![]() |
prenosi austrijski rtl formule,gledo.
|
RTL DE isto tako :)
|
Evo jedno pitanje, htio bi uzeti CS, i sad zanima što sve moram kupiti, imam već neka 2 receivera u planu (Nytrobox 6000 i Opticum X405P). Htio bi imati što više kanala, a nisam upućen u sve te satelite, pa me zanima jel dovoljno jedna antena (sa motorom možda), ili je bolje 2 uzet? Što je jeftinija opcija? I može preporuka neke trgovine iz OS gdje je najbolje kupovati takvu opremu.
Hvala |
Citiraj:
Citiraj:
inače ti se radi o: http://www.prijem.hr/ koji je već godinama na tržištu. a kod odabira opreme recimo kod antena, bolje je motor jer onda možeš pratiti sve satelite, ali ako bi želio gledati cs na više televizora onda je bolje s više lnb-a. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Vidim bit će cirkusiranja uskoro :D
|
Citiraj:
|
Pa ja znam jednog sto radi taj CS, i ima Nytrobox 6000, radi HD super, samo što ima samo najosnovnije funkcije
|
Citiraj:
Brodjo u osijeku imas ekran koji bi mogao to imat ili mozes narucit i Algoka(to je servis ali covijek je 20godina u satelitskim antenama i sve ostalo pa bi te mogao dobro uputiti i napravit kakav zahvat ako je potreban.) |
Citiraj:
|
ja gledam amiko alien sa enigma 2 sustavom :) ovi clonovi Dreama me ne zanima. Ako vec neko namjerava ostavit 2000kn i vise mozda da pogleda vu+ marku koja je isto dobra
|
Opticum, solidan, metalni zupčanici, platio ga oko 450 u hr, vjerojatno je sad i nešto jeftiniji.
|
Vu+ uno ili solo2.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Pozdrav, imam problem, nikako nemogu lovit jabuku tv preko dvb-t (inace to je otv) razmisljao sam da uzmem maxtv al ima samo u paketu preko interneta a ja nezelim uzimat tv preko interneta jer brzina mi je i ovako jadna kamoli tek sa maxtv-om a u njihovoj ponudi maxtv satelitskim putem nema nijednog lokalnog programa (otv,z1,net tv).. nekakvi prijedlozi?
|
Pozdrav.
Trebam za vikendicu neki setup za satelitsku TV. Trebao spojiti satTV na dva televizora zasebno (dva prijemnika), a da bude samo jedan tanjur. Što kupiti i kako to izvesti, ne trebaju mi nikakvi napredni uređaji, samo da hvata neke osnovne programe. I da bude jeftino. |
Mislim da ti je dovoljno LNB koji ima 2 izlaza za koaksijalac, i dalje sve spajas najnormalnije za svaki prijemnik posebno
|
Ono šta se najčešće "slaže" / montira je:
- jedan tanjur sa nosačem za dva LNB - a (Astra + Hot Bird) - dva LNB - a sa dva izlaza (H i V) - multiswitch u koji ulaze sva 4 sa LNB - ova i x izlaza prema sat. prijemnicima (ima ih sa 2, 4 6, 8 izlaza) Multiswitch - evi često imaju dodatno ulaz za zemaljsku antenu pa tako i taj signal ukombiniraju sa satelitskim > prema pojedinom klijentu ide jedan koaksijalac na kraju kojeg staviš sat. ant. utičnicu koja razdvoji zemaljski sat. signal. Evo primjera: za poćetak uzmeš ovaj komplet > http://engelaxil.hr/proizvodi/antens...-satelita-538/ - makneš / izbaciš DISEqC sklopku + 1 sat. prijemnik (jedan jw već u gornjem kompletu) + 1X > http://engelaxil.hr/proizvodi/antens...ltiswitch-579/ + 2X > http://engelaxil.hr/proizvodi/antens...avrsna-bl-255/ Cijena ide gore ako uzmeš bolji / kvalitetniji prijemnik + kvalitetan koaksijalac + sitnice za montažu, ... Edit: Sad gledao (nisam ni znao da ima), imaš varijantu u kojoj ne ide multiswitch nego LNB sa "dovoljno" izlaza. Svakako potraži informaciju od ekipe koja se time bavi / prodaje / montira. |
Hvala puno na savjetima, sad znam u kojem smjeru tražiti.
Pitat ću još na nekom satelitskom forumu. |
kako je krenulo još malo pa neznam što ću gledati :D
nadam se da će naći rješenja za sve ... :care: |
Zna li netko kakva je sada situacija sa cs, navodno je sve manje HD programa u opticaju (Sky IT)...
|
Ne navodno, nego tocno tako... Jos je preostalo malo Sky.de HD programa, a svi Sky.it i Sky.uk su otisli na podulji odmor.
Ostali paketi su za sada jos neumorni :) |
Citiraj:
|
Istina... odu hd kanali od sky uk-a i sky italije... ali navodno da sky italija radi normalno prek n linije. Osim toga od nedavno radi max tv.
|
Citiraj:
|
Puno toga je "odlepršalo", ali se još uvijek nađe solidnog materijala za gledanje, pa čak i u hd-u...Na britanske kanale na astri možemo slobodno zaboraviti...Ima još nešto francuza, nizozemaca i sl., a od HD paketa mi se sviđa onaj skandinavski paket na Thoru koji lovim otkako sam stavio inverto ultra lnb..
|
A spanjolce ste zaboravili? Kod njih sve radi i imaju dobar program.
|
Uh, pa onda CS više i nije privlačan kao nekada...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:10. |