PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Koje strane jezike govorite? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=249411)

Fleks 06.07.2013. 12:03

Citiraj:

Autor thuNdeR (Post 2426090)
duolingo-za sve koje žele učiti jezike...jedini "bed" je kaj morate učiti sa
engleskog-->njemački, portugalski(brazilski), talijanski, španjolski

@stipe moja cura je brazilka i trebala je 2 tjedna najmanje da pohvata portugalski iz Portugala :D preporučam ti brazilski jer je lakši za nas za izgovor, imho i ljepše zvuči :D

Daj ne seri i moja cura je isto iz Brazila :D

Koji grad?

meni taj portugalski njihov pre dobro zvuci. Mislim da bi pravi izraz bio da je nazalan :)

1v@n 06.07.2013. 12:24

Citiraj:

Autor Fleks (Post 2426158)

Koji grad?

Brazilska sapunica u nastajanju. Sad kad su iz istog grada, pa se i isto zovu...a na kraju bude i ista cura, koja je još i sama svoja baka :lol2:

Natrag na temu...
Engleski savršeno, talijanski s puno paučine, a njemački u planu za naučiti.

RaWeN 06.07.2013. 13:03

Citiraj:

Autor thuNdeR (Post 2426090)
duolingo-za sve koje žele učiti jezike...jedini "bed" je kaj morate učiti sa
engleskog-->njemački, portugalski(brazilski), talijanski, španjolski

Genijalna stranica. Ja sam krenuo njemački preko nje učit jer mi je potreban za struku i prelako je za skužit, ali naravno treba imat i neku knjigu pored toga. Čak imaju i aplikaciju za android pa možete, dok se vozite busom/tramvajem, učit u hodu.

jelena66 06.07.2013. 13:43

wooow koliko odgovora :)))) e pa super. vidim da svi u principu najvise pricate engleski, eventualno italijanski. Meni je engleski zaista slab i vidim da ga poslodavci bas traze. razmisljam se da krenem i na neke casove. Definitvno je izgleda engleski, jezik buducnosti.

donbon 06.07.2013. 14:08

Engleski i francuski (viša sila me natjerala da ga naučim).
Također sa slažem sa onima koji spominju učenje kineskog jezika.
Korisna stvar za budućnost.

thuNdeR 06.07.2013. 15:49

Citiraj:

Autor Fleks (Post 2426158)

Koji grad?

meni taj portugalski njihov pre dobro zvuci. Mislim da bi pravi izraz bio da je nazalan :)

Sao Paulo

aski 23.10.2014. 19:51

Da ne otvaram još jednu temu vezanu za jezike, zanima me par stvari.

Odlučio sam da bi u skorije vrijeme polagao ispit za dobivanje certifikata C1 (CAE) iz engleskog jezika. Bio sam na Erasmusu pola godine i ugl. dobro sam ga ispeglao za razumijevanje i komunikaciju bez problema, a prije sam prevodio neke tekstove za dva portala. Jedino me malo muči vokabular, odnosno one situacije kad za jednu riječ postoji još nekoliko istog značenja.

Gledao sam cijene i polaganje košta 1270 kn u Zagrebu. Frenda sam pitao o materijalima i tako, ali on je ionako položio za C2 u Trstu i trenutno mi baš i ne može pomoći jer je otišao u Englesku.

Pa me zanimaju dodatna iskustva tu u Zagrebu, preporuke i tako te stvari, ako vas ima tu s tim certifikatom, a nadam se da ima :D

SLeo 23.06.2015. 08:22

ja govorim aktivno engleski i talijanski i nedavno sam krenuo na tečaj njemačkog.. s vremenom sam shvatio, posebno kada sam krenuo u proces traženja novog posla da se kod poslodavaca engleski jezik skoro pa podrazumijeva, a da je potražnja za znanjem njemačkog sve veća.. tako da bi moja preporuka bila njemački jezik..
Isto tako preporučam odlazak u neku od škola ili učilišta stranog jezika, gdje ćete na kraju svakog stupnja dobit diplomu i potvrdu o završenom stupnju, što ćete moći nakandno upisati u radnu knjižicu :)

Drift_King 23.06.2015. 11:10

Nazalost samo engleski, velika zelja talijanski a planira san njemacki uskoro upisari.

morbid_angel 23.06.2015. 14:58

Engleski i japanski, te nesto njemackog. Pitam se kolko mi japanski znaci u RH? :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:05.