilice imaju dovoljno male brzine da komotno mogu stati u opseg brzina predvidjen za 80 zilne kablove.

burke 12.10.2005. 15:41

ja sam smouko čeljade koje nije išlo u neke škole za ovakve stvari pa nije ni čudo što se zblesam:D

uvijek se hard stavlja na onaj "tanji" kabel ne? valjda zato što je on "propusniji" ili se varam:confused:

drugo znam da kad mi je frend posuđivao DVD pržu da ga spojim na taj tanji ako želi pržiti na 8X jer ću na "debljem moći samo na 4X....sad možda je on trkeljao gluposti

inače znam da prže mogu sporo ali problem je što čovjeku neće brzo radit

nemojte me krivo shvatit...da se želim svađat ili nešto ali zbunjen sam pa ako može objašnjenje:D

domy_os 12.10.2005. 15:44

Citiraj:

slbodno me ispravite popljujte nije bed :D nebi bio moj prvi zaheb:D

Kak ne bi imao?

1350 kB/s x 16 = 21600 kB/s = 21.09 MB/s

a 40 žilni kabal ima propusnost od 33 MB/s (ATA-33).

domy_os 12.10.2005. 15:47

Za hardove ti treba 80 žilni kabal kad im je brzina oko 50 MB/s.

burke 12.10.2005. 16:45

sve što mogu reči je isprika zbog spamanja:o

da sam malo matematiku nabacio došo bi i sam do voog zaključka pa nebi baljezgo za bezveze....moja isprika

mamlaz spaljeni ko mi je reko ono za DVD, a ja još veći kad ga slušam:D

Lihto 12.10.2005. 19:15

spojeno sa onim kvalitetnim ide kablom onaj kao oklopljeni,a hard je sata

igorba 12.10.2005. 19:38

Hmm... nije mi jasno nekoliko stvari u cijeloj priči. Nekako mislim da se ovdje ne radi o "ripanju" već "enkodiranju". Ripanje na najbržim čitačima traje oko 5 min za jednoslojni original, oko 8-10 minuta za dvoslojni, a ako se radi o DVD-u sa zaštitom (većina filmova) i čitaču koji ima riplock, onda i sporije. Enkodiranje traje, ovisno o stupnju kompresije, 10-20 minuta na novijim računalima. Ako se radi istovremeno ripanje i enkodiranje, dakle ako direktno sa DVD-a kodiraš film (u DVD Shrinku, CloneDVD-u ili sl.), onda ta radnja traje 20-40 minuta, ovisno o stupnju kompresije i količini podataka na DVD-u. Probaj "sripati" DVD na hard programom DVD Decrypter, na kraju ćeš dobiti točno trajanje, prosječnu i maksimalnu brzinu ripanja. Nadam se da sam bar malo pomogao.
:-)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:43.