PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Windows Vista (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=23235)

speedy-3 11.08.2005. 22:28

Citiraj:

Originally posted by LAcy
Meni i nije bilo jasno zasto su svi poludili za tim sidebarom. Po mom OS treba sluziti za pokretanje drugih programa a ne da bude sam sebi svrha, ispuni citav ekran i potrosi sve resurse.
hehe windowsi sami po sebi potrose sve resurse i bez side bara i ostalih gluposti sa ce biti u visti :):)

Tao2 11.08.2005. 22:51

Sidebar, jedno vrijeme sam ga držao i čak mi se činila zgodna stvar al krene za neko vrijeme blesat se pa još i s tim posla, kad se zamisliš dođeš do zaključka ovog što kaže LAcy.

Hrconja 12.08.2005. 19:15

ah, znači da ne uzimam te windoze. Izgleda da su još u debeloj beti...

Nema veze, to che da bude smeche:p

grdi 20.08.2005. 14:20

Hi svima!
Prvi sam put na ovom forumu vidim da ovde ima zanimljivih stvari.Mene mući jedan problemčić.Imam windows vistu beta1 6.0.5112, i sad bi napravio bootabilan DVD ali nemam "boot.img" za Vistu.Znam izraditi bootabilni CD/DVD iz NERA ali mi fali boot file za to.
Ako neko zna di ga mogu nabavit.
UNAPRID ZAHVALJUJEM

grdi 20.08.2005. 14:29

Ili još bolje ako neko ima boot.img
neka mi ga pošalje na

grdy66@yahoo.com

grdi 20.08.2005. 21:57

OK riješio sam sam problem!!!
Čovik ući dok je živ :-)
O ćemu se radi???
Skinija san preko eMule Windows Vistu 2,42Gb ISO image datoteku i raspakirao sam je jer mi je pokazivalo kao Win rar arhiva i nisam znao što s njom osim raspakirati je.To sam i ućinio,međutim kad sam je raspakirao izgubio sam boot file jer je on inače 'nevidljiv' i spržio DVD,koji normalno nije bio bootabilan.Da nebi i drugi napravili istu grešku evo šta triba učinit:
Triba otvotit NERO bez ikakvih vizarda čisti goli NERO 6.0 (nekoristim Nero expres,nego opciju 'NERO burning rom)
-kliknuti,->open-> otići na direktorij di se nalazi windows ISO datoteka-> kliknuti na nju i NERO će dalje sve sam uraditi.On će prepoznati datoteku kao image datoteku i spržiti je takvu i DVD će biti bootabilan.
NADAM SE DA SAM BAR NEKOM POMOGAO DA NE UĆINI ISTU POGREŠKU KAO I JA

Gemmy 21.08.2005. 21:24

Vista izazvala paniku kod beta-testera

Vista izazvala paniku kod beta-testera

Beta testeri Windowsa Vista (bivši Loghorn) bili su nemalo iznenađeni kada su otkrili da njihova računala s instaliranom beta 1 verzijom ovoga OS-a šalju neidentifiicirane mrežne pakete na Internet. Ispalo je da ova verzija Viste ima odmah nakon instalacije uključenu P2P mrežu koja pokušava uspostaviti vezu sa svim drugim računalima s instaliranom Vistom i spojenim na Internet.

Ovaj P2P sistem koristi Microsoftov Peer Name Resolution Protocol (PNRP) koji postoji i u Windowsima XP i to još od Service Packa 1. Ovaj protokol namijenjen je povezivanju računala u P2P režu nalik onoj BitTorrenta, a cilj joj je uspostava mreže bez potrebe za dediciranim serverom.

Ipak, za razliku od PNRP-a u Windowsima XP, koji je "defaultno" isključen i treba ga svjesno aktivirati da bi proradio, ovaj u beta 1 verziji Viste dolazi uključen odmah po instalaciji sustava.

U Microsoftu kažu da je ovo svjesna odluka kako bi istestirali ponašanje i te komponente novoga OS-a, a u njegovo konačnoj verziji će ponovo PNRP biti isključen nakon instalacije i trebat će ga ručno aktivirati.

Copy/Paste sa BOL

Crais 24.08.2005. 00:52

Ja mislim da Vista, kao nijedni drugi windowsi neće biti bolja od ovog:
WindowsRG

tor 24.08.2005. 11:31

Citiraj:

Originally posted by Crais
Ja mislim da Vista, kao nijedni drugi windowsi neće biti bolja od ovog:
WindowsRG

Dobra, čak i radi:D

LAcy 24.08.2005. 11:46

Citiraj:

Originally posted by tor
Dobra, čak i radi:D
Meni se rusi stalno i javlja cudne poruke :)

Veky 24.08.2005. 19:09

skinuo ih jesam, probat cu kad stignem

sick_boy 29.08.2005. 00:49

Evo, pišem s Viste Beta 1 (64-bit). Instalacija traje čitavu vječnost. U ovoj ranoj fazi nema previše novosti, samo malo drugačiji prozori. Instalirao sam i Avalon sučelje, ali ne kužim trebam li to negdje uključiti ili što. :confused:

Inače, instalacija je full automatizirana (kako je to već netko primjetio ovdje), ali traje, brate, predugo.

IE izgleda full drugačije (napokon ima tabove).

Attachiran screenshot (reducirane veličine zbogradi ograničenja, jelda). Sorry na kvaliteti, ali na raspolaganju sam imao samo PrintScreen tipku i Paint. :D

Eto, malo se budem igrao, pa možda otkrijem nešto novo (za sada ništa bitno spominjanja).

P.S. Našao sam čak i driver za nforce3 mrežnu i audio. Grafička je podržana po defaultu.

P.P.S. Evo i slike u malo većoj rezoluciji:

http://web.vip.hr/iga.vip/vista.JPG

LAcy 29.08.2005. 14:23

Meni to izgleda kao novi skin za winxp. Kao sto sam vec napisao ovdje, po meni je za os bitno sto se nalazi ispod haube a ne sminka. Ovo sto vidim na screenshotu se moze dobiti i sad. Ajd avalon je nesto sto mac vec odavno ima samo pod drugim imenom a i vjerojatno bolje radi:)

Veky 30.08.2005. 09:35

evo digao sam vistu kao virtualnu machinu, instalacija traje podosta i sporo mi radi, ne znam zasto. mozda ne voli raditi kao virt. machina. vrti se na P4 3,2 i dodijelio sam joj 512mb RAM.

prvo krsenje je bilo kad sam htio promijeniti IP adresu... loool :D

LAcy 30.08.2005. 22:30

Citiraj:

Originally posted by Veky
evo digao sam vistu kao virtualnu machinu, instalacija traje podosta i sporo mi radi, ne znam zasto. mozda ne voli raditi kao virt. machina. vrti se na P4 3,2 i dodijelio sam joj 512mb RAM.

prvo krsenje je bilo kad sam htio promijeniti IP adresu... loool :D

Lose ti radi pod vm jer nema hardwerske akceleracije za grafiku, a i pitanje imas li vm toolse za vistu.

Jura_os 30.08.2005. 23:31

Citiraj:

Originally posted by LAcy
Koliko se sjecam bas je tako nesto i bilo sa win95...
Imaš stvarno dobro pamćenje.;)

LAcy 31.08.2005. 19:45

Citiraj:

Originally posted by Jura_os
Imaš stvarno dobro pamćenje.;)
Sjecam se svakakvih gluposti:) Npr. beta 95ice je bila super, sve letilo a onda je izasao final...

GoGzS 07.09.2005. 10:51

Instaliro sam Windows Vistu beta 1, sve naštelo, igro FarCry, Need For Speed Underground, Juiced....gledo filmove, ma sve....i super radi, eh sad imam problem oko spajanja na net, imam ADSL, i onaj Simens A-100 modem, i sve ljepo uredno prepozna, instalira se bez problema, osim kad stisnem na kraju instalacije na "Napravi konekciju" komp se restarta, a od konekcije ni k....
Napravim sam konekciju, stisnem da se spoji, no nedobijem ništa osim "Connecting through WAN Miniport (PPPoE)..." i samo stoji, nakon 10-ak sekundi piše da nemože dobit signal, te redail za 60 sec.....
Jel ima neka finta da zaobiđem to, ili nešto....
Hvala....

Crais 07.09.2005. 13:01

...malo OT: Jel se meni čini ili ovdje fali nekih 20ak postova (ili više?) ? :confused:

nicko 07.09.2005. 15:25

a trebo si uzet LAN modem..LOOL :clap:

GoGzS 07.09.2005. 20:15

A tjeo sam uzet LAN modem, jer imam 20-ak metara kabla za dotičan, ali mi se nije dalo objašnjavat onoj glupači na šalteru da nije nužno imat 2 kompa da bi LAN modem proradio......dorca, a nije mi htjela dat modem na moju "odgovornost" jer je to skupocjena stvar, te bi zamjena dotične "kad skužim da neradi, jel fali jedan komp" bila nemoguća..... :rolleyes:
Inače, jel zna ko kakav trik :)

Excalibur! 08.09.2005. 16:28

Kao i tebi i meni sve super radi, čak su se instalirali driveri za skener sa XP-a, ali ADSL (LAN Modem) nikako. U stvari, problem je u PPPoE-u.

GoGzS 08.09.2005. 20:34

Dođe mi da zaplačem kad vidim da moj dobar stari 56 k modem (kojeg držim iz nostalgije u kanti :D ) radi na Windowsu Visti, te se uredno spaja....pa si mislim jel nas to Micro$oft tjera s tehnologijom unazad ili naprijed? :)

Excalibur! 08.09.2005. 20:58

Mislim da tu nije kriv Microsoft već http://www.raspppoe.com/

GoGzS 10.09.2005. 12:01

Za sve germance među nama, evo, naleto sam na specifikacije koje su potrebne/optimalne za Windows Vistu, uživajte :beer:
http://www.exclaim.de/news/1443/Syst...fentlicht.html

celduce 11.09.2005. 16:37

Zanima me moze li se u Vista "Windowsima" prebaciti na Windows 2000 izgled desktopa i prozora - Windows classic.Koristim WinXP vec 2g i mozda sam 3 dana koristio njihovu plavu temu sa livadom na desktopu te skinuo razne skinove ali mi je to presareno.

Excalibur! 11.09.2005. 19:19

Koliko znam postoji samo za XP i 2003...

http://crystalxp.zerackiel.net/brico...a-inspirat.php

doublev 14.09.2005. 12:53

Citiraj:

Originally posted by GoGzS
Za sve germance među nama, evo, naleto sam na specifikacije koje su potrebne/optimalne za Windows Vistu
a za one vise zapadno nastrojene, evo i originalnog teksta (govor na techedu). na engleskom ofkors. enjoy :)

tolca 12.10.2005. 01:35

jedino što su dobro napravili ... na visti ... je izgled! zato skinete temu i ikonice od viste i koristite xp ... najbolja opcija .. ; )) .. evo za one koji žele vidjeti kako ce to izgledati na njihovim monitorima ... ! ; ):rambo:

tolca 12.10.2005. 01:52

http://zupload.com/download.php?file=getfile&filepath=21521

evo screenshota...http://zupload.com/download.php?file...filepath=21521

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:18.