PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   mPBZ (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=254009)

thesaint255 31.03.2015. 17:35

Ja imam dosta puta problema kada mi neda da utipkam pin, na vise mobitela do sada imao taj problem, a ovo sto je iznad napisano da vise si nemozemo sami dizati ona 2 koda za redistribuciju je stvarno jako jako pohvalno, tako i onako se uvijek svadam sa ovim ninjama u pbz-u jer kao da ne slusaju sta se od njih trazi, sada cu ih morati jos vise gledati.

dadoremix 31.03.2015. 18:09

kaj u banci nemaju šta radit?
Pa prebacili only in da bank.. iil su počeli natrag to naplačivat paaaa

Perestrojka 31.03.2015. 19:28

Citiraj:

Autor Sam Fischer (Post 2758018)
Da. Poslije svakog restore-a moba nazad u banku.

Potvrdno, nakon 2. posjeta banci sam odustao od prtljanja po rom-u i glupostima, nek radi kak je, samo da ne moram ici j*bavat se u banku po kodove i sl. :D

Juice 12.02.2016. 19:43

Citiraj:

Autor G.ost (Post 2758014)
evo dizanja iz pepela teme, ali kog zanima nema više preko korisničkih stranica redistribucije mtokena i mpbz , samo u banci sad to rade...osjetio na vlastitioj koži jer normalno da sam najprije instalirao novi rom, pa skužio da više te opcije nema na korisničkim stranicama..al ok samo sam sat i pol čekao u banci...

Ovo je netočno.
I dalje je redistribucija prisutna u postavkama. Uredno sam ju napravio preko internet bankarstva.

1v@n 12.02.2016. 20:01

Nije više oboje na istom mjestu, ali provjereno radi. Prije nekoliko dana sam opet napravio redistribuciju za oboje.

warlock25 14.02.2016. 19:24

Kako napraviti redistribuciju za mpbz mobilno bankarstvo preko moba a ne preko m tokena?
Mislim da to bez banke nema sanse i to su mi rekli u pbzu vise puta.

dadoremix 14.02.2016. 20:04

preko M PBZ nikako
ali ako imas doma čitač kartice, onaj u koji se umetne kartica i utipkaš pin
opet si unutra preko weba i možeš re-distribuciju napravit i za m-token i m-pbz

franzD 14.02.2016. 20:33

Citiraj:

Autor Juice (Post 2890250)
Ovo je netočno.
I dalje je redistribucija prisutna u postavkama. Uredno sam ju napravio preko internet bankarstva.

Jedno vrijeme krajem prošle godine nije bilo redistribucije ni za mPBZ ni za mToken, "iz tehničkih razloga", u međuvremenu su vratili.
Što se tiče redistribucije kod restorea mobitela, backupi napravljeni Titaniumom uredno rade pod uvjetom da se koristi isti ROM i da se vrati Android ID pod kojim je backup napravljen (opcija Manage Android ID u Titaniumu). Svi mTokeni koje sam probao preživjeli su takav restore i uredno radili.

Forace 14.02.2016. 20:43

Citiraj:

Autor warlock25 (Post 2890773)
Kako napraviti redistribuciju za mpbz mobilno bankarstvo preko moba a ne preko m tokena?
Mislim da to bez banke nema sanse i to su mi rekli u pbzu vise puta.

Ako imaš m-token najlakše ti je napisati si par šifri, tako da se preko weba pomoću njih možeš ulogirat. Naime ze redistribuciju ti ne treba generirat ponovno šifru kao kod plaćanja :).

Jedino ne znam koliki je rok na izdane šifre tj. Generirane niti da li postoji :).

franzD 14.02.2016. 20:51

Citiraj:

Autor Forace (Post 2890790)
Ako imaš m-token najlakše ti je napisati si par šifri, tako da se preko weba pomoću njih možeš ulogirat. Naime ze redistribuciju ti ne treba generirat ponovno šifru kao kod plaćanja :).

Jedino ne znam koliki je rok na izdane šifre tj. Generirane niti da li postoji :).

Tri razloga zašto moraš imati čitač kartica (bilo čiji) da bi redistribuirao mToken:

1. Jednokratne zaporke, kao i svugdje drugdje, vremenski su ograničene, tako da ti unaprijed generirane ne pomažu.

2. Za redistribuciju ti treba odgovor na challenge, kojeg ne možeš napraviti unaprijed.

3. Ne možeš raditi redistribuciju mTokena ako si ulogiran putem mTokena, to ti u startu odbije.

mPBZ se može redistribuirati važećim mTokenom, ali samo preko weba na net.pbz.hr.

Prijateljski 05.05.2016. 20:14

Citiraj:

Autor franzD (Post 2890788)
Jedno vrijeme krajem prošle godine nije bilo redistribucije ni za mPBZ ni za mToken, "iz tehničkih razloga", u međuvremenu su vratili.
Što se tiče redistribucije kod restorea mobitela, backupi napravljeni Titaniumom uredno rade pod uvjetom da se koristi isti ROM i da se vrati Android ID pod kojim je backup napravljen (opcija Manage Android ID u Titaniumu). Svi mTokeni koje sam probao preživjeli su takav restore i uredno radili.

Jel nije pisalo nigdje da mPBZ ne radi na root-anim mobitelima?

franzD 06.05.2016. 01:28

Citiraj:

Autor Prijateljski (Post 2922681)
Jel nije pisalo nigdje da mPBZ ne radi na root-anim mobitelima?

Možda je to netko zaboravio reći mPBZ aplikaciji? :)

Kako god okreneš, oduvijek mi je radilo na rootanim mobitelima. Moguće da ne pružaju podršku za tu kombinaciju, ali najnormalnije radi.

TomG 06.05.2016. 06:40

Zna li netko nudi li koja banka aplikaciju preko koje ne moram stalno ici po one njihove glupe kodove? U americi sam pola godine svake godine i onda ne daj boze da zamjenim mobitel ne mogu nista koristiti ovdje, bank of america npr ima registraciju i mogu se ulogirati gdje zelim. Glupost ziva.
Jucer sam zvao zabu ista stvar, erste navodno ima neku duminu kojom se moze doci sam do podataka, a ne na šalter ići :S

buljo 06.05.2016. 07:18

Pbz

Prijateljski 06.05.2016. 07:30

Vezano za pbz koji i sam koristim....u siječnju nisam uspio napraviti redistribuciju podataka....pa sam morao osobno u banku. Tako da ni to nije 100 posto....

buljo 06.05.2016. 07:52

Promjenio 4 moba, 2 razlicita osa, sve obavljeno preko IB kroz 2 min bez ikakvih problema.
Kaj tocno ti nije radilo?

Prijateljski 06.05.2016. 08:00

Promijenio 100 mobitela..... :)
Uglavnom na stranici klik na redistribuciju.....sms poruke ne dolaze.

Znači to je bilo oko 8.1.2016.

tech 06.05.2016. 08:31

Prije cca 3 tjedna, ulogirao se uz pomoć mtokena, otišao na redistribuciju, zapisao one podatke sa stranice i iz SMSa, zamijenio telefon i samo sve upisao nazad i radi bez problema. Probaj, niš te ne košta.

Flood 06.05.2016. 09:04

Citiraj:

Autor tech (Post 2922849)
Prije cca 3 tjedna, ulogirao se uz pomoć mtokena, otišao na redistribuciju, zapisao one podatke sa stranice i iz SMSa, zamijenio telefon i samo sve upisao nazad i radi bez problema. Probaj, niš te ne košta.

mtoken=aplikacija na mobu koja generira pass.Možeš li mi opisati kako si došao do passa ako nemaš aktiviranu aplikaciju?
Hvala

nino 06.05.2016. 09:10

Citiraj:

Autor Flood (Post 2922862)
...Možeš li mi opisati kako si došao do passa ako nemaš aktiviranu aplikaciju?
Hvala

U tom slucaju, pjesice do banke. :D

Flood 06.05.2016. 09:12

Citiraj:

Autor nino (Post 2922866)
U tom slucaju, pjesice do banke. :D

Pa upravo na to želim ukazati.Koriste se krivi termini. Token i mtoken nisu iste stvari :D

nino 06.05.2016. 09:15

Ne, bas suprotno. Ako planiras zamjeniti mob, napravis redistribuciju i prebacis na novi mob.

Flood 06.05.2016. 09:20

Je,ali ako dodje do nekog zaheba i nemožeš napraviti redistribuciju i imaš samo mtoken koji više nemaš,moraš u banku.

Prijateljski 06.05.2016. 09:21

Najbolje za to imati neki tablet od 50eur....i Koristiti samo za to....u slucaju kolege iz amerike :)

franzD 06.05.2016. 11:43

Citiraj:

Autor TomG (Post 2922832)
Zna li netko nudi li koja banka aplikaciju preko koje ne moram stalno ici po one njihove glupe kodove? U americi sam pola godine svake godine i onda ne daj boze da zamjenim mobitel ne mogu nista koristiti ovdje, bank of america npr ima registraciju i mogu se ulogirati gdje zelim. Glupost ziva.
Jucer sam zvao zabu ista stvar, erste navodno ima neku duminu kojom se moze doci sam do podataka, a ne na šalter ići :S

Uzmeš PBZ-ov čitač kartica kao glavni autorizacijski uređaj, mToken kao dodatni (ako ti baš treba dva) i onda uvijek možeš odakle god želiš pomoću čitača redistribuirati i mToken i mPBZ.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:01.