![]() |
Hvale vrijedna akcija, ali mislim bez efekta. Sva informatička oprema je osjetljiva + dodaj na to kako s paketima postupaju pošari. Šutaju ih okolo. I onda kad ti stigne matična za koju se ispostavi da ne radi prodavač se može pravit lud i reći da je pošta to pokidala. Možda stvarno je, a možda je prodavač seronja. Nema tu 100% sigurne kupovine.
|
Ako se već uzima neka roba vrijednosti od parsto kuna valjda se uzima od nekog ko ima neki kredibilitet, broj postova ili postove koje ja napravio, čak i na njuškalu možeš vidjeti dali čovjek ok po njegovim oglasima. Ako neko prodaje 1 matičnu i ima ukupno 2 oglasa, a drugi je gajba za piliće njega zaobiđem i dam 30 kn više za nekog ko prodaje 10 informatičkih stvari.
|
Kupim procesor za 1000kn, dode postar s paketom, jel mogu ja to otvorit gospon postar samo da vidim jel u paketu kaj mi treba?
Uzmem proc i velim postaru da to nije to, uzmem si proc a on nek se jebe jer ja nisam dao pare niti sam potpisao da sam primio ikakav paket, a on nek dokaze da sam ja uopce otvorio paket. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Na ebay su isto tako lažirali feedback. Treba razmišljati unaprijed. Ja bih recimo gledao i broj mobitela, npr ako je broj 098xxxxxx znači da funkcionira oko 10 godina i da vjerojatno nije prevarant. Čak i kvalitetan razgovor zna uliti povjerenje. Kako god rizik uvijek postoji ali govorili smo o otkupnim pošiljkama koje treba prekontrolirati kako god i ako je moguće. Uplata na račun unaprijed može definitivno biti prevara ali tada ja gledam šta sam prije napisao i nazovem, saznam nešto korisno na temelju čega procijenim... |
Citiraj:
veli poštar da po pravilniku on ne smije otvoriti poštu da pogleda što je unutra, niti to ja smijem dok ne platim otkupninu i ne preuzmem paket. veli da je jedina stvar koju mogu napraviti to da ne podignem paket doma nego ga on vrati na poštu i da mi onu žutu obavijest neka ga podignem tamo. kad dođem na poštu mogu zatražiti komisijsko otvaranje paketa zbog sumnje da ne odgovara stanju u kakvom je poslan - oni ga mogu otvoriti samo ako vaganjem utvrde da masa nije ista onoj navedenoj na paketu, ili ako se vidi izvana da je oštećen. u mom slučaju ničeg iz vana nije bilo oštećenog, paket sam platio bez komisijskog otvaranja i na sreću sve je bilo ok, no da nije bilo (da je unutra bila npr cigla:) svejedno bih morao uzeti paket jer sam ga već platio. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Sve ovo sto kazes pada u vodu. Prvo jer nove microsim simpa kartice imaju predbroj 098 u vecini slucajeva,a drugo jer ne postoji nacin da 100% dobro prodjes u nekoj internet kupovini. Jedino preko nekakvog webshopa nekog renomiranog trgovca. Sve ostalo je macka u vreci. Njuskalo je riznica prijevara i sansa je 50:50 da te netko dobro zahebe. Cim kupujes rabljeno i zelis jeftinije proci,pripremi se za neugodno iznenadjenje. Ovaj forum je kako tako dobar,jer ima puno postenih trgovaca i ako nesto nije u redu ,moze se rijesiti dogovorom. Na nuskalu sam od 10 kupovina 3-4 puta bio prevaren. Ili je roba ostecena,ili ne odgovara opisu ili fali nesto itd itd. Treba se pomiriti s time i idemo dalje :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:32. |