![]() |
seek to increase reliability :burn:
|
Dakle, taj Hitachi je preporučljiv? Ili da idem na sigurno pa da uzmem 'Cudu?
|
imho danas uzeti hitachi znači ići na sigurno.
ako tražiš pata disk i ne smeta te stir, uzmi seagate. a sata izbor imho pada na hitachijeve nove serije. |
Pitanje jedno imam: da li je velika razlika između 2mb i 8mb cache-a kod pata diskova od 80GB?
P.S. da li da uzmem hitachi ili seagate pata, 80GB, 7200rpm..preporučite mi nešto, poludjet ću više od tih diskova:) |
Citiraj:
Moja preporuka je Hitachi,sa 8mb cache-a. |
čitam, pa da uletim...
osobno sam imao barracudu ATA, 120gb 7200.7 i nije bila bog zna kako tiha.. sada imam Samsunga 160gb, isto ATA, sa nekakvim FDB motorom ili tako nešto, i disk je tiši od Barice, stvara manje vibracija (zapravi ih i ne stvara), puno je hladniji i tiši (osjetno), a što se tiče brzine, malo je i brži ( 8mb cachea) dok je Barica imala 2mb.. e sad, pitanja: - s čime testirati brzinu harda i te stvari? - da li postoji za Samsung diskove neki utility za mijenjanje brzine i sličnih điđa miđa? |
@ Gabre
Za testiranje: PCMark 2004 i HD Tach Probaj sa Hitachi Feature tool softwareom mijenjati parametre diska, ko zna možda uspiješ... |
Ljudi, poludjet ću više- još uvijek nisam kupio disk :fuming:
Sad ću vjerojatno dobiti neke pare i opet vas ponizno molim: PREPORUKA diska koji bi imao zlatan omjer brzine i tišine, 80GB, 8MB, ne znam da li da uzmem pata ili s-ata (većina mi govori da idem na pata)..u diskove se stvarno ne kužim i ne bih htio iskeširat pare za neko zadnje smeće kad bih za 20 kn više mogao dobit predobar disk..:D razumijete me vjerujem Dakle, suzio sam na hitachi, seagate i wd (imam sad wd disk koji će uskoro na tržnicu, disk je odličan pa zato možda i uzmem opet wd) recite koji model, gdje, kako, koliko, bilo što :D da ne razmišljam više o tome. Hvala!!! p.s. zaboravio sam nadodati da mi trenutni hard ima 20gb, testirao sam ga u benchu pod nVidia PATA controllerom i ima burst speed oko 84Mb/s i sustained speed oko 24Mb/s..kakvo bih ubrzanje mogao očekivat od novog diska? Još jednom hvala |
Hitachi nove serije su jako dobre imam jednu od 160 i prezadovoljan sam
|
Koja bi to serija bila, koliki ti je read/ write, itd..lol, kažem ne kužim se, tako da mi treba što više info... gdje si kupio disk?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:48. |