![]() |
Tako je, ne štedi se na routerima. :D
Sad ih se sprema još parsto pa će valjda sljedeće godine dijelit korisnicima. |
Meni su postavili Huawei echolife hg850a gpon terminal i na to modani Siemens router. Šta se tiče brzine trebao bi držat jer mu je downstream 2,4 Gbit/s, a upstream 1,2 Gbit/s.
Po kući već imam razvučenu gigabitnu mrežu preko switcha. |
Fora mi je taj Gbps, 100tinjak MB/s up i down.
Meni bi dovoljno bilo 100/100 Mbps na optici |
U cijeloj toj priči najslabija karika je HDD. Koliko ima smisla brzi internet ako HDD to nemože zapisati osim u slučajevima HD streama i sl.
|
Citiraj:
E4500 se još spremaju, rijetko ko ih ima. |
Ma krivo si me shvatio. To su mi postavili prije nekih godinu dana. A na 4 mbita sam kao i svi ostali smrtnici.
Samo kažem da mi je već sadašnja oprema dovoljna, samo treba otvoriti pipu. :) |
Citiraj:
|
IMam neki gadan feeling da ovaj terastream zapravo nema veze s privatnim korisnicima
Citiraj:
|
terastream je marketinsko ime za normalnu IP mrezu kao i svaku drugu
100gbit coherent optics rade svi zivi SDN je novi trend kojeg rade svi zivi IPv6 su trebali jos odavno slozit neznam zasto tolka pompa :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Komentar videa: samo me zanima kako se mogu smanjiti troskovi s T-comom, mislim da je to nemoguca misija. :) |
i cisto informativno, ima vec poprilicno puno drzava u svijetu (zacudo, u vecini tih zemalja vlada socializam) koji nude 100mbit uslugu na optici kao normalno nesto
:P recimo latvija .. 100mbit/30mbit = 270 kuna ... sa statickim IPom. slovenija ... 100/20 mbit tripple play = 47 eura ( :P ) |
ma mi smo zadnja rupa na svirali
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:05. |