![]() |
Takva je 800 kunića model sa 1GB-za te novce mora bit dobra:D
|
Pozdrav momci, molio bih jednu preporuku, koju 6770 kupiti, odnosno s kojim hlađenjem?
|
Sapphire Vapor-X verziju.
|
Ta je 900 kuna bogte...
|
Pitao je čovjek s kojim hlađenjem, a ne koja je najjeftinija. Moraš se složiti da je Vapor-X odlično hlađenje.
|
Onda za 5% veću cijenu može uzet 6790 koja ipak ima 256-bitnu sabirnicu i danas sutra bude fino iskoristio jači proc:)
U stvari: 850 http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=051806738 950 http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=051806695 |
Kad smo već kod 6790 bilo je u Portiu XFX 6790 s dva venta prije par dana (isto 850kn), možda da pita za tu verziju da li je dobavljiva jer je puno tiša i hladnija, zapravo čak sam se iznenadio kako je tiša i od Sapphireove verzije iako ima dva venta i ipak je XFX u pitanju. Radi se o ovoj verziji.
|
A recimo ako bi imao izbor od Msi,Vtx3d,xfx i gigabyte.Koji bi bio vaš izbor? Vezano sam za hlađenje i odnosa buke?
|
Sve ti je to manje više isto što se tiče buke kod svih navedenih kartica, do 50-60 % brzine venta su podnošljive, na tvom mjestu bi uzeo onu s najvećom garancijom u ovom slučaju MSI 3 godine, a u međuvremenu će ti doć i aftermarket kuleri tipa ovog koji će bit oko 100 kn a nečujan je, a ako želiš tišinu u startu uzmi si rabljenu Vapor X 5770 s garancijom koje su oko 600-650 kn sad.
|
nekidan sam nabavio ovu grafu, FleX HD6770, no nisam nit imao prilike uci u windowse kad se pojavio problem: nakon sto se komp ukljuci/restarta treba mu dobrih 20-tak sekundi da uopce dode do POST-a. dalje nastavi normalno, do windowsa i sve 5. sve se ponasa normalno, grafa radi savrseno, driveri instalirani (stari nvidia od prijasnje grafe uninstalirani i ocisceni driver cleanerom), no i dalje me muci taj cudni boot.
probao sam s flashanjem na novu verziju biosa, no to je samo pogorsalo stvar i povecalo cekanje do POST-a za 60-70 sekundi. spojio sam onaj 6-pinski konektor na grafu, provjerio dal sjeda u pcie slot. dal da nosim grafu natrag u ducan il ima kakvog rjesenja za ovo? |
možda te matična zeza, provjeri kako je sa drugom grafičkom.. :(
|
vec sam probao, sa starom grafom radi normalno. probao bih ovu novu na nekoj drugoj konfiguraciji, al nijedna nema dovoljno jakog napajanja.
|
Pa stavi svoje napajanje i grafu u drugu konfu ;)
|
Citiraj:
|
Jel bolja 5770 od 6770?
5770 u dučanu je skuplja od 6770. A cijene 5770 u oglasniku su više nego one u oglasniku. Kakvo napajanje treba 6770, imam focus 400W na raspolaganu. Konfa je biostar matična, dual core proc 2gb ddr, 1 hdd sata i jedan IDE, i to e to. Igale bi se igre, onak na dulje vrijeme i noviji naslovi na monitoru 17", netreba pretjerano dobra slika biti, kolko ide al da nema trzaja i zastanjkivanja. U dogledno vrijeme bi se mjenjalo napajanje sa kvalitetnijim. |
Razlike izmedju HD5770 i HD6770 gotovo da ni nema,odnosno to ti je ispod 5% jer su identicne grafe.
Sto se potrosnje tice ne trosi puno,evo ja ju imam na Fortronu 400 i tjera bez problema nju i quad core i 890GX..vidi moj komp.... na 17" monitoru ti netreba nista jace,trebao bi vrtit sve na skoro max. postavkama. Meni se BF3 na 20" vrti na 30-50fps sve na ultra samo iskljucen AA. |
Kupili smo polovnu 5770, ali nije htjela raditi, pa mi sad po pameti svašta ide među o stalog i da je napajanje slabo pa je zaklalo tu 5770....
uglavnom bude se uzela onda 6770, nego može još samo preporuka koji proizvođač ili je svejedno? |
Prvo mjenjaj napajanje a zatim grafiku!
Koji proizvodjac ti je vise manje svejedno, gledaj da ima što dulju garanciju (premda većina ima 2 godine) i što manju cijenu. Takodjer pogledaj review ako imaš mogućnosti pa pogledaj kakav je hladnjak (koliko dobro hladi te da li je bučan ako ti smeta buka). |
Mislim kupiti XFX-ovu 6770. Hoce li ona moci normalno raditi sa mojom konfom? Najvise me pati to sto je moje napajanje 400W(460W peak), a na XFX-ovoj stranici pise da je potrebno 500W najmanje.
|
Ta kartica troši između 80W i 90W. Odustanite od preporuka proizvođača, jer to nema veze sa stvarnom potrošnjom.
|
@Alex1
Xilence 420, LC POWER 460 GP3, LC POWER 560 GP3, XFX 450 ili najjeftinije MS 400 FSP. @DanielDJ Gigabyte Superb 460 je OK napajanje. |
Hvala na odgovorima ali ipak sam morao uzeti novo napajanje, ne zbog sebe vec zbog drugog kompa na kojem je bilo Aopenovo 300W napajanje za koje nisam siguran koliko dugo bi podnijelo 4830-ku.
|
Evo i ja da se javim (novi na forumu)
Imam vec 2 mjeseca MSI-ovu verziju ove graficke, i mogu je samo pohvaliti. Max na MW3 bez problema, veoma tiha do 50% brzine ventilatora ali i to je dosta da je drzi na 50c na max loadu. Takoder i novije igre poput BF3 moze na high-ultra ali nazalost nemam quad procesor (kod prijatelja sam ju probao na quad procesoru i na high/ultra je isla igra). |
Sta mislite dali bi atlon 64 x2 5200 mogao gonit 6770? ili da mijenjam proc
|
Citiraj:
Ako ti nisu uber performanse najbitnije na svijetu,bit će dovoljan taj proc. Preporuka je ako imaš mogućnosti da klokaš proc ili da upikneš kojeg troglavog ili četveroglavog athlona 2 ako matična podržava... |
Imam Codegen 400 w ,dali ono moze drzat atlon64 x2 5200 i graficku 6770?
|
Citiraj:
riješi se tog napajanja jer je nekad bio za "osnovne" komponente ok,ali za nešto više poput te radeonke nije preporučam neko kvalitetno od 400-460 W (Seasonic,Corsair,OCZ,XFX,Thermaltake) ili malo manje razvikane ak si na budžetu poput Chiefteca,LC Powera,Xilence ili Cooler Mastera uglavnom makni to napajanje ak misliš novu grafu kupovati |
Držat će, ali svakako bi ga trebalo promijeniti.
|
Hvala ana odgovoru!
|
Kako bi radila ova grafa na 42" tv, prije sam imao 4890 i sve je ok bilo. ostale stvari pod moj komp
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:15. |