PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   M San iskustva (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=186143)

gospar 24.03.2005. 09:50

Citiraj:

Originally posted by MentalHarikiri

možda slučajno svaki put idem u PCE majici ,ali mislim da to nema utjecaja :D ;)

ma kakvi.... :D testa radi ucini suprotno posalji curu pa ces vidjeti s cime ce se vratiti :)

del 01.04.2005. 15:34

stha je tu chudno pa pogledajte sam ko sjedi u msanu .. nije ni chudo da dobivaju swaki yebeni tender

Freek 01.04.2005. 15:55

Citiraj:

Originally posted by del
stha je tu chudno pa pogledajte sam ko sjedi u msanu .. nije ni chudo da dobivaju swaki yebeni tender
I šta s njima, znam osobno ih osobno.
I nemam ništa loše za reć o njima.

del 01.04.2005. 16:07

Citiraj:

Originally posted by Freek
I šta s njima, znam osobno ih osobno.
I nemam ništa loše za reć o njima.

pod tim nisam mislio na ljude koji tamo radi ( koje i ja znam ) nego na vlasnicku//upravljacku strukturu

JVC HX-Z10 02.04.2005. 16:41

cjenik dobiješ ako imaš firmu.
naime, ako si s njima oni ti šalju nekakav kod i onda s njim dobiješ cjenik.
tamo sam bio 2xputa(prije više d 2godine), prvi put mi je budala rekla za sve kaj sam tražio da nemaju, a drugi put sam sve to dobio, i bilo mi je rečeno kako su sve to imali...
inače kupio sam 2.4B,P4PE,R9000,Twinmos AH6-512DDR333,samsung 757p,msi 2.1,hp 3320,DVD samsung,ASUS pržilicu,modem,kutiju-miš i tipkovnicu.
rami i printer su kod sestre, monitor,tipk i neki dijelovi iz siga su kod mene...ostalo prodano.
i ovo kad im u cjeniku piše da daju 3god garancije-ja sam za sve dobio samo 1god-
zato jer firma koja kupi dobije 3god, a ti koji uzmeš od firme dobiš 1god jer firma da samo 1god.
i da King im je maloprodaja

Zond 09.01.2006. 20:47

Msan servis

Na par mjesta sam procitao kako se u Msanu (Kingu) garancija ostvaruje preko serijskog broja na aparatu. Dakle, problem je slijedeći, imam monitor koji lagano pokazuje anomalije (gubljenje fokusa u odredjenom trenutku, titranje slike i slicno). Kako je kupljen preko osobe sa kojom vise nemam kontakt a samim tim ni papire mogu li ja nekako ostvariti servis u garantnom roku? Monitor je proizveden u Veljači 2003 ali je kupljen kasnije. Garancija je 3 godine, dakle ima netko da je upućen u to?

Hvala

big_B 09.01.2006. 22:20

Mislim da bez računa ne buš ništa postigao, imam isti slučaj sa monitorom koji još hvala bogu drži ali sam si mislio kaj onda, živim u nadi da taj dan nikada ne bu došel:rolleyes:

MRKONJA 09.01.2006. 23:23

Čini mi se da lesa radi u msanu i da prodaje ploču koja ima garanciju preko serijskog, broja tak da bi trebalo proć i za monitor.

Zond 09.01.2006. 23:32

Mrkonja , brate po tonaži :clap: :D

Lesa izjasni se! ;)

ZED 10.01.2006. 00:21

Stari kad je meni ploca riknula, barcodirali su sve proklete barkodove sa ploce i kutije :rolleyes: pa mislim da ti se crno pise:smoke:

Lesa 11.01.2006. 00:23

ich bin dort! :))

ide preko serijskog broja za veliku većinu stvari; monitor ti budu priznali ak je u garanciji po datumu proizvodnje; veljača 2003..imaš garanciju. M SAN je centralni servis i tu nema dileme. Znam da je jedan monitor koji sam prodao riknuo i da sam se izmrdao dok sam dobio kopiju računa da bi dole samo pogledali datum proizvodnje i to je to...
Ti njega najbolje odnesi u direktno u Buzin; sačekaj do sutra ujutro, PM-am ti da budemo 100% sigurni.

Zond 11.01.2006. 09:10

Lesa ocisti inbox :)

Zond 11.01.2006. 17:17

Lesa imas pm :D

Router 12.11.2006. 17:46

Msan jamstvo

Znam da netko sa foruma zna puno o tome , pa samo jedan kratak odgovor :
ovako, frend ima asus x1600pro grafu koja je stara nekih 4mjeseca i uopce ne daje znakove zivota , i treba je dati na servis ali problem je sto racun nema nigdje(pretrazio cijelu sobu sa njim) i nema ni pod razno , ima kutija i sve , pa jer moguce preko serisjkog broja sve ? 100% je kupljena u Rh , i jos - koliko uopce Msan daje jamstvo na Asus grafe u Rh ? hvala unaprijed

Mar 12.11.2006. 19:25

2 godine ti je jamstvo, a sad što se tiče računa, mislim da zakonski nisu obavezni reklamirati ukoliko nemaš, no pogledaj ima li onaj papirić od msana negdje na kutiji.

Najbolje bi bilo da ih nazoveš i pitaš, valjda će ti izići u susret.

Ja sam prije jedno 3 godine reklamira HDD kojemu je prošla garancija negdje 2 mjeseca i poslali su mi novij(ji) model :)

Router 12.11.2006. 21:19

ima , ona kao naljepnica ispod na kojem pise Msan i ostalo , to je valjda dovoljan dokaz da je kupljena u Rh i pod njhovom ovlasti , mislim da ne bude problema jer ni ja nisam imao problema sa Msanom u dosada , uvijek sve itekako korektno . ali sam i uvijek imao ja sve papire , a ovaj tukac izgubio racun .

EDIT - racun nadjen a i grafa popravljena , zapravo samo otkoljena manja greska moga frenda inace velikog maga za racunala , na pm dajem njegov broj da ga zovete i pitate za bilo sto o kompovima ako zelite pokvariti . :clap:

Shuky 06.01.2009. 13:56

da li je netko uspio na garanciju bez racuna ili nije na kraju?

domy_os 06.01.2009. 14:18

Ovisi što reklamiraš, neke stvari možeš bez računa, neke ne možeš, ali većinu možeš...

Shuky 06.01.2009. 15:51

pa recimo graficku, koja zasada radi. nema racun.osim one naljepnice da je iz msa-na na kutiji.
bi to proslo?

dUG1 09.01.2009. 14:58

Vezano uz temu, zvao sam danas m-sanov servis za garanciju od monitora (bez racuna) i kaze mi covjek da se nemre...e sada....

mojeracunalo 26.02.2009. 20:06

M-san servis kao i firma je koma. Nešto najgore što sam doživio u životu...
naime kupio sam laptop acer aspire one 8,9 inča. Kupljen 28. 10. 2008. Nakon dva dana puknuo ekran, a nakon 4 dana krepala ploča. Baterija nije radila od prvog dana.
5. 11. 2008 sam ga odnio u servis. Priznali garanciju na bateriju i ploču ali za ekran su indirektno mene optužili da sam ga namjerno razbio. Zamjenili matičnu i krivo ju namjestili tako da sad nemogu napuniti laptop.

Prva greška je što uopće nisu trebali ništa raditi jer je krepao u roku od 8 dana i zakonski su mi morali dati drugi. Naravno nisu nego me šalju trgovcu i igraju samnom ping pong. I da usput za servis im je trebalo 42 dana. Da je trajao još 3 dana zakonski bi mi morali dati drugi. Od sad sve što kupujem gledam tko servisira. Od M-sana više ništa niti za badava...
Pored svega još su sad odselili u Rugvicu.... UŽAS!!!!

mojeracunalo 26.02.2009. 20:45

Citiraj:

Autor mojeracunalo (Post 1287900)
M-san servis kao i firma je koma. Nešto najgore što sam doživio u životu...
naime kupio sam laptop acer aspire one 8,9 inča. Kupljen 28. 10. 2008. Nakon dva dana puknuo ekran, a nakon 4 dana krepala ploča. Baterija nije radila od prvog dana.
5. 11. 2008 sam ga odnio u servis. Priznali garanciju na bateriju i ploču ali za ekran su indirektno mene optužili da sam ga namjerno razbio. Zamjenili matičnu i krivo ju namjestili tako da sad nemogu napuniti laptop.

Prva greška je što uopće nisu trebali ništa raditi jer je krepao u roku od 8 dana i zakonski su mi morali dati drugi. Naravno nisu nego me šalju trgovcu i igraju samnom ping pong. I da usput za servis im je trebalo 42 dana. Da je trajao još 3 dana zakonski bi mi morali dati drugi. Od sad sve što kupujem gledam tko servisira. Od M-sana više ništa niti za badava...
Pored svega još su sad odselili u Rugvicu.... UŽAS!!!!

http://img136.imageshack.us/my.php?image=dsc01146.jpg
http://img136.imageshack.us/my.php?image=dsc01147.jpg
http://img142.imageshack.us/my.php?image=dsc01148.jpg

Evo i slika:

http://img136.imageshack.us/my.php?image=dsc01146.jpg
http://img136.imageshack.us/my.php?image=dsc01147.jpg
http://img142.imageshack.us/my.php?image=dsc01148.jpg

syss 26.02.2009. 21:53

baš puko ekran sam od sebe? :)

Botlorn 26.02.2009. 21:56

Da, to je isto meni malo cudno. Al svejedno, mogli su ga zamijenit :)
Iako ne znam kakva im je politika s takvim ostecenjima...
Naravno, najgore je da su se preselili :D

A za ovaj utor od napajanja stvarno nije ok.

Hrvojeson 27.02.2009. 15:58

Kakav bezobrazluk na servisu

Evo odnio sam laptop na servis prije mjesec dana u Vemil. Oni su ga poslali u msan. Problem je bio u bateriji koja se pokvarila. Laptop sam kupio prije 18 mjeseci i garancija mu je bila na godinu dana. No prije 7-8 mjeseci produžio sam garanciju laptopa na još godinu dana. Prije par dana me zove lik iz vemila i kaže da su u msanu obavili dijagnozu, ustanovili su da je baterija pokvarena...ALI DA NE ULAZI U GARANCIJU!!!:hitthewal: KAZE MI JOS LIK DA SU ONI SPREMNI ZAMIJENITI BATERIJU I SVE SREDITI... ALI ZA NEKIH 1400KN!!! :fuming: ISTO TAKO LIK KAZE DA AKO NE ZELIM DA CE MI ONI DOPREMITI LAPTOP... I NAPLATITI DIJAGNOZU 100KN!!! Ono k.k.:wtf2:??? Kupio sam laptop s garancijom na godinu dana, platio produženje 300 kn da bi oni sad rekli da baterija ne ulazi u garanciju. I ne samo to, nego zele naplatiti dijagnozu 100kn. Na racunu lijepo pise hp6715b, ne pise laptop + baterija koja vam ne ulazi u garanciju. Isto tako na produzetku garancije pise hp6715b, a ne laptop + baterija koja vam ne ulazi u produzetak garancije!!! Liku sam zapritio svim i svacim, i udrugom potrosaca... On se ispricava i kaze da oni nemaju nista s tim. Ne znam bi li mu virova. Ipak mislim da i vemil ima prste u ovome.

Eto, znam da ima milijun ovakvih tema, ali ovo je prvoligaski bezobrazluk.

Molim vas da napisete stogod o ovome, savjeti iskustva..

Munjara 27.02.2009. 16:05

treba procitati jamstvene uvjete ali mislim da to nije neuobičajena praksa da se produzenje jamstva ne odnosi na bateriju

Seba78 27.02.2009. 16:14

Meni je bas napomenuto da mi se dvogodisnje jamstvo ne odnosi na bateriju (na nju je kao godina dana).
Doduse nisam kupovao u Ve-milu...

Branx 27.02.2009. 16:16

Koliko ja znam, u HP uvjetima jamstva piše sve i svašta, između ostalog da PRODULJENO jamstvo ne uključuje bateriju, tipkovnicu, touchpad, te još neke stvari.
Znači OSNOVNO jamstvo, tih prvih 12 mj. pokriva sve. Ali produljeno ne.

IcyTexx 27.02.2009. 16:37

Prije nego sta optuzis BILO koga, procitaj jamstvene uvjete.

JuVe 27.02.2009. 17:11

baterije u laptopima i inace imaju garanciju 6 mjeseci... :kafa:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:07.