PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Velika Dilema - A64 ili P4 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=18738)

RAK 20.03.2005. 10:13

Citiraj:

Originally posted by Freek
Imaš HT, programi su više prilagođeni Intelu, itd..... Jednostavno to je Intelovo područje.
Još bi dodao L2. Žalosna je mala količina L1 ali rpogrami su rađeni za Intel i tu nema pomoći. AMD bi sigurno bio bolji da se programi pišu i za njega, ali to nije tako.

Kada bi se moglo upariti 1xAMDFX i 1xP4EE na I875 chipsetu, to bi bila luda kombinacija. I kada bi to bilo izvedivo u kučnoj radinosti, imao bi ga.

Intel bolje iskorištava memoriju a 875 ima native podršku za NCQ u RAID-u te je pravi izbor za taj posao. Samo što se sve to jače grije pa ga treba kvalitetnije hladiti.

Freek 20.03.2005. 10:27

Re: Velika Dilema - A64 ili P4

Citiraj:

Originally posted by Brada13
Ha da vam i ja ponesto napisem. Za obradu videa nije vazan samo procesor nego i memorija i grafulja i hard. Tu se sad treba zamisliti kako kombinirati.Nesto mi puno pricate protiv NF4,uhvatili se nesto za testove koji su radjeni u ekstremnim uvjetima tj. ploce postaju nestabilne kod velikog OC-a bilo mem ili procesora dok na defaultnim postavkama sve radi bez greske.Sta mislite kako ce Intel radit u takvim uvjetima. Zatim sta mislite postoji li mogucnost da ce obrada videa sa dvije grafulje biti brza nego s jednom i kako mislite na Intelov chipset staviti jos jednu VGA, onda koji diskovi imaju bolje performanse SATA ili SATA2.Neznam kako cete iskoristiti performanse SATA2 diskova (koji samo sto nisu stigli) na Intelovom chipsetu ili imate namjeru zamijeniti plocu kad se pojavi nova verzija chipseta.Vidite sve to na NF4 radi.Pa odlucite sami.
koji će ti vrag dvije grafulje za video obradu????
Ako se već profesionalno baviš onda ćeš uzet jednu pinnacle i gotovo.
SATA2, jel ti SCSI šta govori.

tor 20.03.2005. 10:37

Citiraj:

Originally posted by LAcy
A sto se to tebi nesvidja kod nf4?
Dosta toga, ali to je moje osobno mišljenje. Neke specifične stvari ( o ovdje se i priča o specifičnoj stvari) Intel, ma kako to bilo teško priznati:D radi bolje.

Mad_Duke 20.03.2005. 16:42

Re: Re: Velika Dilema - A64 ili P4

Citiraj:

Originally posted by Freek
koji će ti vrag dvije grafulje za video obradu????
Ako se već profesionalno baviš onda ćeš uzet jednu pinnacle i gotovo.
SATA2, jel ti SCSI šta govori.

Pusti to, nisu oni culi sa SCSI i prek 15k rpm-a

Bubba 24.03.2005. 13:43

Re: Velika Dilema - A64 ili P4

Citiraj:

Originally posted by BlackdoG
Komp mi prvenstveno treba za konvertiranje videa i sličnih multimedijalnih stvari, a ponekad si odigram i neku kvalitetnu igru.. znam da tu P4 prednjaći al mi ekipa veli da ak mijenjam komp rađe uzmem 64bitni procesor!?

/snip

Izračunao sam da bi me te konfiguracije došle oko 7500kn bez monitora, tipkovnice, DVDRW-a koje ne trebam mijenjati..

Aha... Buduci da bi se ti igr'o a i obradjiv'o video, i to sve za 7.5k kn, uzmi lijepo neku brojalicu ili cvijet sa pregrst latica pa kud pukne - pukne, jer ti je ionako svejedno.

LAcy 24.03.2005. 13:45

:)

Brain32 29.03.2005. 20:45

Citiraj:

Aha... Buduci da bi se ti igr'o a i obradjiv'o video, i to sve za 7.5k kn, uzmi lijepo neku brojalicu ili cvijet sa pregrst latica pa kud pukne - pukne, jer ti je ionako svejedno.

A jesi mu pomogao...

Bubba 29.03.2005. 21:02

Citiraj:

Originally posted by Brain32
A jesi mu pomogao...
S maksimom "ja bi se igro, al bi i CAD", te 7.5k kn, ni dragi Bog mu nazalost ne moze pomoci.

micro 05.04.2005. 20:30

niko ne veli da Intel gamad voli mijenjati jako sockete kad god im se sprdne, jaci procesor- kupi novu plocu ne 925 nego 925x, onda valjda 925XE+HT-mobile, ak malo promjene voltazu na dizajnu procesora novi chipset.A njihovi xtreme xpensive procesori su bolesno skupi, debili su zamrznuti u prostoru i vremenu jos valjda misle da vode igru, imaju srece kaj ih spasava mikro$oft.a najvise me boli da HP ne razvija svoj RISC cpu na koji imaju prava, kad su kupili Alphu(po sjecanju govorim) nego njihov itanic, al te marketinske fore prolaze kod gringosa. Athlon je malo bolje backward kompatibilan.nije tako ektreman da odjebe korisnike koji imaju starije chipsete. nazalost istina, neke aplikacije su bolje opimizirane za Intel. A64 je ipak bolji izbor i to u s939 verziji. mozda treba malo pricekati i ATi chipset.

Bubba 05.04.2005. 23:04

Citiraj:

Originally posted by micro
najvise me boli da HP ne razvija svoj RISC cpu na koji imaju prava, kad su kupili Alphu(po sjecanju govorim) nego njihov itanic, al te marketinske fore prolaze kod gringosa.
Nije istina; PA8700 ondnosno dual core verzija ovog procesora PA8800. Iako je Itanium logicna nadogradnja ovoga, buduci da su instrukcijski kompatibilni.

scap 12.04.2005. 01:55

ako se mene pita, tu nema dileme... iako "mozda" intel u multimediji radi malo brzi, to je gotovo zanemarivo.... AMD-a ti uzmi i neces pozaliti :)

Isus 14.04.2005. 20:28

Ovako DFI LanParty nF4 je najbolja nF4 ploča.
Zakaj na svim forumima ima sticky s problemeima a za druge ploče nema je jer su druge puno lošije, a većina foruma su OC forumi pa ekipa ne vidi smisla kupit neku ne OC ploču.

Problem nF4 je da se voli kalt s memorijom posebice je na ratnoj nozi s Kingmaxom ( kao i nF2 ponekad) no to prije pripisujem Kingmaxu.

Kako god pogriješiti nećeš kojeg god uzmeš, ali je najbolja odluka pričekati da se sitaucija još malo sredi.

LAcy 14.04.2005. 21:35

Daj malo pazi na pravopis, zareze i sl. da ne moramo desifrirati sto si htio reci:)

Citiraj:

Originally posted by Isus
Ovako DFI LanParty nF4 je najbolja nF4 ploča.
Zakaj na svim forumima ima sticky s problemeima a za druge ploče nema je jer su druge puno lošije, a većina foruma su OC forumi pa ekipa ne vidi smisla kupit neku ne OC ploču.

Problem nF4 je da se voli kalt s memorijom posebice je na ratnoj nozi s Kingmaxom ( kao i nF2 ponekad) no to prije pripisujem Kingmaxu.

Kako god pogriješiti nećeš kojeg god uzmeš, ali je najbolja odluka pričekati da se sitaucija još malo sredi.

scap 14.04.2005. 23:03

:clap: :beer: :p :) ;) :cool:

Emissary 14.04.2005. 23:19

Stvarno, Isuse. :o

Ta Cherry-ca može bolje, čim ja dobro pišem na ovoj jeftinjari :D

LuXor 04.05.2005. 21:16

Hmmmmmmmm, Intel u ovom slučaju definitivno i tačka.

Bubba me preobračuje na Intelaša!!!

Stipe 05.05.2005. 09:06

Ma isti kurac ti je samo kaj je meni nešto draži AMD :cool:
Uzmi 3200+ sa 3500+ samo bacaš lovu pa ak radiš neprofesionalni video i sl. ne kužim zaš nebi uzeo amd kao da su mu 2-3 s bitne

Lesa 20.09.2005. 22:03

video obrada koju spominje 90% ljudi kada traže savjet za novi komp se svodi na to da će zripat tri filma godišnje:rolleyes:

zato prijatel, zemi si što god ti želiš; biti će ti apsolutno svejedno za sve što budeš radio.

Codiac 20.09.2005. 23:04

Slazem se sa lesom definitivno....

Rijec igranje i obrada filmova neide zajedno u istoj recenici......

Bubba 20.09.2005. 23:56

Mental disorder?

Alo, OP je postao ovo 17. 3. (rijecima: sedamnaestog ozujka). Lock?

Lesa 21.09.2005. 00:15

bubba -suptilan kao i uvijek

fakat..WTF?! kak se ovo zdogodilo..:confused:

Jelc 21.09.2005. 00:29

Citiraj:

Originally posted by Lesa
fakat..WTF?! kak se ovo zdogodilo..:confused:
Osim kaj dižeš iz mrtvih pol godine staru temu?

Codiac 21.09.2005. 15:23

nego jelc nisam bas siguran jeli lesa kriv .

jer ako on kao i ja ode na ono find new posts onda se moglo desiti da se forum zajebao, meni se desilo 1-2 puta da mi je nasao prastaru temu a kao novo postanu....

Tak da pazite ;)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:39.