![]() |
Dva mrtva Samsunga F1, jedan WD 750gb black, nedavno i jedan stariji Seagate Barrracuda.
|
hmm, jedan mrtav wd 20gb ata, jedna toshiba 2.5" 250gb sata prolupala i dobila bad sectore, jedna barracuda 250gb iz problematicne serije otisla u vjecna lovista...
U kompu imam 2 komada WD Blue, i dobri su, ali recimo ovaj stariji ima 7-8 tisuca sati na grbaci, i vec se cuje ono skrooz tiho kliketanje, a jucer mi je stigao Samsung Spinpoint F1 320GB HD322HJ koji ima 17 tisuca sati i ne cuje se kliketanje...da se moze jos uvijek kupiti novi Samsung, uzeo bi ga prije WD-a... Moram pohvalit i Maxtor DiamondMax 40GB pata, ima skoro 70 tisuca sati i jos uvijek radi! Malo se usporio al ziv je vec jaaako dugo kao sistemac u konfi od stare... |
Nepovratno crkli : wd 6.4GB i IBM 40GB, tocnih imena modela se ne sjecam.
Pojavili se bad sectori ali uspjesno spasavanje podataka: WD20EARS i neki 2.5 u sestrinom laptopu (hp6720) no zaborvavio sam proizvodjaca. WD-u nekako najvise vjerujem ali ne znam zasto :) imam jednog 500GB koji ima oko 5 god uptimea i radi bez problema jos uvijek. |
seagate baracuda 250 počela crkavat nakon 7 godina(4-5 bad sectora), i sad tu stoji za svaki slučaj
Sammy HM320HJ 320 doživio neznam ni ja šta, nakon 3 god u hp laptopu, raw read error rate na 1 i vise bad sectora nego pravih :P uz to vidio sam puno WD blue kako umiru, ali uglavnom IDE onih |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:59. |