ostavimo bbuubbuu sa strane, neke osnovne stvari koje bi trebao znati o tekućem dušiku i mogućem igranju za hlađenje:
Citiraj:
Originally posted by masni
što se tiče nabavke LN2, imam ja jednog čovjeka koji se bavi odvozom opasnog otpada i ima LN2 i sličnih "stvari" koliko treba, a za moje potrebe drage volje če ustupiti par litara ili koliko je vec potrebno...
|
obična termosica ima zapreminu (valjda) oko pola litre, sumnjam da ide preko litre...možda se mogu nabaviti i veće, ali onda to treba nositi, a to nije dječja igra nanašati okolo litru tekućeg dušika
Citiraj:
Originally posted by masni
ja BI TO BAŠ HTIO PROBATI i gotovo...i znam da nisam jedini...:gringo:
|
ako ćeš ikada igrati se sa LN2, onda obavezno nekakve rukavice staviti na ruke i nije škoda imati neke naočale na nosu
nije frka ako te LN2 'pošprica' po goloj koži, malo će zapeckati i bok, nešto slično kao kad te vruće ulje pošprica iz tave
ono što nikako ne smiješ raditi je primiti neki metal koji je ohlađen sa LN2 (recimo taj bakreni blok u koji bi ga lijevao) čak niti sa rukavicama neko duže vrijeme (tipa 10-ak sekundi), dok sa golom rukom niti ne pomišljaj, metal će ti posisati toplinu iz kože za sekundu i eto ti smrzotina
ne znam koliko je taj filmić detaljan i koliko imaš informacija o svemu, pa da napomenem da lijevanje treba obavljati polako i da ako ti je blok masivan, potrošit ćeš dosta tekućine samo da njega ohladiš
za izolaciju ti je stiropor puno bolji od spužve, jedini je zajeb što ga se treba oblikovat u zadanu formu
ak imaš još nekih pitanja, samo pitaj
|