PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Huawei Sonic U8650 - (root, custom rom, integrated flash) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=221363)

Dizel 12.10.2011. 12:29

Imam HTC Wildfire i jako sam zadovoljan njime. Ovaj bi kupio ženi, ako ima staklo. Gledao sam prije onaj Samsung Galaxy 3, ali mi se čini totalni šrot od mobitela. Ovo mi zasad izgleda kao prvi pick.

unana 12.10.2011. 19:14

Citiraj:

Autor Dizel (Post 1997578)
Nisi skontao upitnik na kraju rečenice ili samo nabijaš broj postova momak?

Sister a ne buraz. I ne nisam skontala upitnik na kraju rečenice.
Bila danas u tele2, naravno mobitel zaključan u vetrini nemožeš ga primit u ruke i jos na kraju lik veli to ti je spor mobitel i nije baš nekaj...svašta

Codiac 12.10.2011. 23:10

Unana sister :))
Instaliran i upogonjen skype works like charm reklibi ameri

Nego dizlo neznam kak da provjerim je stalko meni ima isti filing ko jafon neka legura stakla plastike jel...

Dizel 13.10.2011. 08:37

Naručio preko webšopa Tele cvaj. Kod mene je bundeva u lokalnoj trgovini na godišnjem do 23.10., a naravno da ju nitko ne mijenja i trgovina je CLOSED :D

Lako moguće da vlasnici zatvaraju trgovinu za svagda pa prvo seru s olfo GO.

Kad stigne i ja javim dojmove u usporedbi s mojim HTC Wildfireom s kojim je kako mi se čini negdje u klasi, ali po cijeni je razlika ohoho :)

Facelessone 13.10.2011. 10:00

Sigurno dere Wildfirea po svemu osim kamere. Em ima veću rezu i ekran i noviji procesor/chipset/grafu.

allaround 13.10.2011. 16:30

Dobar dan.Novi sam na forumu i iskreno registrirao sam se samo iz razloga vezanog za dotični phone.Ovako, jučer sam ga uzeo, fleshao, ali mi nije htio učitati root file, tj nisam ga imao ponuđenog u biosu.Pokušavao nekoliko puta.E sad, pošto sam ga fleshao sa original romom izgubio sam gprs/mms postavke.Zvao njih u službu, oni nemaju automatske postavke za ovaj uređaj.Molim pomoć, vezano za root i postavke gprs/mms.Flash i root rađeni prema uputku sa ovog threada ( Codiac).Hvala

1v@n 13.10.2011. 16:38

GPRS i MMS postavke ćeš morati ručno ubaciti. Isti problem sam i ja imao. Idi na njihovu stranicu i pod model za ručne postavke izaberi jedini Huawei na listi. Nakon što upišeš, stvar radi.

Što se roota tiče, vjerojatno si raspakirao .zip i stavio na karticu. Stavi samo .zip.

allaround 13.10.2011. 16:43

Da, raspakirao sam zip. Hvala ti na odgovorima.Probam kasnije, jer sam sada u žurbi, pa ako još negdje zaškripi pitam ovdje.Ekipa je brza :)

Codiac 13.10.2011. 16:58

kako kaze ivan :)

ja sam ga flashao sa originalnim firmwareom al nisam izgubio gprs postavke...

evo mali update

flashao sam castum rom prije 10 minuta :D danas cu provjeriti kako radi al zasad mobitel leti (overclockan je na 780mhz :D )

Codiac 14.10.2011. 20:27

stavljen update drugog posta za kastum rom

sljedeca stvar je stavljanje cyanogen roma (navodno je to top rom doduse meni je i ovaj 1.5 od zadkyina vrhunski...)

mrva_zg 14.10.2011. 20:37

Daj molim te info da li radi stabilno na 800Mhz i kako traje baterija jer ako je ok na toj brzini odma ga kupujem jer defy mi je bio mrak na toj brzini i nemam potrebe za bržim CPU, a ovih 600Mhz mi je jedina prepreka da ga uzmem :D

Codiac 14.10.2011. 20:40

ogranicen je u romu na 780mhz i na toliko radi stabilno ful.
kao sto rekoh stavio sam ovaj rom prije 4 sata tako da stvarno neznam kako trosi bateriju navodno sa ovim romom se dobije jos 24h autonomije sa normalnim koristenjem dakle meni bi sad baterija trebala trajati 4 dana inace je trajala 3.

mrva_zg 14.10.2011. 20:41

Ma jebeno.
Jedva čekam info kako i na ovom radi ili na cinamonu da ga ubodem :D

Codiac 14.10.2011. 20:47

cyanogen mi je u planu al vjerovatno sljedeci vikend da isprobam ovaj rom kako se ponasa u real life-u :)

mrva_zg 14.10.2011. 20:50

Čekam update ;)
Malo sam gledo neki dan mob i bio mi je dosta spor na orginalnom, ali ako je približno defyu na 780 kupujem ga odmah :)

1v@n 14.10.2011. 21:49

Meni mobitel nije nimalo spor s originalnih 600 MHz. Baterija mi i ovako traje već 4 dana (s ugašenim 3G-om, ponekim pozivom i porukom). Još 24h na to mi se čini kao SF jer ni ovo nisam očekivao od Android smartphonea.

Za one koji su se odlučili stavljati onaj prvi, originalni ROM, HR tipkovnicu opet mogu dobiti instalacijom 1. i 2. aplikacije.

Također preporučam ove Launcher, SMS i Dialer aplikacije. Puno bolje od defaultnih, a mogućnosti podešavanja po vlastitom ukusu su nevjerojatne.

Codiac 14.10.2011. 21:56

Ivane ovo tvoje cu dodati u prvi post ak nije bad isto tako i ja cu dodati par must have appsa :)

lowrider 14.10.2011. 23:40

Svaka čast a trudu i informacijama.
Idem sljedeći tjedan po mob

tadeii 15.10.2011. 10:05

evo jedno pitanje koje nisam nigdje našao..

da li postoji mogučnost da se napravi backup telefona prije nego se telefon otključa kodom na sve mreže pa da se u slučaju da mobitel treba na servis vrati originalni software i da na njemu bude zaključana mreža?

Codiac 15.10.2011. 13:52

koliko ja znam ne jer se odkljucava sa kodom dakle nefleshas novi software vec samo ukucas kod.

tadeii 15.10.2011. 13:58

ok, ali taj kod je postavljen u software pa mi nije jasno kako se ne može otključati modifikacijom softwetra, buduči da je to softwerska zaštita...

Codiac 15.10.2011. 14:06

sve se moze pitanje je vremena i znanja dakle bacis se na gugl i programiranje i sve mozes :)

edit

dodani kodovi u drugi post.

jedan je info o telefonu (radi na svim androidima)

drugi je service menu za huawei-a

Blentac 15.10.2011. 22:55

Pitanje

Citiraj:

Autor Codiac (Post 2000229)
sve se moze pitanje je vremena i znanja dakle bacis se na gugl i programiranje i sve mozes :)

edit

dodani kodovi u drugi post.

jedan je info o telefonu (radi na svim androidima)

drugi je service menu za huawei-a

Bok,
samo kratko pitanje...ovo sto je sve Codiac naveo da se napravi sa telefonom...da li je nakon toga telefon i dalje u garanciji ili...ne kuzim bas pa ono..ne zamijerajte...isto tako naveo si dva linka za skidanje ROMA-a i drugaciji su...i velicine i naziva i sada koji je pravi...
ja sam kupio telefon prije par dana i prezadovoljan sam...da sam znao prije da to postoji kupio bi ga prije...i poruka svima koju su u nedoumici...kupite ga..necete pozaliti...
sve na njemu radi super...kamera ja ok...usotalom ako ces slikati kupis si pravi fotic a ne telefon:) a sve ostalo bez zamjerke iti jedne...:)
Htio bi napraviti to sto si napisao samo sta ako slucajno krene sta po zlu? Postoji li nacin da se sve vrati kako je bilo?
Puno hvala

Codiac 16.10.2011. 10:54

Prvi rom je debrandirani originalni rom od huaweia i ako sta podje po zlu samo napravis taj korak i 99% bi uredjaj trebao biti u garanciji to jest imat ce originalan rom kao da si ga updejtao

Taj rom moras staviti da bi rootao telefon i da bi napravio sve ostalo zadnji rom je modificiran i u njemu su sva moguca podesenja itd
Imho nemos nista shebati ako ides po koracima na xda je covjek flashao u roku 10 minuta od mog postavljanja topica i sve radi super :)

morozinho 16.10.2011. 12:36

Citiraj:

Autor Codiac (Post 2000624)
Prvi rom je debrandirani originalni rom od huaweia i ako sta podje po zlu samo napravis taj korak i 99% bi uredjaj trebao biti u garanciji to jest imat ce originalan rom kao da si ga updejtao

Taj rom moras staviti da bi rootao telefon i da bi napravio sve ostalo zadnji rom je modificiran i u njemu su sva moguca podesenja itd
Imho nemos nista shebati ako ides po koracima na xda je covjek flashao u roku 10 minuta od mog postavljanja topica i sve radi super :)

I ja sam stavio prema tvojim uputama taj rom i sve radi super. Hvala na trudu ;)

Codiac 16.10.2011. 12:48

super samo testiraj i javljaj eventualne bugove :)

tomek@vz 16.10.2011. 12:58

Citiraj:

Autor Codiac (Post 1999834)
stavljen update drugog posta za kastum rom

sljedeca stvar je stavljanje cyanogen roma (navodno je to top rom doduse meni je i ovaj 1.5 od zadkyina vrhunski...)

Neznaš što je brzina dok ne probaš Cyanogenmod+Launcher Pro kombinaciju...trust me :chears:

morozinho 16.10.2011. 21:08

Citiraj:

Autor tomek@vz (Post 2000698)
Neznaš što je brzina dok ne probaš Cyanogenmod+Launcher Pro kombinaciju...trust me :chears:

Postupak bi bio isti kao i kod bilo kojeg ubacivanja custom roma? ili?

tomek@vz 16.10.2011. 21:18

Citiraj:

Autor morozinho (Post 2001068)

Pretpostavljam da da ali - pitaj Codiaca radije...

Codiac 17.10.2011. 08:52

Citiraj:

Autor morozinho (Post 2001068)

da budem danas dodao link za cyan rom od zadkyna. ja cu ga staviti sljedeci vikend :)

poz

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:54.