PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Komentari i prijedlozi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Cloud storage (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=255590)

Neo-ST 26.02.2014. 20:12

Tek mi sad ništa nije jasno, cloud storage koji je kod tebe doma? :stoopid:

segregator 26.02.2014. 20:32

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 2553867)

Jel to neki problem?

Neo-ST 26.02.2014. 20:34

Nije, samo je totalno beskorisno. Dobro da sada znam, hvala :)

segregator 26.02.2014. 21:05

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 2553896)
Nije, samo je totalno beskorisno. Dobro da sada znam, hvala :)

Znači, beskorisno je imati sinkronizaciju između više računala, tableta i smartphona? Dobro da znam, idem deinstalirati i dropbox, a i ovim firmama kao što je Terena sa potencijalnih 50 milijuna korisnika bi trebalo javiti da im je ovo bez veze :chears:

Neo-ST 26.02.2014. 21:16

Meni je beskorisno, nisam firma. Mislim da je to bilo logično za pretpostaviti pošto razgovaramo kao fizičke osobe u ovoj temi, a ne kao firme.

segregator 26.02.2014. 21:21

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 2553922)
Meni je beskorisno, nisam firma. Mislim da je to bilo logično za pretpostaviti pošto razgovaramo kao fizičke osobe u ovoj temi, a ne kao firme.

Kakve to sad veze ima? Zar praktički svi proizvođači kućnih NAS-ova u zadnje vrijeme griješe ugrađujući cloud mogućnosti u svoje uređaje?

http://www.synology.com/en-global/ds..._cloud_station

http://www.wd.com/en/products/products.aspx?id=1140

Neo-ST 26.02.2014. 21:31

Kako nema? Šta će mi "cloud" kod mene doma gdje svaki čas čekam kad će HDD crknut (ili čak cijeli komp uslijed grmljavine) ili nestati struje, gdje nemam realtime raid1 za backup, itd.
Čak da se sve to i ne desi, opet imam "javni" upload koji je divan, cijelih 50Kbps, tako da ako poželim bilo šta skidati, to je max. brzina koju imam, za razliku od pravih cloud servisa gdje skidam brzinom svog downloada.
Osim toga, svojim podacima mogu pristupiti i bez tog "clouda".
Zato kažem, za privatne svrhe besmisleno. Barem meni, da se ogradim od različitosti mišljenja :rolleyes:

EDIT: ove linkove šta si stavio, čemu to? To sve košta, mi pričamo o cloud servisu (poželjno besplatnom) dostupnom svima, a ne o otvaranju privatnog NAS servera kod kuće i kupovini dedicirane opreme.

segregator 26.02.2014. 21:40

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 2553938)

EDIT: ove linkove šta si stavio, čemu to? To sve košta, mi pričamo o cloud servisu (poželjno besplatnom) dostupnom svima, a ne o otvaranju privatnog NAS servera kod kuće i kupovini dedicirane opreme.

Pa valjda zato što je naslov teme "cloud storage" , a ne " cloud storage, dostupan svima"?

tor 27.02.2014. 08:05

sad ste se zapetljali bezveze - više nego je jasno na što Neo-ST misli kad traži cloud uslugu, tako mu ovo što ti predlažeš očigledno ne igra. Da, ima svoje prednosti imati svoj cloud doma, no uz ove brzine uploada koje imamo to stvarno nema smisla. Njemu treba drop, mega, gdrive i slični, tvoj prijedlog ima smisla i prednosti ali ne njemu i većini korisnika ovdje ;)

Neo-ST - ako ti treba malo više prostora, Mega ti je možda i najbolje rješenje. 50GB u osnovnoj varijanti ne daje nitko, tak da...Drop je odličan, no s relativno malo prostora, koji se da proširiti besplatno no putem referala i slično, pa ako ti se da klikati samo daj. gdrive me malo razočarao moram priznati, od glupog klijenta kojem ne možeš poikazati već postojeću mapu s podacima, da ne moraš kod reinstala windowsa ponovno skidati podatke, do toga da mi je jednostavno crko, na dva kompa, sam od sebe...Ono, za ubit ga.
Sky, ondnosno one drive sad je sito tako mrak, plus što je najeftniji od svih za nadoplatu, ako ti treba ozbiljnijeg prostora, 50+ GB jel...

lutherus 27.02.2014. 08:13

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 2553555)
Zašto baš owncloud?

Radi sigurnosti. Nemaš podatke na serveru na kojim NSA ima kontrolu.

Old Iggy 27.02.2014. 08:47

Citiraj:

Autor lutherus (Post 2554186)

Kakve veze ima NSA sa sigurnošću?

segregator 27.02.2014. 08:59

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 2554198)

pa piše ti u imenu...National Security Agency

lutherus 27.02.2014. 09:01

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 2554198)

Nisam lud da podatke držim na dohvat agencijama. Najbolje da im još i velim it's dangerous to go alone take this.

Old Iggy 27.02.2014. 09:06

Citiraj:

Autor segregator (Post 2554209)
pa piše ti u imenu...National Security Agency

Citiraj:

Autor lutherus (Post 2554212)
Nisam lud da podatke držim na dohvat agencijama. Najbolje da im još i velim it's dangerous to go alone take this.

I dalje ne vidim kakve veze ima sa sigrnošću- A kakve podatke imaš da NSA ne bi smjela gledati? :D

segregator 27.02.2014. 09:18

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 2554216)
I dalje ne vidim kakve veze ima sa sigrnošću- A kakve podatke imaš da NSA ne bi smjela gledati? :D

Ovo je očit primjer kad se ljudi ne slažu oko definicije nekog pojma...a za podatke ti mogu reći samo u 4 oka, ali nakon toga bi te morao :Machineg:

Old Iggy 27.02.2014. 09:20

Citiraj:

Autor segregator (Post 2554219)
Ovo je očit primjer kad se ljudi ne slažu oko definicije nekog pojma...a za podatke ti mogu reći samo u 4 oka, ali nakon toga bi te morao :Machineg:

:D
Imaš vrlo jednostavno rješenje: potpuno zatvoren višeredundantan sustav.
Koliko te to košta u odnosu na free uslugu i vrijede li ti podaci toliko? :D

Neo-ST 27.02.2014. 13:03

Citiraj:

Autor tor (Post 2554183)
sad ste se zapetljali bezveze - više nego je jasno na što Neo-ST misli kad traži cloud uslugu, tako mu ovo što ti predlažeš očigledno ne igra. Da, ima svoje prednosti imati svoj cloud doma, no uz ove brzine uploada koje imamo to stvarno nema smisla. Njemu treba drop, mega, gdrive i slični, tvoj prijedlog ima smisla i prednosti ali ne njemu i većini korisnika ovdje ;)

Neo-ST - ako ti treba malo više prostora, Mega ti je možda i najbolje rješenje. 50GB u osnovnoj varijanti ne daje nitko, tak da...Drop je odličan, no s relativno malo prostora, koji se da proširiti besplatno no putem referala i slično, pa ako ti se da klikati samo daj. gdrive me malo razočarao moram priznati, od glupog klijenta kojem ne možeš poikazati već postojeću mapu s podacima, da ne moraš kod reinstala windowsa ponovno skidati podatke, do toga da mi je jednostavno crko, na dva kompa, sam od sebe...Ono, za ubit ga.
Sky, ondnosno one drive sad je sito tako mrak, plus što je najeftniji od svih za nadoplatu, ako ti treba ozbiljnijeg prostora, 50+ GB jel...

Hvala, pogledat ću.
G.drive me nikad nije zezao, čudno.

hammer_of_thor 27.02.2014. 14:07

Citiraj:

Autor lutherus (Post 2554186)

wow. Kolko smo važni čak i NSA želi slike tvog ljubimca i 3 referata sa faksa :D

Zašto si ljudi uopće briju da ikoga živoga oni zanimaju? :D

Old Iggy 27.02.2014. 14:08

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 2554466)

To je sad u trendu. :D

segregator 27.02.2014. 15:08

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 2554466)
wow. Kolko smo važni čak i NSA želi slike tvog ljubimca i 3 referata sa faksa :D

zato što će sutra kad se bude kandidirao za predsjednika, doći neko iz NSA i ucijeniti ga nekakvom slikom...npr, predviđa se da će za 10-ak godina oko 20 milijuna amerikanaca mijenjati ime i prezime kako ih budući poslodavci ne bi mogli povezati sa njihovim online profilom

Old Iggy 27.02.2014. 15:12

Citiraj:

Autor segregator (Post 2554509)
zato što će sutra kad se bude kandidirao za predsjednika, doći neko iz NSA i ucijeniti ga nekakvom slikom...npr, predviđa se da će za 10-ak godina oko 20 milijuna amerikanaca mijenjati ime i prezime kako ih budući poslodavci ne bi mogli povezati sa njihovim online profilom

Kad valjaš gluposti online, nije ni čudno. :D

SilentException 27.02.2014. 15:20

Najveća glupost je reći 'koga briga za moje (tvoje) podatke'. Najvjerovatnije nikoga ali takav pogled je IMO idiotski.

segregator 27.02.2014. 15:23

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 2554517)
Kad valjaš gluposti online, nije ni čudno. :D

Ti si naravno ozbiljan sve tamo od svoje pete godine :respekt:

Old Iggy 27.02.2014. 15:24

Citiraj:

Autor SilentException (Post 2554529)
Najveća glupost je reći 'koga briga za moje (tvoje) podatke'. Najvjerovatnije nikoga ali takav pogled je IMO idiotski.

A gdje vidiš problem s NSA?
Imam bitno većih problema u vlastitoj državi. Brinuti o trivijalnim stvarima kao što su slike s vjenčanja ili team buildinga, CV-jevi i slično je besmisleno.
A ako te čega i strah, kriptiraš i miran si.

Citiraj:

Autor segregator (Post 2554532)
Ti si naravno ozbiljan sve tamo od svoje pete godine :respekt:

"Ozbiljan"? Nemaš što biti ozbiljan, ne smiješ biti glup. :D
A do takvih podataka (cloud) poslodavci baš i ne mogu doći. Da i NSA dođe nekim slučajem, može biti problematično ako se tamo želiš zapositi. :D

segregator 27.02.2014. 15:38

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 2554533)
"Ozbiljan"? Nemaš što biti ozbiljan, ne smiješ biti glup. :D
A do takvih podataka (cloud) poslodavci baš i ne mogu doći. Da i NSA dođe nekim slučajem, može biti problematično ako se tamo želiš zapositi. :D

Ne vjerujem ja više nikome...prije mjesec dana sam na IMDB išao gledati filmografiju Mathilde May...prije par dana mi Linkedin nudi neku Mathildu May (nema veze sa glumicom) kao potencijalni kontakt...sve moguće informacije se kradu i zloupotrebljavaju

Preporučujem da pročitaš:

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Numerati

Old Iggy 27.02.2014. 15:45

Citiraj:

Autor segregator (Post 2554545)
Ne vjerujem ja više nikome...prije mjesec dana sam na IMDB išao gledati filmografiju Mathilde May...prije par dana mi Linkedin nudi neku Mathildu May (nema veze sa glumicom) kao potencijalni kontakt...sve moguće informacije se kradu i zloupotrebljavaju

Ne mislim se opterećivati time. Najjednostavnija stvar za zaštitu je - zdrava logika.

Neo-ST 27.02.2014. 16:03

Citiraj:

Autor segregator (Post 2554545)

To nije nikakva magija već "targeted advertising", a funkcionira na principu cookieja koji skupljaju tvoje interese, tamo još od kraja 90-ih.

http://computer.howstuffworks.com/ad...custom-ads.htm

ivo_k 27.02.2014. 16:58

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 2553867)

ocito misli da on ima cloud doma.
i onda kad mu kazes da to nije cloud, ide prica o NSA, sigurnosti...cime prica postane jos vise :roller:

tor 28.02.2014. 08:26

ko djeca u vrtiću...ono, smirite strasti, dovoljno godina i svega imate da bi se tako razgovarali. Obrisao sam spam i višak, normalniji ton nadalje molim ;)

Renesis 28.02.2014. 10:08

Owncloud

OK, gledao sam malo po owncloud.org, ali bi rado da mi netko malo rascisti par pitanja.

1. Usluga je free ako imas svoj server i koristis u privatne potrebe?
2. Postoji li mogucnost stvaranja vise accountova na jednom serveru?
3. Pretpostavljam (pise da ima) da je lako dijeliti neke foldere sa ostalim userima?
4. Mogucnost da pojedini user ima pristup samo svojim podacima?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:12.