![]() |
Ja rakiju uglavnom ugruvam u sebe, zao mi sljivku staru 6 godina bacati na brdo tekuceg kristala. Nesto kao bisere pred svinje :D
|
ja svoje cistim najobicnijom vodom i krpicom od mikrovlakana
sto se tice ciscenja monitora alkoholom, frend je svojeg 920n cistio razrijedenim isopropilom (50% destilirana voda, 50% isopropil) i pojelo mu je dio premaza na monitoru, sad ima uglancanu fleku :D - ocito ne reagiraju svi spojevi jednako, al ja ipak nebi pokusavao |
Ma probao sam alkoholom i nije to to, mislim da je 80% ili čak više, nekako mi masno ostaje ;)
Ma onda ću sigurno pribavit te krpice i sl, za monitore. Sutra ću probat vodom pa ću vidit ! |
Svoj monitor perem s Domestosom zato jer ne ostavlja nikakav zaštitni premaz (npr kao Čarli za posuđe) i ne ostavlja bijeličaste tragove nakon alkohola pa makar i najčistijeg (96 %). To sam naučio još na tonskim glavama kazetofona.
|
Dobre su maramice iz CSO-a i onda posušit sa nekom pamučnom majcom/gaćama koje su bar 10-tak puta iskuhane u veš mašini.
Ovaj postupak daje dobre rezultate na crt monitoru, lidu od laptopa, tv-u, mobitelu... |
tekucina za pranje stakla, obilno naspricat i u smjeru kazaljke na satu trljat s onim najjeftinijim crvenim wc-papirom... cakli se ko kristal :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Alkohol, Domestos...?:stoopid: Pa zar vi jedete na tim monitorima? Zaista ne kužim kako uspijete to zaprljati... Ja svojeg savršeno očistim sa dahom i onom krpicom koju sam dobio sa njime. Kad nije u upotrebi onda ga pokrijem sa najlonom...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
|
a-a... http://www.mikronis.hr/shop/category.asp?catid=133
ovaj medo je najjače imho šta postoji, pogotovo ovaj plastic cleaner... lcd je oke koliko se sjećam. |
Ja kupio u Metro-u od Sigma-e, za neku siću...
|
Ja ne brišem monitor..nastojim da se uklapa u ostatak sobe
|
Citiraj:
|
Sredstvo za čišćenje monitora
Ekipa, sa čime čistite LCD monitore i televizore. konkretno mislim na sami zaslon. Imam neke suhe krpice, ali ne pomaže to baš.
Navodno ima nekih sprejeva i mokrih maramica za to, ali ne znam što uzeti. čuo sam da su neke loše/štetne, a nebi htio ujebat nešto :D pa vas molim da napišete šta koristite, kakv link da nabacite i dućan gdje nabavljate :D svaki savjet je dobrodošao. :D hvala. |
šta niko ne čisti LCD monitore i televozire???
|
Meni se obično sredstvo za čišćenje prozora (Clin, miris jabuke, 9.99kn :D) u kombinaciji s papirnatim ručnikom pokazalo kao najbolje. Ne znam koliko je to zdravo ili ne (čistim dok je monitor ugašen naravno i ostavim par minuta prije ponovnog paljenja), ali očisti i najmanju nečistoću na panelu, a i brzo se suši. Za ostatak kućišta koristim običnu suhu krpu lagano namočenu u vodu da pobrišem prašinu i to je to. Tako već kojih godinu dana, i nikad problema s tim načinom. Ako nešto radim krivo neka me slobodno netko ispravi :D
|
Ma i nedavno bila tema, neda mi se trazit.
evo pa ti njuskaj. :D http://forum.pcekspert.com/gtsearch....%3D190284#1244 |
Citiraj:
|
ja za t220 koristim Philips Screen cleaning gel-for plasma&lcd...dosta dobro počisti i jako brzo se suši,uz njega je došla i plava krpica ista kao i za monitor,samo veća...
valjda je sredstvo dobro jer nije baš ni jeftino...mislim da sam dao oko 50kn ali ima ga 200ML Citiraj:
|
Ja koristim obicne pampers vlazne maramice :D Naravno, ostavim da se malo osuse, pa kad osjetim da nisu toliko mokre, prodjem po ekranu i bude lijepo cisto... Nadam se da nece bit nist monitoru, al tako to radim vec god dana, na par monitora, i sve 5 s njima :D
|
Koristim vlažne maramice za brisanje stakla na naočalama.
Kupljene u Lidlu. 10kn 50kom. Potrebne su dvije maramice. Obično si ujutro očistim naočale i usput pobrišem monitor. Tak da sad je i jedna rabljena dosta. Ime je W5 Spectacle cleaning cloths. Stoji vam pored blagajne u Lidlu na Jankomiru. |
Domaćom rakijom, najbolje opere :roller:
Salim se naravno, nepreporucujem probavat na lcdu...za crt ok al ovo je mal osjetljivije. Ja to sredim arfom za staklo, vec 6-7 mjeseci i nikakvih ostecenja od toga. |
Mekanom krpicom za naocale i voda. Posto ne dozvoljavam nikavo diranje prstima po ekranu sve sto treba je pokupiti malo prasine a to voda i krpa odrade sjajno :).
|
Definitvni za LCD panele treba izbjegavati sredstva na bazi alkohola.Imas specijalne tekucine za ciscenje monitora, a uz njih dobijes i krpicu.
http://www.t-nb.com/2produit-1131-cl...nd-plasma.html |
Ja imam Xeroxa 17" sa staklom ispred panela pa ga mogu čistit s čime hoću :D Nalijem 70% alkohola i udri miško dok ne sjaji.
|
Koristim samo namjensko sredstvo Multiple Screen Cleaner (Bandridge) za lcd, plasmu i ostalo stakalje.
Zato su mi oči tako bistre. :D |
POzzz
Koristim ICIDU Screen Cleaner + krpica i uz to mi se dobar pokazao GRUNDING Disc Cleaning Set - namjena je za CD/Dvd, ali je poanta ista. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:15. |