PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   ISP (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=15)
-   -   VIP home box (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=177229)

Blue_Fatal1ty 26.06.2012. 09:44

itekako je moguce samo moras podesiti apn i to je to. Koji je tocno neznam na pamet.

FRipper 26.06.2012. 09:46

a koju karticu ili štogod moram vec kupiti da utaknem u to čudo?

Blue_Fatal1ty 26.06.2012. 11:27

Citiraj:

Autor FRipper (Post 2190225)

sim karticu

mbozick1 26.06.2012. 12:35

Citiraj:

Autor FRipper (Post 2190225)

mislim da bi to trebalo radit na principu njihovog usb sticka za wirelless internet tako da bi trebao moci unutra stavit data karticu koju mozes dobiti na ugovor od 3 mjeseca.
Ja sam kupio stick preko oglasnika i otisao u vip i trazio karticu za doticni stick i tako mi rekose, da mogu dobit na 3 mjeseca UO..

FRipper 26.06.2012. 12:42

@Blue_Fatal1ty - Nemam riječi za tvoje postove :D

@mbozicko1 - Znaci neku tarifu od ovoga uzmem i to je to
http://www.vipnet.hr/mobilni-internet-tarife

mbozick1 26.06.2012. 12:52

Citiraj:

Autor FRipper (Post 2190309)

@mbozicko1 - Znaci neku tarifu od ovoga uzmem i to je to
http://www.vipnet.hr/mobilni-internet-tarife

yep, to bi trebalo biti to.

btw..mbozick1 :D

FRipper 26.06.2012. 14:01

ma isti vrag, 100% je iza "k", "o" :P

mbozick1 26.06.2012. 14:19

Citiraj:

Autor FRipper (Post 2190359)
ma isti vrag, 100% je iza "k", "o" :P

:D haha, mora da si vidovit

Blue_Fatal1ty 26.06.2012. 16:23

Citiraj:

Autor FRipper (Post 2190309)

Ja sam ti reko šta si me pitao. Tarife neznam napamet nezz šta oečuješ od mene. Nazovi službu za korisnike i pitaj ih kakve tarife imaju na pretplatu i kakve na bonove.

FRipper 26.06.2012. 18:19

Al ono "sim karticu", pa nemos to napisat...Ako ne znas, sutis a ne tako :D

mbozick1 26.06.2012. 19:18

Citiraj:

Autor FRipper (Post 2190562)
Al ono "sim karticu", pa nemos to napisat...Ako ne znas, sutis a ne tako :D

Haha, ja sam umro od smijeha kada sam vidio :D

Blue_Fatal1ty 26.06.2012. 19:51

Citiraj:

Autor mbozick1 (Post 2190612)
Haha, ja sam umro od smijeha kada sam vidio :D

a jbg šta! :D

Eto ja u GS 3 npr. imam vipovu karticu od carneta na pretplatu. Kad sam zvao službu za korisnike rekli su da naravno ne nude podršku za to, al je agent zato bio ljubazan i rekao mi koji apn treba postavit.

Znači u GS ide bilo koja vipova kartica bila ona post ili prepaid. Bitne su samo postavke apn-a (i još dodatne ako je u pitanju carnet) i to radi.

Eto jel sad ok? :D

... i btw ta opcija je recimo puno bolja nego stick jer je signal višestruko jači.

FRipper 26.06.2012. 20:03

E sada si to rekao kao veliki ilit kao pce član :D

mbozick1 27.06.2012. 08:07

Citiraj:

Autor Blue_Fatal1ty (Post 2190642)

Eto ja u GS 3 npr. imam vipovu karticu od carneta na pretplatu. Kad sam zvao službu za korisnike rekli su da naravno ne nude podršku za to, al je agent zato bio ljubazan i rekao mi koji apn treba postavit.

Znači u GS ide bilo koja vipova kartica bila ona post ili prepaid. Bitne su samo postavke apn-a (i još dodatne ako je u pitanju carnet) i to radi.

... i btw ta opcija je recimo puno bolja nego stick jer je signal višestruko jači.

A jel mozes napisat koje su postavke za apn jel data.vip.hr ili nesto drugo ide

FRipper 27.06.2012. 08:22

ne vjerujem da ide data ako je carnet...prije ce biti carnet.vip.hr

mbozick1 27.06.2012. 08:26

Citiraj:

Autor FRipper (Post 2191033)
ne vjerujem da ide data ako je carnet...prije ce biti carnet.vip.hr

Ma, ja sam mislio na "obicni" vip bez carneta...zab sam da je Blue_Fatal1ty napisao da ima carnet. Ali nema veze, neka napise onda psotavke za carnet

Old friend 27.06.2012. 08:29

Citiraj:

Autor Blue_Fatal1ty (Post 2190642)

Hm da i promet je višestruko slabiji jel? A zavisi i koliko si daleko od bazne za jačinu signala zavisi koliko je prometno kod tebe na baznoj.... jerbo bazna krati svoj domet što ih se više nakači da bar najbliže opskrbi a onda oni dalji pate..... Ja imam sreću da su digli nove bazne tu kod mene pretprošlo ljeto tako da mi je i na sticku sig vrlo dobar u odnosu na ranije a da ih nisu postavili boravio bi i danas vjerovatno na edge tako da to višestruko jači ili slabiji ovisi i gdje ti je bazna u odnosu na tebe. :) A i brzinski su danas stickovi u prednosti. samo osvrt na to boldano. :)

p.s. je apn je isti za necarnet data.vip.hr :)

Blue_Fatal1ty 27.06.2012. 12:26

Citiraj:

Autor Old friend (Post 2191038)
Hm da i promet je višestruko slabiji jel? A zavisi i koliko si daleko od bazne za jačinu signala zavisi koliko je prometno kod tebe na baznoj.... jerbo bazna krati svoj domet što ih se više nakači da bar najbliže opskrbi a onda oni dalji pate..... Ja imam sreću da su digli nove bazne tu kod mene pretprošlo ljeto tako da mi je i na sticku sig vrlo dobar u odnosu na ranije a da ih nisu postavili boravio bi i danas vjerovatno na edge tako da to višestruko jači ili slabiji ovisi i gdje ti je bazna u odnosu na tebe. :) A i brzinski su danas stickovi u prednosti. samo osvrt na to boldano. :)

p.s. je apn je isti za necarnet data.vip.hr :)

Gle znam iz prve ruke to šta govorim. Stick mi lovi 3 od 4 crtice EDGE-a, a GS ulovi bez problema HSDPA. Za maksimalne brzine GS-a neznam, al sa stickom nisam nigdje uspio potegnut više od 7 Mbit.

Old friend 28.06.2012. 03:40

Ne ja govorim iz pete ruke.... davno prešao 10 tisuća sati na mobilnom netu....
Nisi nigdje sa stickom preko 7Mbs? A mileno koji imaš stick? Ja sam uvijek iznad 7Mbs.... Ok homebox ima vanjsku ali sam čitao da i sa vanjskom ili bez nje nekima bude isto.... a uostalom i stick može imati vanjsku i to krovnu antenu....

A i inače homeboxi su maximalno do 7.2Mbs a stickovi nisu..... :)

mbozick1 28.06.2012. 08:13

Morao sam pitat SZK u vipu (zanimalo me sto ce mi reci) jel mogu osposobit homebox sa nekom karticom koju bih kupio kod njih i odgovor koji sam dobio je da je to nemoguce...

FRipper 28.06.2012. 09:11

@old friend...daj mi objasni zasto onda kod mene homebox uredno radi,tj mogu surfati bez problema...dok neki stick, tipa vipov,tcomov i tele2 su losi,slabi,spori itd?

@mbozickov1 :P - Pa jesi jos sta pitao ili samo to? npr ako kupim data karticu koja ide u vip stick, da li ce to raditi u homeboxu?

mbozick1 28.06.2012. 09:18

Citiraj:

Autor FRipper (Post 2191825)
@old friend...daj mi objasni zasto onda kod mene homebox uredno radi,tj mogu surfati bez problema...dok neki stick, tipa vipov,tcomov i tele2 su losi,slabi,spori itd?

@mbozickov1 :P - Pa jesi jos sta pitao ili samo to? npr ako kupim data karticu koja ide u vip stick, da li ce to raditi u homeboxu?

Jesam, u prvom mailu sam pitao da li mogu osposobiti homebox uredjaj nekom karticom jer sam ga dobio ali bez kartice. Pitao sam da li mogu bez UO. Odgovor je bio da nema opcije da to izvedem.

U drugom sam mailu pitao zar nije moguce kupiti data karticu i nju staviti u HBox pa da radi kao wireless stick. Odgovor je bio da ni to, na zalost, nije moguce...

FRipper 28.06.2012. 09:20

A zapravo je moguce....ili? :D

mbozick1 28.06.2012. 09:22

pa jel Blue_Fatal1ty napisao da mu radi :D

Old friend 28.06.2012. 11:02

Ja da ti objasnim? Pa kupi sticku vanjsku antenu imaju dobit i do 15dBi pa probaj tako..... homeboxova ima neku dobit... bolje ikakva antena nego nikakva, stick nema na sebi nikakvu ako je ne dokupiš i hitiš na krov....

Kod mene bi definitivno homebox bio taj loš, slab i spor.... kužiš; zavisi iz kojeg kuta gledaš. :) :respekt:

samoborac 05.07.2012. 14:04

Citiraj:

Autor FRipper (Post 2191828)
A zapravo je moguce....ili? :D

Naravno da je moguce.
Standardno prima bilo koju Vip ili Tomato karticu. Ja ga koristim sa vipme internet karticom za backup vezu.

Blue_Fatal1ty 05.07.2012. 15:35

Citiraj:

Autor mbozick1 (Post 2191829)
pa jel Blue_Fatal1ty napisao da mu radi :D

Naravno da radi!

I rekao sam ti da će ti reč u szk da to ne radi jer nemaju podršku za to.
Ja sam eventualno imao sreće i dobio sam agenta koji je meni išao na ruku i objasnio mi kako i šta. Dok one studentice se striktno drže procedure koju su im dali jer nemju pojma drugo i neznaju same ništa.

Rekao sam ti da ih samo pitaš koji je apn. To će ti svako moć odgovorit od njih jer ja apn.ove neznam napamet.

@ old friend: jesi ti uopće kad imao homebox da uvijek tupiš da je on star, spor, traljav, usran?

mbozick1 05.07.2012. 15:46

Pa pretpostavaljao sam da mi nece htjeti reci ali sam morao pitat :D

Old friend 08.07.2012. 18:38

Citiraj:

Autor Blue_Fatal1ty (Post 2196023)
Naravno da radi!

I rekao sam ti da će ti reč u szk da to ne radi jer nemaju podršku za to.
Ja sam eventualno imao sreće i dobio sam agenta koji je meni išao na ruku i objasnio mi kako i šta. Dok one studentice se striktno drže procedure koju su im dali jer nemju pojma drugo i neznaju same ništa.

Rekao sam ti da ih samo pitaš koji je apn. To će ti svako moć odgovorit od njih jer ja apn.ove neznam napamet.

@ old friend: jesi ti uopće kad imao homebox da uvijek tupiš da je on star, spor, traljav, usran?

Pa ne moram ga imati da znam da jadan nemere iznad 7.2Mbs a to je dopusti too old...... Da stave HSPA+ ili Dual carrier chip ali da onda bi morali dati i više prometa... onda bi to bila druga priča.... bez toga je da, u današnje vrijeme upravo to što si i sam napisao, uostalom kao i bilo koji stick za do 3.6 ili 7.2Mbs...... zastarilo. Tehnika ide dalje. :) Uostalom svaki moderniji mob ga šiša brzinski o čemu mi to razgovaramo uopće?

Zadovoljan?

frend 13.07.2012. 23:26

planiram uzeti vip mobile carnet tarifu 15 gb. zanima me da li mogu tu sim karticu staviti u uređaj globesurfer 3 i da sve radi ok?
Ako to ne ide možete mi preporućiti neke wireless uređaje s kojima bi to radilo. znaci bitno mi je da je uređaj wireless (da se mogu spojiti na njega s više računala).

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:22.