PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Ln2 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=20802)

Bubba 18.05.2005. 10:20

Citiraj:

Originally posted by choby
da se vratimo na početak, mene zanima, gdje ti iz onoga što je jadni renesis natipkao si uočio kretenizam dotične osobe...
Zao mi je, ne drzim tecajeve citanja s razumijevanjem. Isprintaj dretvu pa pokazi nekome od ukucana ili uciteljici.

choby 18.05.2005. 10:25

Citiraj:

Originally posted by Bubba
Zao mi je, ne drzim tecajeve citanja s razumijevanjem. Isprintaj dretvu pa pokazi nekome od ukucana ili uciteljici.
Citiraj:

probajmo ostaviti sa strane narcisoidnost, umišljenost i ostale boljke koje ponekad dolaze sa viškom inteligencije
drago mi je da si probao, možda jednom i uspiješ

choby 18.05.2005. 10:46

ostavimo bbuubbuu sa strane, neke osnovne stvari koje bi trebao znati o tekućem dušiku i mogućem igranju za hlađenje:

Citiraj:

Originally posted by masni
što se tiče nabavke LN2, imam ja jednog čovjeka koji se bavi odvozom opasnog otpada i ima LN2 i sličnih "stvari" koliko treba, a za moje potrebe drage volje če ustupiti par litara ili koliko je vec potrebno...

obična termosica ima zapreminu (valjda) oko pola litre, sumnjam da ide preko litre...možda se mogu nabaviti i veće, ali onda to treba nositi, a to nije dječja igra nanašati okolo litru tekućeg dušika

Citiraj:

Originally posted by masni

ja BI TO BAŠ HTIO PROBATI i gotovo...i znam da nisam jedini...:gringo:

ako ćeš ikada igrati se sa LN2, onda obavezno nekakve rukavice staviti na ruke i nije škoda imati neke naočale na nosu

nije frka ako te LN2 'pošprica' po goloj koži, malo će zapeckati i bok, nešto slično kao kad te vruće ulje pošprica iz tave

ono što nikako ne smiješ raditi je primiti neki metal koji je ohlađen sa LN2 (recimo taj bakreni blok u koji bi ga lijevao) čak niti sa rukavicama neko duže vrijeme (tipa 10-ak sekundi), dok sa golom rukom niti ne pomišljaj, metal će ti posisati toplinu iz kože za sekundu i eto ti smrzotina

ne znam koliko je taj filmić detaljan i koliko imaš informacija o svemu, pa da napomenem da lijevanje treba obavljati polako i da ako ti je blok masivan, potrošit ćeš dosta tekućine samo da njega ohladiš

za izolaciju ti je stiropor puno bolji od spužve, jedini je zajeb što ga se treba oblikovat u zadanu formu

ak imaš još nekih pitanja, samo pitaj

gospar 18.05.2005. 11:56

Citiraj:

nije frka ako te LN2 'pošprica' po goloj koži, malo će zapeckati i bok, nešto slično kao kad te vruće ulje pošprica iz tave

kasnije kad dobijes rak samo ga digni sa nozem isto kao vosak :D

big_B 18.05.2005. 12:08

: lol2 :

Ma da izrasla bu mu treća noga.......

choby 18.05.2005. 12:10

Citiraj:

Originally posted by gospar
kasnije kad dobijes rak samo ga digni sa nozem isto kao vosak :D
dovoljno je pinceta sa oštrim završecima :beer:

Sam Fischer 18.05.2005. 14:28

Citiraj:

Originally posted by Sky

Fleks mi je pokazao filmić kako je to ekipa radila, moram ga pitati za link.

Na tomshardware-u, pod video.
"The 5 ghz project", jebeno.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:29.