![]() |
Citiraj:
Koji grad? meni taj portugalski njihov pre dobro zvuci. Mislim da bi pravi izraz bio da je nazalan :) |
Citiraj:
Natrag na temu... Engleski savršeno, talijanski s puno paučine, a njemački u planu za naučiti. |
Citiraj:
|
wooow koliko odgovora :)))) e pa super. vidim da svi u principu najvise pricate engleski, eventualno italijanski. Meni je engleski zaista slab i vidim da ga poslodavci bas traze. razmisljam se da krenem i na neke casove. Definitvno je izgleda engleski, jezik buducnosti.
|
Engleski i francuski (viša sila me natjerala da ga naučim).
Također sa slažem sa onima koji spominju učenje kineskog jezika. Korisna stvar za budućnost. |
Citiraj:
|
Da ne otvaram još jednu temu vezanu za jezike, zanima me par stvari.
Odlučio sam da bi u skorije vrijeme polagao ispit za dobivanje certifikata C1 (CAE) iz engleskog jezika. Bio sam na Erasmusu pola godine i ugl. dobro sam ga ispeglao za razumijevanje i komunikaciju bez problema, a prije sam prevodio neke tekstove za dva portala. Jedino me malo muči vokabular, odnosno one situacije kad za jednu riječ postoji još nekoliko istog značenja. Gledao sam cijene i polaganje košta 1270 kn u Zagrebu. Frenda sam pitao o materijalima i tako, ali on je ionako položio za C2 u Trstu i trenutno mi baš i ne može pomoći jer je otišao u Englesku. Pa me zanimaju dodatna iskustva tu u Zagrebu, preporuke i tako te stvari, ako vas ima tu s tim certifikatom, a nadam se da ima :D |
ja govorim aktivno engleski i talijanski i nedavno sam krenuo na tečaj njemačkog.. s vremenom sam shvatio, posebno kada sam krenuo u proces traženja novog posla da se kod poslodavaca engleski jezik skoro pa podrazumijeva, a da je potražnja za znanjem njemačkog sve veća.. tako da bi moja preporuka bila njemački jezik..
Isto tako preporučam odlazak u neku od škola ili učilišta stranog jezika, gdje ćete na kraju svakog stupnja dobit diplomu i potvrdu o završenom stupnju, što ćete moći nakandno upisati u radnu knjižicu :) |
Nazalost samo engleski, velika zelja talijanski a planira san njemacki uskoro upisari.
|
Engleski i japanski, te nesto njemackog. Pitam se kolko mi japanski znaci u RH? :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:05. |