![]() |
po meni palit i gainward isti vrag...
msi,gigabyte viša klasa :D msi nekako mi najbolji |
Što duža garancija, i po mogućnosti što veći vent to bolje. Koji proizvođač, svejedno
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Kad smo već kod cijena, evo već ima za 1125kn! :D :lol2: Ali primjetio sam da su i cijene GTX 650 malo pale izlaskom Ti verzije. |
Iste snage ko 560 ili jače 460ke, a i za istu cijenu...nije da se nešto posebno desilo s objavom ovih kartica.
|
Ko ima vise od 1000kn za potrosit na grafu izbor je dobar i sve bolji, ali za kakvih 800kn evo ja sada neznam sta bi kupio da bi to onda mogao smatrati nekakvim upgrade-om u odnosu na dosadasnju gtx260 (koju sam pohlepno prodao :beer:)
Nekak mi se cini da se godinama u cjenovnom segmentu do 1000kn valjaju jedne te iste kartice, samo malo promjenjenog naziva. To vrijedi za oboje, ati i nvidiju |
Citiraj:
Od novog, praktički jedina opcija ti je HD 7770, npr. VTX3D Radeon HD7770 X-Edition. Je upgrade, ali ne previše što se tiče brzine (čini mi se max 20%). Ali zato troši 100W manje u load-u :D GTX650 je već preko 900kn, dakle potencijalno malo preskupa za tvoj budžet. Od polovnog, nekakva HD6850/70 ili GTX560... bez neke uštede na računu za struju :D Ali eto s obje opcije dobijes DX11.... ako si dobro utopio 260ku, onda ajd...ipak imas neku korist :D |
Citiraj:
|
Rado bi presao na polovnu a dobru gtx560 za 800kn ali to nije lako naci.
|
Citiraj:
Evo mozda bi ova isla LINK, ne znam jesi li vidio vec. |
Citiraj:
|
HD4850 mi na izdisaju i sad me zanima sto uzet u rangu 1000-1200kn.
Igranje rijetko dode u obzir ali zaleti se tu i tamo PES, DOTA ili Company of Heroes (drugi dio COH-a ce biti obavezan kad se pojavi).. Mislim MSI 650TI Cyclone II.. Koja je vasa preporuka? |
Možeš 650TI ili pak HD7770, koja je nešto slabija ali i jeftinija kojih 200kn, a za povremeno igranje bi trebala biti više nego dovoljna.
|
Citiraj:
Radije se rastegni do još stotinjak dvista kuna i uzmi 7850 1 Gb ili polovnu 6870, GTX 460, 560 za manje novaca, a sve jače od ove 650 Ti. |
Uzmi GTX 560Ti rabljenu, definitivno bolje od 650Ti.
|
evo ja uzeo na kraju gigabyte gtx 650ti, ovu: http://www.gigabyte.com/products/pro...px?pid=4380#ov
razmisljao sam o sapphire hd7770 ali me od te kartice odvratio samo jedan analogni videoizlaz (dok ih ova giga ima tri komada) razliku u framerateu u odnosu na gtx 260 bas i nevidim previse za sada vidjet cemo kasnije kada bacim koji zahtjevniji naslov |
koliko su glasne ove 650gtx TI (gigabyte i gainward)? tko ima, molio bih da kaže koliko iritantan (ako?) zvuk imaju. i zanima me ove OC verzije koliko je isplativo uzimat (pretpostavljam da se više griju, i samim time vjerojatno vent mora više šrotat pa su vjerojatno i glasnije)? thnx
|
|
Citiraj:
(pitam jer zadnje 2-3 godine imam 250gs gainward i super me služila, nikad problema nije bilo. što naravno ne znači da se u tom vremenu stvari nisu poprilično okrenule na drugačije naravno.) |
Jedini model koji je dobar je GS (golden sample), ali kad usporediš cijenu s ostalim konkurenticama koje nude više - Gigin odličan Windforce hladnjak ili u slučaja MSI-a veće jamstvo ili u slučaju POV-ice AC-ov hladnjak izbor je jasan.
Ako već ispituješ za tišinu onda se podrazumijeva da želiš što tiši model, a Gainwardice to nisu. |
Molio bih da kazes da li je ovo iz osobnog iskustva ili procitano negdje? Posto imam GTX660TI fino clockanu, a tiha je toliko da se od nje vise cuju Noctue u compu. Neznam o cemu tu razgovaramo, ali pola savjeta se izgleda daje putem procitanih komentara tko zna gdje i kada. Naravno govorim o Phantom modelima, a ti su potpuno necujni u svakodnevnom radu, ventilatori se pale rijetko cak i kod punog opterecenja u BF3 ili Dragon Age 2 (od igara sto je kartica vrtila) i nema govora o buci ikakvoj.
|
Kad smo kod Gainwardica, Golden Sample je upravo na akciji za 999. Ja se isto još mislim da li da ubodem to ili da se protegnem do 7850
|
Citiraj:
|
Imam 650TI GS vec 3 mj i nemam zamjerke. Ne treba mi vise od toga, a niti sam tad bio u financijskoj situaciji.
Grafa je tiha. |
|
[QUOTE=lolofuxy;2344142]Izbjegni Gainwardice.
pričaš gluposti tj pišeš imao sam više modela grafa od gainwarda i gs i obične i to jednostavno ne stoji ,zna se dogoditi poneki feler u seriji kao meni s gtx275 dual fan GS i kad sam je reklamirao tip iz servisa mi je rekao da su ih prodali nekoliko tisuća u 2-3 god i da im je ovo 2 reklamacija u RH te da će grafu poslati natrag u tvornicu da je tamo istraže što se dogofilo s njom. za nove generacije koje su sve manje dimenzijama a sve močnije i nažalost imaju većina 1 vent treba ti dobro kučište s dobrim protokom zraka ,redovno čišćenje i normalno kad igraš nekoliko sati neku igru (npr MW ,batlefield i sl.) grafa se zagrije i izuzetno ti je bitno kad prestaneš igrati ostaviti komp upaljen da se grafa polagano ohladi radi toplinskih naprezanja materijala od koje je grafa napravljena |
Citiraj:
|
Ove GTX 650 Ti Boost su prave male zvjerčice. :)
Kvalitetan odgovor na AMD-ovu seriju HD 7790. |
|
Zgodna grafa.
26% brza od 7790, 4% brza od 7850. Visa liga od 7790 za slicnu lovu. 1gb boost bi mohao napravit kaos u tom segmentu. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:17. |