PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Slobodni (otključan) venice 3000+ (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=24304)

micek_kc 20.09.2005. 03:24

ludo ljudi...dajte meni jedan takav :D

buljo 20.09.2005. 13:45

Citiraj:

Originally posted by micek_kc
ludo ljudi...dajte meni jedan takav :D
imaš upute kak ga otključat, i koje pljugr moraš pušit...:D

maX 19.10.2005. 23:09

?

najvjerojatnije je na 4000+ koristio veći množitelj od venicea pa se povratkom venicea ploča zblesirala i otključala množitelj jer nije napravio CCMOS?! Nemojte me držati za riječ, my guess!:D

JC Denton 19.10.2005. 23:32

Eeeeee! To me podsjeca na prve dane mog prvog PC-a(1998.)... skupio 8000kn i kupio prvog celera300, onog bez cachea.

I kako sam bio jako nadobudan, odmah sam ga isao clockat (iako je i ovako bio pila za ono vrijeme :D )... stavio sa 4.5x66(300MHz) na 4.5x83(375MHz). Celer radio ko da se nista nije dogodilo. Onda sam probao dignut mnozitelj na 5x..i komp se boot-o normalno na 415MHz! :D A proc je navodno bili zakljucan. Ocito nije :D I nije bila greska BIOS-a jer su benchmarci jasno pokazivali da proc radi brze.

I tako lipo sma ja uzivao u tom strojceku 2 tjedna..i onda se jedan dan samo nije htio bootat, nikakav Clear CMOS i slicno nisu pomagali. Crkla ploca (navodno).... otfuro ja to na reklamaciju da se odjednom nece upalit ( Yeah right :D :D ) i kad je dosao komp sa servisa sa novom plocom, proc vise nije reagirao na promjenu mnozitelja.

Sta je bilo i zasto je prije reagirao na promjenu mnozitelja, nemam pojma.

Eto... cudni misteriji CPU jezgri se nastavljaju :D JA si sve brijem da si je netko uzeo tog Celera i ubacio mi drugog..a onog ce prodat na eBayu za koju godinu(ako vec nije) ko antikni raritet :)

Srky 21.10.2005. 16:56

Citiraj:

Originally posted by JC Denton
Eeeeee! To me podsjeca na prve dane mog prvog PC-a(1998.)... skupio 8000kn i kupio prvog celera300, onog bez cachea.

I kako sam bio jako nadobudan, odmah sam ga isao clockat (iako je i ovako bio pila za ono vrijeme :D )... stavio sa 4.5x66(300MHz) na 4.5x83(375MHz). Celer radio ko da se nista nije dogodilo. Onda sam probao dignut mnozitelj na 5x..i komp se boot-o normalno na 415MHz! :D A proc je navodno bili zakljucan. Ocito nije :D I nije bila greska BIOS-a jer su benchmarci jasno pokazivali da proc radi brze.

I tako lipo sma ja uzivao u tom strojceku 2 tjedna..i onda se jedan dan samo nije htio bootat, nikakav Clear CMOS i slicno nisu pomagali. Crkla ploca (navodno).... otfuro ja to na reklamaciju da se odjednom nece upalit ( Yeah right :D :D ) i kad je dosao komp sa servisa sa novom plocom, proc vise nije reagirao na promjenu mnozitelja.

Sta je bilo i zasto je prije reagirao na promjenu mnozitelja, nemam pojma.

Eto... cudni misteriji CPU jezgri se nastavljaju :D JA si sve brijem da si je netko uzeo tog Celera i ubacio mi drugog..a onog ce prodat na eBayu za koju godinu(ako vec nije) ko antikni raritet :)

Skuzili su da je proc otkljucan pa su ti ga zamjenili i bacili se na clockanje :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:54.