![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
Npr, trenutni postav mobitela mi je: Galaxy S - dosta igranja preko wlana i surfanja, poziva, poruka, tu i tamo malo gps-a - 2 dana, a neki mid use svega toga, bez gps-a - believe it or not sa zadnjim 2.3.3 stock romom, mislim da je jvo, na poslu sam pa ne mogu provjerit - preko 5 dana traje baterija, ali doslovno od 100% do gašenja moba. SE X8 - njega koristim 90% vremena za poruke i pozive, eventualno neka igra čisto iz dosade, baterija traje oko 5 dana, i tako je od prvog dana. Nokia 6510 (iz 2002.) - samo pozivi - 6-7 dana. Eto fino se na primjeru galaxya vidi da je razlika u mogućem trajanju baterije ogromna, zavisno o upotrebi moba i njegovih najvećih žderača baterije - gps-a i wlana. |
N900:
Low use: 34h Average use 23h High use 15h |
Citiraj:
|
Htc hero - 17 sati
Htc legend - 17 sati Htc desire z - 17 sati :) Svaku noc na punjacu i nema problema |
Desire HD - 3 dana bez problema uz neku umjerenu upotrebu - 2G only, brightness na nekih 30%, cca 20 min poziva dnevno i 10ak poruka, ~ pola sata Wi-Fi-a dnevno.
(novi MDJ's kernel i potrošnja od 1mA u idleu) |
Na svom SGS sam primjetio da je display dominantan potrosac. Bude cca 80-90% od ukupne potrosnje, moguce je da je zato sto koristim automatsko osvjetljenje.
Baterija tako izgura 24-36h, ovisno koliko koristim. |
|
Citiraj:
|
huawei ideos
9h konstantnog igranja po njemu s svim i svacim, zvanja i tipkanja poruka normalni usage drzi izmedju 24 i 48h light usage jos nisam ispitao, mogu samo reci da je izdrzao citavih tjedan dana i bio na 56% baterije (otprilike je gubio 6% baterije dnevno), onda sam ga napunio jer sam isao na put i znao da cu puno trosit pa da mi se ne dogodi epic fail |
Samsung S5230, oko 10 dana...
ne koristim ga previše; mjesečno imam oko 1.5 sati razgovora i oko 400sms-a, Internet na mobitelu ne koristim |
Citiraj:
Ima vec i 2.3.4, najnovija verzija. Kada bih mijenjao firmware, stavio bih njega. |
Citiraj:
Ali sa 2.3.3. em mob leti doslovno, u svemu, em nema battery draina i trajanje baterije je duplo. Evo, sad je 4d i 8h i imam još 55% baterije :D Screenshot: http://img90.imageshack.us/img90/563...0614150648.png |
SE W580 6-7 dana uz 10 -tak minuta pričanja dnevno
|
Citiraj:
Meni je sad na 46% nakon dva dana i par sati, uglavnom zato sto display drzim na minimalnom osvjetljenju, a i sad pojede oko 70% baterije. Recimo preko noci, za nekih 7h baterija padne tek 2%. Sto se firmwarea tice, nemam mogucnost nadogradnje kroz KIES, jedino da preko ODIN-a instaliram novu verziju, ali onda ode i garancija. Froyo mi je ovako sasvim ok. |
sony ericsson w890i
baterija traje 4 dana uz razgovor cca 40min dnevno i igranje igrica 30min dnevno.. ja zadovoljan :) |
Defy @ stock Froyo 2.2.2 -> cca 3 dana (vecinom 3. dan na punjacu), brightness na auto, 2g only, custom profil za bateriju,
10-15 min razgovora i 10-tak sms-ova dnevno uz pola sata do sat wifi-a, tu i tamo bacim koju igru (nfs, death worm) ali ne cesto... Me happy :) |
K810i,
2 god star,brightness 60%, u prosjeku sat vremena razgovora dnevno, 2-3 sms-a, ~30min igranja dnevno, 6-7 dana |
Citiraj:
da k800 je vrhinski sto se tice baterije.. ali meni je najjaci mob bio nokia 6030.. bateriju sam trebo puniti svakih 10-ak dana.. zaboravis di si ostavio punjac ;) |
Citiraj:
Pa to je STOCK samsung rom.... A ja sam na 6d i skoro 11h i još nisam punio mob, pa se ti premišljaj za stavit 2.3.3 ;) |
Pa stavio bih XEU rom, a to nije ono sto ovamo rade. Svaki telecom operater ima svoju verziju roma.
|
Citiraj:
GPS je osta isti,kao i WIFI, 3G je dobija dodatnih 15 KB/S, to no je možda do mreže, ali je bluetooth usporen. i NARAVNO, nisu pretvorili filesistem u ext4. jebate RFS. 2.3.3. is the way for me. :chears: @SRV: Garancija se gubi flashanjem, ali se također vraća flashanjem stock ROM-a. I to ne provjeravaju u VIP-u, a pretpostavljam da je tamo ostvariva garancija. Nema veze koji ROM staviš, može biti i kineski, svejedno će ti raditi. Čak je dokazano u Froyu da azijski modemi u njihovim ROM-ovima rade bolje nego europski. Ako netko želi probati: http://techgom.blogspot.com/2011/06/...ad-234-on.html |
cijeli tjedan (4-5 dana) zaboravim kad sam ga punio ... uz malo više razgovora nešto manje
SE Naite |
Nokia N8.
Punim ga svaki drugi dan ili svaki dan ali ne zato jer je toliko potrebno nego da budem siguran, uglavnom mi skoro nikad ne padne ispod 50%. |
iPhone 3gs sa povremenim wifi, sms i čestim pozivima, smanjenim osvjetljenjem bez igrica (koje ni nemam na njemu) cca 2 dana, a samo sms i pozivi 3-4 dana bez problema.
Iznimno zadovoljan sa trajanjem za sve mogučnosti koje nudi. |
Imao sam jedno vrijeme Samsung GT-S5550 (shark2) i moram pohvaliti bateriju!
5 dana uz puno dopisivanja, zvckanja, čačkanja... Odlično! |
E72
Do 15 dana = light use 10 dana = average mp3, pokoja slika, wifi, bt, sms i pozivi... |
a ziher toliko
|
Evo meni do jučer na Defyju trajala 115 h. Surf i igranje cca. 2 h (ali ne u komadu, nego svaki dan malo, po 10% potrošene baterije), osvjetljenje ekrana najmanje.
|
Skinuo nocas u 1:30 Desire Z sa punjaca, i danas normalno koristio: cca 40min poziva, par mailova dok sam bio na kavi, malo igranja... pogledam sad kad ono baterija na 40%! WTF?!
I onda se sjetim da sam jucer na plazi stavio brightness na max a inace je na auto. Bem ti osvjetljenje kad toliko trosi... :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:29. |