PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Pitanje za sve bez klime (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=193512)

zwo 17.07.2010. 00:37

Radim nocne, na poslu dere klima a dan prespavam.:)
Ali danas sam se ranije digao i bilo je sparno za popizdit, ajme.
More mi isprid kuce, al lin sam za otic se bucnit.:D

edit: a sto se tice kompa, proc je undervoltan jer je u idleu na stocku je bilo cak 61 °C, a radije cu po ovim vrucinama undervoltat proc nego ic gledat jel frizer lipo sidi.:)

Facelessone 17.07.2010. 00:45

Propuh kad mi sunce ne tuče u balkonska vrata (poslije podne pa do navečer) i ventilator od 40cm stalno. Propuh baš i ne pomaže previše, ventilator kolko tolko.

Al da ga j. Sad mi je 2 puta gore nego je popodne bilo.

silver_tip 17.07.2010. 00:49

Ako danas nisam skapo od vrucine onda sam spreman i za Afriku :D
Poceo oko 16h sa sisanjem zivice visoke 2m, lojtrice i deri a sunce udara po tikvi.
Nakon toga se islo malo kosit rubnjake i brdovite dijelove dvorista trimerom ( da sutra bude lakse kosilicom ) i neznas sta je gore, vrucina ili vrucina koju trimer ispusta.

Za kraj sam jos i farbo malo no vec je sunce zaslo pa su me komarci zivog pojeli. Sreca pa imam bunar :care: a voda iz njega je taman onako hladna da bolje ne moze.
Komp se ( a i ja ) rashladjuje sa stolnim ventilatorom s time da sam ventilator pozicionirao u cosak stropa pa iz njega lagano pirucka po meni i radnom stolu.

Gorstak 17.07.2010. 01:56

uh, u prosjeku se tusiram svakih 2 sata, a izbjegavam bilo kakve pokrete osim micanja misa...stavio sam vent od 250mm da upuhuje zrak u sobu iz vana, ali nis koristi, trebalo bi skocit negdje uzet scythe slipstream od 250mm ili nesto :Đ

Joke 17.07.2010. 02:50

Takodjer imam klimu ali ne moze se bas ohladit moja soba..
Soba na jugu cijeli dan przi sunce + ("masinerija"), imam ventilator koji me donekle ohladi, a inace se prakticira more najvise (5 min od kuce) jucer npr. bilo prevruce za spavanje pa se islo na more do 2h ujutro. :D

[GOW]Nec 17.07.2010. 02:59

Dečki, zahladilo je! Možda zbog alkohola, ali je baš dobro ovako!!! :D

The Player 17.07.2010. 03:49

Preko dana ili na more ili spavati, a preko noći se igrati zujati po kući.

Alph4Dawg 17.07.2010. 04:25

Citiraj:

Autor jopcx (Post 1690312)
Tko si nemože spojit klimu u sobu/ili što već, rješenje mu je pokretna klima i fino u utičnicu kao i ventilator.

Ofc,how about isijavanje cijevi kada se ugasi?

Mad_Duke 17.07.2010. 05:05

Citiraj:

Autor jopcx (Post 1690312)
Tko si nemože spojit klimu u sobu/ili što već, rješenje mu je pokretna klima i fino u utičnicu kao i ventilator.

http://livingstingy.blogspot.com/201...nditioner.html

Ukratko

JuiceBox 17.07.2010. 12:22

Nije ni cudo da mi kvad radi na 50 u idle :

http://img193.imageshack.us/img193/5862/dsc07658v.jpg

rodney 17.07.2010. 12:52

ma meni je sad super, posto je klima u sobi.. dok nisam imao klimu, selio bi se od 6. do 9. mjeseca iz sobe... potkrovlje, sa zapadne strane, samo jadnih 5 cm vune, i budis se u znoju oko 11, pola 12 najkasnije. stedio sam za klimu pun k*rac, na kraju sam skupio, i na sam badnjak isao u pevec po klimu, da ne potrosim pare do ljeta...

huzo 17.07.2010. 12:54

svi prozori ivrata preko dana zatvoreni i zamraceni i ventilator veliki sa placa mislim da je 70kn kostao i na najace u mene usmjeren i amen!bolje od klime!

Halos 17.07.2010. 13:00

Ja sam u bauštela edišn, samo kratke hlaćice i izležavanje po laminatu sa uperenim ventom po sred ćela :D

Inace, jucer sam frendu isao uzeti laptop na Rudeš, i sad ja cekam u haustoru da mi se lik javi jer neznam koji je njegov stan a u međuvremenu prolaze frajera 2 i furaju desktop pc nekakav i spominjuu: " stari moj...majcu necu ni komentirat..."

Nisam nista skuzio dok nisam uletio kod tog frajera u stan(ocito nesto preprodaje jer ima gro toga po sobi). Ugl., znate kako izgledaju klinci kada tipa na naorijadi skacu u one fontane i to? E tako je frajer izgledao...cijedi li ga cijedi. Nije škembast ili nesto, nego jednostavno. . .

kaos :D

..::Matej::.. 17.07.2010. 13:43

malo DIY-a i bit ce hladnije ;)

http://www.youtube.com/watch?v=o0teeoOwfYo

DiRT 17.07.2010. 13:51

Kod mene je isto 32 stupnja, umjesto da si uzmem klimu ja si uzeo zvučnike koji imaju hladnjak, a hladnjak mi je više kao radijator koji je upaljen. Grije se dosta. Inače u drugoj sobi je osjetno hladnije, ali nije zanimljivo. :D

Bana 17.07.2010. 14:58

Hmm..ja odem malo u auto provozam se par krugova sa upalitom klimom i i eto malo se ohladim...:D:D:D:D

wiseman 17.07.2010. 15:12

Citiraj:

Autor Dizel (Post 1690099)
Kod mene u pogonu/hali cca 55°C ;)

Svako ljeto ista priča jer peći za ker. pločice (dva komada) rade na cca 1200°C i još je i dobro u hali dok oplata drži :D

Nije stala proizvodnja pločica u Orahovici?

Perki 17.07.2010. 16:26

Montirao sam one gel uloške za prijenosni hladnjak ispred ventilatora, tak da ovaj puše preko toga. Nije bogznakaj, osjeti se razlika samo na par centimetara, a osim toga i curi voda po podu.
Na kraju mi dozlogrdilo, i otišao sam po prijenosnu klimu. Nije ni to svemoguće, a i bučne su za poludit, al eto, barem se rashladi soba da mogu normalno spavat.

domy_os 17.07.2010. 16:42

Danas sam jednu krpu umočio u hladnu vodu i zavezao je na glavu u obliku marame, a drugu omotao oko vrata. :D

Vjeko 17.07.2010. 17:15

Citiraj:

Autor domy_os (Post 1690502)
Danas sam jednu krpu umočio u hladnu vodu i zavezao je na glavu u obliku marame, a drugu omotao oko vrata. :D

Vodeno hlađenje? :D
I kod mene u stanu je 33 stupnja ali ima malo promaje pa je ok. A klima mi stoji zapakirana već 2 godine u kutiji, a jednostavno nemam volje da je montiram.

Hamm 17.07.2010. 18:04

Da, imate pravo nije lako. U ležim u krevetu i malo sam se morao pokriti plahtom jer mi je hladno. :D :D :D

Mad_Duke 17.07.2010. 18:09

Citiraj:

Autor Hamm (Post 1690540)
Da, imate pravo nije lako. U ležim u krevetu i malo sam se morao pokriti plahtom jer mi je hladno. :D :D :D

Joj, kod mene katastrofa. Moram si bar bubrege pokrit plahtom da se ne prehladim.

Jos imam raspored soba u stanu da kada upalim jedinicu u hodniku hladan zrak dodje u apsolutno sve prostorije.

Dizel 17.07.2010. 18:23

Citiraj:

Autor wiseman (Post 1690468)
Nije stala proizvodnja pločica u Orahovici?

krenilo opet prije mjesec dana, stari gazda/direktor ošo u malo pritvor, pa onda na more jer je kupio firmu firminom lovom (a to je kod nas dozvoljeno zakonski i nema kriminala), a nas iznajmila nekakva Keramika Modus aka Samoborka. Pojma nemam kakvi su ti gazde i s obrzirom na protekla iskustva ne bih se uopće začudio da nas i ovi zajebu i ne isplate plaće, a robu proizvedenu odvezu.,,,

No vratimo se na temu - danas kraj pogona 36 u hladu, u pogonu (kraj peći) gdje sam pol sata izdangubio sa resetom nekoliko V1000 Omron invertera - 57°C. Promijenio sam samo jednu majicu jer sam shvatio da je uzalud. Razmišljam da počem kao Tarzan po pogonu šlajsat. Gol i po lijanama :D

Amepshi 17.07.2010. 18:28

Citiraj:

Autor Dizel (Post 1690551)
Promijenio sam samo jednu majicu jer sam shvatio da je uzalud. Razmišljam da počem kao Tarzan po pogonu šlajsat. Gol i po lijanama :D

Sjecam se i ja pekare i rada pored peci. Nakon nekog vremena otupis i vise te znoj ne smeta!

NO, ima tu jos jedna stvar - koliko ste masni. Nekako sam se prestao znojiti / bolje podnositi vrucinu kada sam dosao na preporucenu masu.

xlr 17.07.2010. 19:12

Najgore je navečer kada u stanu ostane topli zrak, a vani taman ugodnih 27°. Da mogu spavao bi na balkonu kao što mi to radi frend. Ali ništa me više ne veseli nego ova najava bure za početak tjedna - napokon malo propuha pa makar na +30.

IcyTexx 17.07.2010. 19:13

Najbolje je uć u tuš kabinu i pustit ledenu vodu... Pogotovo ako je zatvorena kabina sa svih strana, fino se ohladi. Nakon tih par min sam spreman za po stanu sljedecih sat vremena.

alen.s 17.07.2010. 19:45

klimu imam ali je na moju žalost na drugom kraju stana tako da svako pol sata trčim soba-dn. boravak . U sobi imam vent od 40cm al ne pomaže jer imam CRT koji grije i grije ( i još malo grije ) , jedino osvježenje je noću kad sve živo otvorim i zapuše malo AKO ima vjetra šta i nije slučaj ima već par dana...ufffffffffffffffff

Burko 17.07.2010. 19:47

jel doslo kakvo osvjezenje gore, sjeverna hrvatska, mozda i istok? ovo sto najavljuju od srijede, mogucnost nevremena i to? kod mene nebo plavo sa nekom kao izmaglicom u daljinu, ali se vidi da nema nista na vidiku.

domy_os 17.07.2010. 19:51

Jug i zapad Hrvatske uvijek bude zahvaćen prije Slavonije. Ovdje je još uvijek sunce, sparina i trenutno 32°C u stanu.

hammer_of_thor 17.07.2010. 19:54

Meni je u sobi kraj kompa 29 stupnjeva, a u kompu i7 na 4 GHz i dvije GTX275 SLI :D

Ne žalim se, izdržljivo :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:54.