PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Amd i Anandtech (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=251569)

segregator 17.09.2013. 14:18

Citiraj:

Autor Penryn (Post 2462633)
Good 4 u. :D
Evo i prijatelj mi baš nekidan govori sličnu stvar: vozi Golfa jedinicu, i kaže da ga toliko dobro služi da ga nebi mijenjao ni za najnovijeg BMWa.
Tako da, razumijem te u potpunosti. :)

Ja uopće ne kažem da ne bi zamijenio, dapače, ko god ima boljeg i želi ga pokloniti, ja sam tu...u obzir dolaze samo 8320 ili 8350

Sinac 18.09.2013. 18:07

Citiraj:

Autor segregator (Post 2462050)
Pa rekoh, ima veze s tim da je i na ovom forumu bilo hrpa ljudi koji nisu kupovali AMD iz straha da im se ne zapali procesor, komp, a onda možda i kuća izgori. A ajd mi reci koliko ljudi znaš da im je iz čista mira otpao hladnjak i zapalio se procesor? Nisi valjda i ti jedan od tih?

Eto, ja slagao frendovima kompače, kupili oni prije hrpu godina AMD i uglavnom bio jedan CPU crknuo odmah po ulasku u BIOS, dva su otišla nakon tjedan dana rada, jednome je s ploče otpao neki kondenzator sa Supermicro dvoprocesorske matične ploče koja je bila u big tower kućištu. Svi su se žalili na količinu buke u računalu. Danas su AMD procesori sasvim OK ali niti jedan frend više nikad nije kupovao ništa osim Intela, i ja među njima. Ja ne toliko zbog straha od pregrijavanja koliko iz razloga da nisam još našao matičnu ploču za AMD koja nema nekakav bug, od neprepoznavanja memorije do problema s USB-om...

segregator 18.09.2013. 19:20

Citiraj:

Autor Sinac (Post 2463404)
Eto, ja slagao frendovima kompače, kupili oni prije hrpu godina AMD i uglavnom bio jedan CPU crknuo odmah po ulasku u BIOS, dva su otišla nakon tjedan dana rada, jednome je s ploče otpao neki kondenzator sa Supermicro dvoprocesorske matične ploče koja je bila u big tower kućištu. Svi su se žalili na količinu buke u računalu. Danas su AMD procesori sasvim OK ali niti jedan frend više nikad nije kupovao ništa osim Intela, i ja među njima. Ja ne toliko zbog straha od pregrijavanja koliko iz razloga da nisam još našao matičnu ploču za AMD koja nema nekakav bug, od neprepoznavanja memorije do problema s USB-om...

Ja onda moram sebe proglasiti genijem, jer u doba kad je bilo moderno da se AMD kvari i samozapaljuje, ATI ima drivere koji uopće ne rade, a IBM diskovi crkavaju u tisućama ja sam uredno imao AMD, prvi Radeon 64 VIVO, i dva IBM-a u RAID 0, i meni sve radilo kako treba :)

Mad_Duke 18.09.2013. 19:53

Sigurno jer smo ja i dva frenda imali DTLA serija diskove od IBM-a i obojici su crkli sami od sebe.

tomek@vz 19.09.2013. 06:36

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 2462092)
Skuplji procesor = veća marža dućanu.

Yea...right...:no2drug:

mislav_os 19.09.2013. 12:35

Opet Intel vs AMD. :D

Da se osvrnem na ove stranice za review(Tommy i Co.), neke su realne i stvarno se može dosta toga prikupiti(informacija) kada se kupuje proc, grafa itd... Ali recite iskreno, vi ne biste u reviewu napisali da je Intel bla bla bolji od AMD-a bla bla za 20% da vam Intel plati neku sumicu(ili obrnuto)? Yea right..

Penryn 19.09.2013. 18:25

Citiraj:

Autor mislav_os (Post 2463845)
Ali recite iskreno, vi ne biste u reviewu napisali da je Intel bla bla bolji od AMD-a bla bla za 20% da vam Intel plati neku sumicu(ili obrnuto)? Yea right..

Nemaju oni što napisat tko je bolji kad kroz brdo testova vidiš rezultate. Isto tako i na 20ak drugih stranica koje recenziraju hardware.
Ako je Intel izbacio novi proc, energetski efikasan, brz, rađen u najnovijem i najboljem proizvodnom procesu, zašto onda nebi malo pohvalili Intel zato jer ulaže brdo love u razvoj?
Hvalili su oni Athlon 64 i Athlone X2 kad su bili dobri u svoje vrijeme..
Inače zašto bi si netko velik kao Anandtech kvario ugled i budućnost zbog te neke sumice?

Sinac 19.09.2013. 18:33

Citiraj:

Autor segregator (Post 2463445)
Ja onda moram sebe proglasiti genijem, jer u doba kad je bilo moderno da se AMD kvari i samozapaljuje, ATI ima drivere koji uopće ne rade, a IBM diskovi crkavaju u tisućama ja sam uredno imao AMD, prvi Radeon 64 VIVO, i dva IBM-a u RAID 0, i meni sve radilo kako treba :)

:goood: Ne moraš, neki su jednostavno imali sreće s ATI i AMD. Ja sam išao na sigurnu varijantu, Intel+Nvidia i na tome sam i sada.
ATI/AMD mi sada izgleda kao jak igrač na polju mobilnih platformi, u segmentu gdje je Intel u zaostatku s Atom procesorima.

mislav_os 21.09.2013. 01:00

Citiraj:

Autor Penryn (Post 2464031)
Nemaju oni što napisat tko je bolji kad kroz brdo testova vidiš rezultate. Isto tako i na 20ak drugih stranica koje recenziraju hardware.
Ako je Intel izbacio novi proc, energetski efikasan, brz, rađen u najnovijem i najboljem proizvodnom procesu, zašto onda nebi malo pohvalili Intel zato jer ulaže brdo love u razvoj?
Inače zašto bi si netko velik kao Anandtech kvario ugled i budućnost zbog te neke sumice?

Mozda sam samo navikao na nase novinare :D

Ma znam da je bio takav neki slucaj u IT svijetu ali ne mogubse sad sjetit stranice, bilo je prije 3-4 god cca.

segregator 21.09.2013. 10:53

Citiraj:

Autor Penryn (Post 2464031)

A rezultati testova su vjerodostojni?

http://techreport.com/review/17732/i...-optimizations

Penryn 21.09.2013. 12:17

Citiraj:

Autor segregator (Post 2464917)
A rezultati testova su vjerodostojni?

Dašta su. Pogledaj CPU testove i vidjet ćeš da su rezultati na svim stranica koje rade recenzije praktički jednaki. Ili cijeli internet kolektivno udijeli koji bod Intelu u testovima? Može bit..
A jesi i našao članak, star 4 godine. Kao da kažeš da nvidia sad vara i ne valja zato jer je prije 10 godina sa FX 5xxx serijom varala u 3Dmarku2003.
Daj uozbilji se malo..

cccp 21.09.2013. 15:11

Testove se može raditi na više načina: http://www.computerbase.de/artikel/g...weiter-teil/6/

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:24.