PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Web dizajn, programiranje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Promjena sadržaja web stranice direktno na webu (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=190891)

frikec 04.07.2010. 11:46

aha, kao netko tko izradjuje wordpress custom teme onako ne treba znati bas previse stvari - kul.

nazalost jos uvijek nisam napravio nista svoje i svakim novim danom ceznem za svojim webmajstorskim razdjevicenjem.

zmotani10 08.07.2010. 10:22

divim vam se tak se svadajate tu a ja ja to moram citat jer me zanima tema posta.. fascinantno.. al sto ces..
Ja npr. radim web stranice i aplikacije u javi.. jsp.. sve ispocetka, i nisam jos ni jednu stavio gore, pa neznam te fore s cms-om.. u firmi, drugi tim radi s tim..
Al recimo nije jednostavnije napravit stranicu koja ima svoju bazu gore, i cijela je editabilna i cita s baze? i nikad ju ne moras skidat da stavis nes gore, osim kad dodanas neki jsp?

mc_fish 09.07.2010. 12:53

Citiraj:

Autor frikec (Post 1681854)
aha, kao netko tko izradjuje wordpress custom teme onako ne treba znati bas previse stvari - kul.

nazalost jos uvijek nisam napravio nista svoje i svakim novim danom ceznem za svojim webmajstorskim razdjevicenjem.

pa i netreba:) maloooo jako malo php-a dosta html-a i css-a i po potrebi js-a...iskreno to je nista dok recimo izradivac plug-inova za wordpress treba znat sve to za 5+ ;)

ps ovo je pc forum ne sex forum...mi ne volimo razdjevicavanje:D

Citiraj:

Autor zmotani10 (Post 1685004)
divim vam se tak se svadajate tu a ja ja to moram citat jer me zanima tema posta.. fascinantno.. al sto ces..
Ja npr. radim web stranice i aplikacije u javi.. jsp.. sve ispocetka, i nisam jos ni jednu stavio gore, pa neznam te fore s cms-om.. u firmi, drugi tim radi s tim..
Al recimo nije jednostavnije napravit stranicu koja ima svoju bazu gore, i cijela je editabilna i cita s baze? i nikad ju ne moras skidat da stavis nes gore, osim kad dodanas neki jsp?

pa pitaj ako te nesto zanima...cms je sustav...ideja, a ne neka aplikacija, aplikacija mozda moze zadovoljiti da sustav radi...

ps jsp naspram ostalih web jezika je dosta razlicit...

sinisa1989 10.07.2010. 19:19

Evo, nakon prožvakanog HTML-a i CSS-a, odlučio sam se malo pozabavit CMS-om.
Odluka je pala na Joomlu. Instalirao sam ju na server, poštelao sve radi i malo proučio neke stvari (iako mi još mnoge nisu u potpunosti jasne).
Danas sam napravi neki HTML layout kojeg sam kasnije prebacio u Joomla template.
E sad mene zanima kak postavit one module (barem mislim da se tak zovu:D) da mogu logiranjem kao admin promijenit neke stvari, znači da mogu dodavat nove linkove u navigaciji, mjenjat, dodavat članke i slično. Da li mi za to treba neko posebno programersko znanje tipa php programer, ili da se okanim toga?:D
Unaprijed hvala na pomoći!
LP

white.banana 08.08.2010. 07:40

Citiraj:

Autor sinisa1989 (Post 1686552)
Evo, nakon prožvakanog HTML-a i CSS-a, odlučio sam se malo pozabavit CMS-om.
Odluka je pala na Joomlu. Instalirao sam ju na server, poštelao sve radi i malo proučio neke stvari (iako mi još mnoge nisu u potpunosti jasne).
Danas sam napravi neki HTML layout kojeg sam kasnije prebacio u Joomla template.
E sad mene zanima kak postavit one module (barem mislim da se tak zovu:D) da mogu logiranjem kao admin promijenit neke stvari, znači da mogu dodavat nove linkove u navigaciji, mjenjat, dodavat članke i slično. Da li mi za to treba neko posebno programersko znanje tipa php programer, ili da se okanim toga?:D
Unaprijed hvala na pomoći!
LP

Mislim da u Joomli menu iteme dodajes pod "Menu", a kontrolira ga "mod menu".

Neznam dali sam ih točno imenovao no to ide tako.

Što se tiće CMS-a, meni osobno ga je najlakše napisati u PHP-u, sa kombinacijom Smarty engine-a ( odličan template sustav ).
Ako želiš napraviti CMS, proguglaj malo CMS php, dati će ti neke osnove ( kreiranje baze, tabela, spajanje, select FROM, UPDATE, DELETE, INSERT itd. )

Možeš napravit php klase koje će ti ispisivati cijelu web stranicu, samo im proslijeđuješ parametre i zoveš funkcije vezane za te klase.

Ako imaš vremena pogledaj si malo koju PHP knjigu ("PHP i MYsql razvoj aplikacija za web"). :goood:

iwwwek 15.09.2010. 21:10

Sve se može ali koliko truda treba teško je reći bez da se zaviri u kod od tih tvojih stranica. Ja sam svoj cms integrirao u web stranice jednog klijenta. Nije bilo teško, ali to je bilo samo dodavanje još jedne stranice sa proizvodima i malo css-a za usklađivanje dizajna.

Ako ti želiš na svojim stranicam mogućnost da dodaješ nove stranice, galerije, mijenaš dizajn i slično onda je možda bolje rješenje da postaviš Joomla-u ili WordPress i ponovno dodaš sadržaj.

foviso 18.09.2010. 16:23

Ukucaš adresu svoje stranice http://tvojadomena.com/cpanel - ulogiraš se sa username i passwordom. U svom control panelu imaš valjda alata?
Evo, ukratko kao što si i tražio. :chears:

sinisa1989 18.09.2010. 17:17

Uff, nisam dugo pratio temu kad nije niko odgovarao. Uglavnom već sam se sam snašao i uglavnom sam shvatio kak se to radi.
@ iwek
To sam samo isprobavao. I kao što si rekao, ak ću trebat CMS, najbolje mi je da radim ispočetka. Ovak kad sam imao gotov layout dosta mi je sporo išlo. Nakon toga sam probao ispočetka i puno brže sam došao do željenog rezultata. "Popikao" module u html-u, prek css-a ih vizualno uredio i amen. Sadržaj naravno nisam mjenjao u kodu.
Svejedno zahvaljujem se tebi i kolegi white.banana na pomoći.
@ foviso
To sam i sam shvatio.:)

iwwwek 19.09.2010. 17:19

Eto. Sretno dalje.

sinisa1989 19.09.2010. 23:37

Hvala, drago mi je da ima ljudi koji su spremni pomoć.:). Ak zapnem ima da za minutu odgovoriš:D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:18.