PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Novosti (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Geohot hakirao PS3 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=175693)

thopok 26.01.2010. 21:19

Citiraj:

Autor xlr (Post 1551059)
Sony bi mu sad trebao fino ponuditi radno mjesto jer dečko očigledno ima znanje, a ne gledati način kako ga strpati u čuzu :fiju:

to je sve sadrzano u onom "pobrinuti" (#13), dok su ostale opcije ako doticni bude problematican

Citiraj:

Autor Pupo (Post 1550748)
A i dotični nije noš ništa konkrtno napravio/rekao s čim bi ga mogli zatvorit.

zasigurno postoje mehanizmi kojima bi se doticnog udaljilo od tehnologije

Citiraj:

Autor Mortal (Post 1551071)
Koliko puta su u informatički dućan ušli ljudi i pitali gdje mogu kupiti igru za PC, a pc i naš OS je uvijek otključan...

zato se i zeli promijenit situacija(eto jos jedna tema)

Pupo 26.01.2010. 22:21

Citiraj:

Autor thopok (Post 1551153)
zasigurno postoje mehanizmi kojima bi se doticnog udaljilo od tehnologije

Živiš u nekom savršenom svjetu, nisam reko da ga nece uhvatit već da ga neće moć optužit, tj. tužit će ga al od toga neće bit ništa kao i u gro slučajeva do sada! Neda mi se sada tražit primejere po netu

Gjurovski 27.01.2010. 00:25

Kao prvo oni njemu nemogu nista, ono cega se on zeli docepati su ROOT KEYEVI unutar izoliranog SPU-a, ako se toga docepa PS3 pada a komotno to moze to staviti objaviti na blogu, sve sto se iz toga izrodi nije na njemu jer to nije niti chip, niti loader nekakav za pokretanje piratskih kopija itd, Sony onda moze poceti skupljati vojsku za ganjanje ekipe koja ce se okoristiti time, mislim da je sve jasno :)

E sad PS3 kao sistem ima vise slojeva\nivoa zastite:

1. Hypervisor
Citiraj:

The HV in question is the so-called Hypervisor - low-level code that no-one outside of IBM and Sony should have access to. It controls access to the hardware and monitors the operating system running on it. It's also a key component of the security of both PlayStation 3 and Xbox 360. In theory, during run-time it can detect hacker attacks on the system - for example, the TIFF image exploits that have brought down some firmware revisions of the PSP. These typically worked by overrunning memory buffers, allowing hackers to implant code in memory where it really shouldn't be, where it would then be executed. The implementation of the Hypervisor makes such attacks almost certain to fail.
On je probio taj prvi dio i "preuzeo" (dramaticno) nadzor nad tim Hypervisorom tj hardverom:

Citiraj:

More than that, he can create his own calls designed to access the system at the very lowest levels. He claims to have created two new calls so far, one to read from any point in system memory (Peek) and the other to write (Poke). As the code injection is happening at pretty much the lowest level, the only way Sony can effectively defeat it is to redesign the hardware
2. Isolated SPU: Cell se sastoji od jedne PowerPC "PPE" jezgre i 8 zasebnih co-procesora "SPU", na PS-u je jedan od tih 8 spu-ova defektan zbog yieldova (ujedno da se smanji trosak proizvodnje PS-a), drugi je pak upotpunosti izoliran i iskljucivo sluzi kao protekcija:
Citiraj:

Another SPU handles security, processing encrypted code, leaving six purely for game developer usage. While the hack gives access to the entire system memory, the all-important decryption keys are held entirely in the SPU and can't be read by Hotz's new Hypervisor calls.
ALL the encryption and execution of applications (HDD encryption, app encryption, decryption, executing, signature checking, root key extraction) happens inside the isolated SPU.
I preostalih 6 SPU-ova kao sto se gore navodi je za developere...
Sad on pokusava trenutacno upasti u taj izolirani SPU da pokusa izvuci root keyeve iako tvrdi da se taj moze taj SPU izignorirati te da je dovoljno zahomebrew, full linux i backupove....

3. BluRay
Citiraj:

PlayStation 3's security on the Blu-ray drive itself is (was?) pretty much untouchable and was designed to foil the kinds of attack seen on competing systems. Xbox 360 was compromised owing to the unencrypted nature of the firmware on the original DVD drives. Wii was hacked because the system itself was so similar to the GameCube that when the old hardware was cracked, the new revision fell with it. PlayStation 3 is far smarter. Not only is the drive software itself encrypted, but it's widely believed that the mandatory firmware updates can also reflash the Blu-ray drive too - even if the drive was hacked (it never has been) it would be re-secured next time you updated your PS3.
Stoga ovo sto je on napravio je pocetak, da je hackirao PS3 tesko :) to je vise baklja da privuce pozornost ekipe pa mozda netko od ekipe napravi kakav veci pomak, jer solo milslim da je napravio sve sto je mogao :)

IZVOR: http://www.eurogamer.net/articles/di...hacked-article

@Buljo bus jos malo pricekao sa kupovinom izgleda :D

buljo 27.01.2010. 00:46

Znam, neće PS tako lako u moju kuću :D

Viperus 27.01.2010. 09:38

Ma lako za ne updateanje, odspojiš udp kabel i gotovo, kad igraš cod na PC-u šta će ti neka tam šit PS3 online igra. Konzole imaju bolje single player igre. Problem je kolko će njima trebati da učine kopirane igre igrivima.

xlr 27.01.2010. 12:48

Citiraj:

Autor thopok (Post 1551153)
to je sve sadrzano u onom "pobrinuti" (#13), dok su ostale opcije ako doticni bude problematican

Ahaaa. Jer tvoj post sam baš suprotno shvatio (ne bi mi se to dogodilo da si stavio navodnike kao sad)... Ugl kužimo se!

zwer54 27.01.2010. 22:20

Citiraj:

Autor xlr (Post 1551059)
Sony bi mu sad trebao fino ponuditi radno mjesto jer dečko očigledno ima znanje, a ne gledati način kako ga strpati u čuzu :fiju:

pa sony-u ovo paše. kao i ps 2, da ga hebes nebi nikad prodali tolko konzola kolko jesu da ne radi na piratima... a na original igrama ionako najvise zaradjuju izdavaci igara a ne sony...

SilentException 27.01.2010. 22:40

zasto bi sony-ju to odgovaralo? koliko ja znam, sony i dalje gubi par desetaka dolara po svakoj konzoli, bar po zadnjim informacijama..

Mad_Duke 27.01.2010. 22:51

Pa. Sony zarađuje na igrama, ne na konzolama. Dapače, gubi na konzoli! Pa nije PS3 bezveze jedan od jeftinijih blu-ray reproduktora (a i puno više) zato jer ostali ne mogu tako jeftine napravit.

cris888 28.01.2010. 09:27

Koja fora, Sony probijen taman kad se smanjila cijena izrade konzole do razine na kojoj se gubi stotinjak dolara po prodanoj konzoli, dok uvedu upotrebljiv mod konzola će biti skuplja u prodaji nego što je u proizvodnji.
Lik je uspija probit konzolu u par tjedana ukupno kako se pisalo na nekim stranicama, nisam gledao blog od lika pa se možda varam, konzola je na tržištu već tri godine a nitko nije uspija izdvojit tih par tjedana i napravit ovaj hack...
Ovo samo potvrđuje da je Sony majstor u razvoju strategije prodaje svoje konzole..

D-I-A-B-L-O 28.01.2010. 10:35

Svaka čast sony-ju, ali ja i dalje nevidim u čemu bi to jedan play station trebao biti bolji od lijepo složene home pc kante.
Eventualno zbog blu ray reprodukcije, ali ako se samo zbog toga kupuje, onda je stvarno u potpunosti ostvaren potencijal jedne takve konzole...
Bit će fora ako ga na kraju uspije probit u potpunosti, ali sumnjam da ću ikada poželjeti imati PS u kući, dapače, trenutno imam PS2 koji mi stoji skoro 6 mjeseci spakiran u kutiji.
Jednostavno pokraj računala nevidim potrebu za nekakvom konzolom.

Cuky 28.01.2010. 10:44

za htpc bi dusu dao. cijena nekakvog htpc-a sa ionom je oko 2-3k kn tako da ako se plejka uspije modat onda je itekako isplativa.

Gjurovski 28.01.2010. 10:58

Citiraj:

Autor D-I-A-B-L-O (Post 1552714)
Svaka čast sony-ju, ali ja i dalje nevidim u čemu bi to jedan play station trebao biti bolji od lijepo složene home pc kante.
Eventualno zbog blu ray reprodukcije, ali ako se samo zbog toga kupuje, onda je stvarno u potpunosti ostvaren potencijal jedne takve konzole...
Bit će fora ako ga na kraju uspije probit u potpunosti, ali sumnjam da ću ikada poželjeti imati PS u kući, dapače, trenutno imam PS2 koji mi stoji skoro 6 mjeseci spakiran u kutiji.

Jebiga sve je stvar konfora, meni se recimo neda visiti za kompom a sa PS-a koji ima wireles gamepad imam pristup hardu (mjuza, filmovi, slike {alan ford :D}) imam pristup netu, mozes zaigrat ako ti se igra i tak....

Sto se tice gubitka na svakoj prodanoj konzoli sony gubi oko 34$ sada, u startu 2006god je imao najveci gubitak od 240$ dolara po konzoli....

Mad_Duke 28.01.2010. 12:57

Citiraj:

Autor Čuks (Post 1552727)
za htpc bi dusu dao. cijena nekakvog htpc-a sa ionom je oko 2-3k kn tako da ako se plejka uspije modat onda je itekako isplativa.

Za 2-3 kile kuna dobiješ odličan HTPC. A za cijenu 4,5 igrica koje bi platio za PS3 dobiješ gaming HTPC.

Cuky 28.01.2010. 13:00

ja bi se radije drzao plejke

fratartucko 28.01.2010. 14:09

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 1552860)
Za 2-3 kile kuna dobiješ odličan HTPC. A za cijenu 4,5 igrica koje bi platio za PS3 dobiješ gaming HTPC.

Pa toliko plaćaš i za PC igrice:lol2:

Blue_Fatal1ty 28.01.2010. 19:56

Citiraj:

Autor fratartucko (Post 1552951)
Pa toliko plaćaš i za PC igrice:lol2:

Busted! :lol2:

zwer54 29.01.2010. 18:58

Citiraj:

Autor D-I-A-B-L-O (Post 1552714)

zato što već 2 godine ta konzola vrti sve najnovije igrice na full hd rezoluciji i vrtit ce jos bar 3 godine... a dal ćeš ti na konfi od 4000 kn kupljenoj prije 2 god moći zavrtiti najnovije igre u full-hd rezoluciji?? a pogotovo za 3 god???

eto po čemu je bolji...

ali nemoj suditi po prednostima kompa osim igara... ovo je čisto prema namjeni, ak se hočeš igrat, kupi ga, ak nećeš jednostavno je, netreba ti!

Blue_Fatal1ty 29.01.2010. 20:13

Citiraj:

Autor zwer54 (Post 1554534)
zato što već 2 godine ta konzola vrti sve najnovije igrice na full hd rezoluciji i vrtit ce jos bar 3 godine... a dal ćeš ti na konfi od 4000 kn kupljenoj prije 2 god moći zavrtiti najnovije igre u full-hd rezoluciji?? a pogotovo za 3 god???

eto po čemu je bolji...

ali nemoj suditi po prednostima kompa osim igara... ovo je čisto prema namjeni, ak se hočeš igrat, kupi ga, ak nećeš jednostavno je, netreba ti!

nije to razlog!

Razlog je jer na kompu nema GT i tekken serijala :amen:

Gjurovski 29.01.2010. 21:28

Citiraj:

Autor zwer54 (Post 1554534)
zato što već 2 godine ta konzola vrti sve najnovije igrice na "full hd rezoluciji"

Elaboriraj molim te....
Koliko ja znam te igre mozes nabrojati na prste, Wipeout HD, Stardust HD, GT5, God Of War 3, Fight Night 4... ostalo je sve 1280x720 ili neki naslovi tipa Call of Duty MW se vrti na 1000x600 rezi (xbox, sumnjam da je nes drugacije i na ps3) ili recimo GTA4 koji je u 1024x768 rezi sa midium detaljima....

Stoga ne drobi, samo neki naslovi i to iskljucivo iz sony-evih studia su u FULL HD rezi jer sony ulaze lovu i razvija engine, mislis da bu kompanija poput EA sportsa ili neznam Activisiona isla utuc 30milja i neznam 3-4 godine da bi izbacili igru koja bi iskoristila taj Cell u potpunosti za konzolu koja ima 32milje korisnika, dok su tu xbox360 koji ima 40milja prodanih konzola i PC koji su slicni po konfiguraciji i portanje je prakticki sa platforme na platformu bezbolno, ima cak i clanak na netu da donedavno su igre koje su bile portane na ps3 koristile samo PPE od cijelog Cell-a dok su SPU-ovi spavali u idleu....

Vrijeme je novac, a vjeruj mi nitko se nece odluciti na takav drastican potez...

DeVukic1987 30.01.2010. 16:52

Citiraj:

Autor Blue_Fatal1ty (Post 1554601)
nije to razlog!

Razlog je jer na kompu nema GT i tekken serijala :amen:

Ja bih još pridodao MGS :)

darkijas 01.02.2010. 15:01

ps3 samo zbog dobrih ekskluziva a ako neko hoće igrat sve na full hd jedina prava konzola je pc. Evo pošto imama pc i ps3 jedno i drugo igram na istom lcd tv-u mogu reći da pes 2010 za ps3 izgleda jadno u odnosu na pc verziju.

Core2Duo22 01.02.2010. 21:22

Citiraj:

Autor darkijas (Post 1557201)
na istom lcd tv-u mogu reći da pes 2010 za ps3 izgleda jadno u odnosu na pc verziju.

potpis, uz to također se ne mogu oteti dojmu da PES na ps3 "lagano trza" u odnosu na pc. :)

microsoft66 01.02.2010. 21:24

napkon...uzet cu ga samo radi BL i pokoju igru(gt tekken gof i jos pokoja exkluziva)

trouble 01.02.2010. 21:30

I ja,ako ga probiju ko djevicu :D

Samo kaj mi se sad vec lagano PES crew orasformila,neki se poženili,neki u čuzi a neki na čitulji....rip. Nego,PS3 ide na OLED cim ga kupim :D iskrcavanje para za neki recaro sic is zlupane honda od wannabe street racera,GT 5-6,pa za neki uber dobri Logi volan,izrada cockpita iz šipki i ja u virtualnom GTRu(kakvog ima microsoft na avataru) s ekipom s neta,buljim u 2metra starta Nurburinga......epic svrš!

darkijas 02.02.2010. 15:56

Citiraj:

Autor Core2Duo22 (Post 1557534)
potpis, uz to također se ne mogu oteti dojmu da PES na ps3 "lagano trza" u odnosu na pc. :)

Taj dojam imam i ja ne samo kod pes-a već kod mnogih drugih multiplatformskih igara

Ivanozo 06.02.2010. 14:46

Dakle, jel taj lik dao neki dokaz, jer ako nije, onda ga nije ni hackao.

Zadnjih par godina otkako imam PS3, pratim sve vijesti vezane za njega i svakih par mjeseci se pojavi neki lik sa svojim blogom/web stranicom na kojoj tvrdi da je hackirao PS3 te da će ubrzo postaviti dokaze. Onda se na cijelom internetu, na svim forumima započne rasprava o tome al' na kraju ispadne da niti nije hackan.

A, i da je sada stvarno hackan, sigurno s hackiranim igrama nebi mogao igrati online čime gubiš dosta zabave...

P.S Vidim počele su rasprave Ps3 vs. PC, to je nešto najjadnije o čemu se može raspravljat, svatko ima svoje ukuse i svatko igra što voli te što mu se više sviđa. Netko će možda radije igrati GBA nego PS3 jer mu je zabavnije pa nikako ne može reći da je GBA zato bolji... Valjda ste shvatili ne što ciljam.

[PES je takvo smeće na PS3, barem po meni, da je to nevjerovatno, za to ne krivite konzolu nego developere, sve PS3 ekskluzive su uglavnom ispale odlično (Killzone 2, Uncharted 2 koji je na dosta stranica proglašen igrom godine, Little Big Planet, Resistance 1 i 2 itd...)]

ShAd0w_dAnCeR 10.02.2010. 00:39

hehe... mislim da se Georgie ipak ne moze usporediti sa "jos jednim hakerom"... ;)

Astra 10.02.2010. 14:04

Moje mišljenje je da je PS3 vs PC usporedba kao da uspoređuješ Severinu i Nevena Ciganoviča.
I mišljenja sam da nije još hakiran PS3,a ni neznam dali će ubrzo biti.

Ivanozo 10.02.2010. 17:42

Citiraj:

Autor ShAd0w_dAnCeR (Post 1565665)
hehe... mislim da se Georgie ipak ne moze usporediti sa "jos jednim hakerom"... ;)

No dobro, što je onda čekao 4 godine?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:22.