![]() |
Ukoliko uobičajeni RG6U nadovezuješ sa dionicom tanjeg 75ohma koaksom ili spajaš konektorima treba paziti na izolaciju od kiše .
Svakako ćeš imati gubitak min. 3dB što znači pola signala se izgubi kroz recimo 20-30cm sa konektorima. Ukoliko je odašiljač blizu i sa antene dolazi dovoljno signala gotovo da se neće ni primjetiti, osim ako je signal već na granici kvalitate. |
Principijelno ovako nešto
http://www.delock.de/produkte/G_8943...setLanguage=kr F konektori bi ti trebali a mogao bi to i zalemit te navuć bužir.. |
Stara tema ali tocna. Treba mi min 10 max 15(pozeljno između ali nema gotovih) antenskog kabela za dvbt2. Pozeljno i L konektor s jedne strane. Ako netko ima link na dobar takav komplet jos bolje, ako ne bar preporuka kabela pa spojim L konektor i jedan običan. Hvala
|
Gotovi su prečesto smetje.
Nađi kvalitetni RG6 tih 10 - 15 M. Na krajeve stavi F konektore + prelaze na IEC muško ili žensko kako već trebaš. Tako ćeš dobiti najbolji rezultat. |
Super hvala idem u potragu. :)
|
Koka 15 kabel, dva f-konektora i po jedan muško/ženski f-rf utikač/adapter.
Da si malo bliže bi ti ja storil kako ti rabi na meru. |
Bas to sam nabavio. 15m rg6 7mm sa F konektorima i 2 adaptera F na RF. Jos nije stiglo. Bumo vidli kako radi :)
|
Citiraj:
Odi kod tankovića u av Shop i kupi... |
Nabavio sam već komplet, njega uvijek zaboravim jbg a stvarno je dobar. Izvukao mi je par stvari i ustedio dosta novaca, radije bih kod njega ostavio novce ali eto, mozak oslabio.
|
|
Jeste, ima svasta nesto ali 10-15m kabla plus konektori koštaju isto koliko i dostava pa nema smisla. Nabavio sam lokalno sve za 30kn plus 20 prenaponska zastita ako valja necemu :D
|
Ja sam se opekao sa tim koaksijalcima iz lokalne elektro trgovine, staviš a signal u banani. Onda pogledaš "oplet" a u njemu tri aluminijske žićice. Na kraju sam sve naručio online.
|
Kupio sam taj RG6 kako je preporučeno tu na temi. Sa F konektorima i 2 RF adaptera. Radi mi dobro. Nije mi se dalo čekati, kad vec ima lokalno. Cekao sam 1 dan da dodje prodavacu, sutradan sam pokupio. Da nije bilo, narucio bih, sto jest jest :)
|
Citiraj:
Nije signal u banani zbog opleta :D nego zbog lošeg kabela. Treba uzeti malo bolji kabel da je puni bakar. Ako to ide unutra po stanu i ako nije velika dužina i nije toliko bitno koji kabel. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:07. |