![]() |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Stvarno si u zadnje vrijeme ko grintava babetina u menopauzi, samo filozofiraš. Kao prvo, dvb-t2 u hr je išao tek ravno godinu dana nakon svitchovera na dvb u hr ;) Znači nikako nije bio u isto vrijeme dostupan ;) Koristim dvb-t u hr od 2006 i poprilično pratih tematiku 5-6 godina tako da dobro znam što je i kad bilo dostupno. Kupih reciever od 500kn 2010e, koji eto nema t2, što je, i to po tvom as usual puno lajem malo meda dajem uzvišenom mišljenju vulgaris reciever? Idući put kad kreneš sa svojim uzvišenim pametovanjima bar prouči tematiku, budući da nisi uvijek u pravu.... |
...tako ja čitam ovu temu i se sjetim kako sam neki dan pročitao ovo za Jay Lenoa;
"On April 26, 1999, the show began broadcasting in 1080i HDTV, becoming the first American nightly talk show to be shot in high definition. The show was shot in 16:9 aspect ratio" Fakin' 1999, nema što, konačno smo u koraku s tehnologijom :D |
Citiraj:
Mene srdi što npr. osobno imam tv star 7 mjeseci od 5k kn i što si s njim opet osuđen na kupovanje receivera. Radim u trgovini sa televizorima, imam izloženo 30 modela i samo JEDAN može uhvatiti HRT HD 2, znači 99% ljudi koji kupi novi tv je onda po tome nesposobno... |
Citiraj:
Cek samo da odluce ugasit dvb-t i sve prebacit na t2 :) :) :). Valjda tamo kad neki politicar kupi tone kineskih t2 uredjaja. |
Uhvatio HRT2 HD ali nema koristi od toga, OI me ne zanimaju :D
Citiraj:
Hrvatski narod ? >:) |
Nije mi jasno zašto se to nije pustilo na običan DVB-T.
Koliko se sjećam, taman prije sveopćeg prelaska na DVB-T sam hvatao testni signal s Discovery channelom u HD rezoluciji i to je izgledalo sjajno. Codec je bio mpeg4, a slika fullHD. Nije emitirano sa Sljemena nego s HRT-ovog "sjedišta". Bio je isto tako FTA, besplatan. Nažalost, testni signal se ugasio nakon nekoliko mjeseci i od tada HD 0 bodova. Zašto forsirati nešto novo, kad već svi ljudi nemaju niti mpeg4, a kamoli taj DVB-T2. EDIT: Kad netko ostavi *jednu* i *jedinu* opciju za nešto (HD stream), a postoje druge, onda to zovem forsiranjem. Bez obzira na SD opciju koja na današnjim televizorima izgleda jadno, blijedo i zastarjelo. |
Citiraj:
Moglo se odmah na mpeg4 + SD paralelo, ako se nevaram cijena im je bila oko 500kn (sve se to dalo subvencionirat kao masu toga drugog do tada) |
Koliko vidim, samo ovi dijelovi su pokriveni...
|
Nitko ne forsira, ovo je hoćeš-nećeš za nešto što traje 14 dana.
Bit će puno zanimljivije ako bude tako išlo i svjetsko u nogometu :). Mogla bi se lijepa količina uređaja prodat, al će sigurno onda i cijena past. Nije nikakav problem što je nekad odlučeno za jeftiniji MPEG2, tako i tako ti uređaji rikavaju ko blesavi. Danas za isti novac dobiješ MPEG4, a sutra DVB-T2, preksutra nešto drugo... |
Citiraj:
Ne znam u čemu je problem kada već tako kasno vremenski uvodiš kao mi odmah okinuti na noviji standard sa više mogućnosti. (ovo je retoričko pošto znam koja nesposobnost vlada kod dotičnih). |
Citiraj:
|
T2? :)
|
Bravo Ivek!
|
Ukratko : Teška SVINJARIJA od strane HTV-a.
|
Ček,ti si fakat neš očekivao? :D
|
U zadnje vrijeme čak gledam TV, al Slovence u HD-u.
Urnebesan im je jezik. Nordijsko smučanje u Full-HD je zakon. |
Ja ću svoju uplatnicu za tv pretplatu poslat Slovencima.
Naši biseri navećer između snimki olimpijade puste CIS i Sex i grad (repriza, reprize) pa ti gledaj nastavak u 00.30h - stvarno nisu normalni. Citiraj:
|
Steta sto je 1080i a ne 1080p :/ isto i na Zloveniji. Opet je bolje od SD-a :D
|
Nema 1080p nigdje.
|
Aj da ne dižemo novu temu, Svjetsko u Brazilu će navodno isto ići u HD-u.Jel će isto ići dvb-t2 ili su prišli pameti????
|
Citiraj:
|
To je 100% ili...
|
Citiraj:
Nazalost morat cemo slusati stimca yet again |
Jedna dobra i druga losa vijest. Eto bar su mi ustedili 60€ jer ne moram t2 tuner uzimati.
|
I prvi put ce biti i mobile aplikacija za ljude u hr, pa ce se moci preuzeti i gledati besplatno stream na mobitelima :)
Napokon izlazimo iz ere deva :D |
tu sam vijest vidio neki dan na txt-u i nisam mogao vjerovati da će ići u HD-u odnosno dvb-t.
izgleda da je olimpijske gledalo par ljudi sa dvb-t2 :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
http://gledaj.hrt.hr/
Ima i aplikacija navodno za android i ios... Neznam da li ce biti HD stream i na siteu, ili samo preko prijamnika |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:30. |