PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Iskustva s IT trgovinama (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=66)
-   -   Chipoteka.hr (informacije i iskustva) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=174375)

borny 19.01.2010. 08:59

Citiraj:

Autor skocimis (Post 1543228)
a zamisli ovo.

- jednom sam dosao u trgovinu autodijelovima, rekoh prodavacu trebam pumpu benzina za e30 88'g. covjek donese pumpu i kazem mu ajd mi ugradi u automobil! Covjek me samo pogleda onako...

- jednom sam dosao u trgovinu autodijelovima, rekoh prodavacu trebam pumpu benzina za e30 88'g. I Kupim pumpu, vec izlazim iz trgovine, pa si mislim, nekako mi je neugodno pitati prodavača da mi ju on ugradi u automobil (pošto mi ju je već prodao - jr ipak je on prodavač), pa ga pitam; do koliko sati vam radi servis da mi ju odmah i ugrade?

realna usporedba, ugradnja pumpe u auto i krimpanje kabela:hitthewal:
jasno da ti je neugodno, ugradnja pumpe ne traje 3sec, a prodavač to vjerojatno ni ne zna napravit jer ipak je on prodavač,a ne serviser. sad će netko reć, pa možda ni dečki u chipoteci to nisu znali zakrimpati... onda su to mogli reći i nhf, ali onu su rekli da to ne rade i nemaju kliješta za RJ-11 konektor, nego samo RJ-45:wtf2:

trancer 13.09.2010. 17:06

Imam problem s monitorom i moram ga na servis bubnut pa ak ko zna kakvi su oni s garancijom, brzi ili spori?

strgani 25.09.2010. 13:19

ja dosad nisam imao losa iskutva s njima u smislu posluge, ali znam da su im cijene dosta visoke... ja sam za UDTU na r1 redovito prosle godine kupovao i bili su korektni, cak i kad nisam nista kupovao nego samo dosado provjeriti koliko bi me kostale komponente kakve ili uređaji..

liliboi 11.10.2010. 02:42

ja idem tamo ako baš moram ovako ne!

Lika091 11.10.2010. 21:54

Sada imaju neku akciju povodom 20 godina od početka.

The Pill Man 11.10.2010. 22:17

Mislim da su kao i svugdje, od osobe do osobe. I onda kad naiđeš na budalu, tražiš njegovog šefa pa riješiš s njim. Slijedeći put mu odma kažeš zovi šefa i kraj.

Ako je šef kreten, (ovaj u Splitu je bio sasvim OK čovik bar koliko sam ga ja upoznao, mislim da se zove Filip ako se dobro sjećam) tražiš njegovog šefa itd. makar zvao do generalnog direktora, a ako ni to ne pali, ili je cijela firma u kuxxx ili si ti nešto zahebao.:goood:

strgani 15.10.2010. 19:25

da pitam vas koji posjecujete cesto chipoteku (ili bar cesce od mene) dal zna itko dal jos uvijek prodaju diskete i po koliko? treba mi za skolu, a cuo sam da su u hg šrotu jako loše kvalitete...?

Mar Chi 19.10.2010. 23:07

Chipoteka nema više onu "snagu" od prije 10 godina i više, ali za prosječnog kupca i više nego OK!

Codiac 20.10.2010. 09:42

Citiraj:

Autor strgani (Post 1753872)
da pitam vas koji posjecujete cesto chipoteku (ili bar cesce od mene) dal zna itko dal jos uvijek prodaju diskete i po koliko? treba mi za skolu, a cuo sam da su u hg šrotu jako loše kvalitete...?

imam ti ja jedno 10 komada pitanje je dali rade al nikad koristene :D

Visage 20.10.2010. 10:35

Citiraj:

Autor strgani (Post 1753872)

Nama cesto trebaju nove diskete, pa ih zemem kao novi špil karata. Ovo je trenutno naj kupovina da ne dobijes starudiju koja se fukara po skladistima.

http://www.shrani.si/f/1x/7L/17pVYQ8n/edit.jpg

Citiraj:

Autor ^SuperUnknown^ (Post 1543168)
Onda sam znao vidjat ljude koji su sa velikim shemama stajali i s prodavacem diskutirali neki zamjenski dio, a zadnjih X godina nisam vidio ni priblizno takvu scenu :)

Istina, ali vremena su drugacija i prati ih drugacija ponuda. Jedan ALT mi nabavi perfektne Panasonic elektrolite koje ovi mogu samo mastati. A takvih firmi imas na desetke i svi kataloski narucuju sto trebas. Jedina je cijena cekanje. Takvi dani su zavrsili za Chipoteku.

Ali opet, koliko puta zagrijes kod nekog lemilicu preko vikenda i shvatis da ti neka sitnica fali? Sjedamo u auto i usred nedjelje skocimo do Chipoteke. Zbog takvih stvari mi posluzi i veseli me da jos postoje. Sve ostalo sam vec ionako rekao o Chipoteci kakva je danas.

.8.

Jelc 20.10.2010. 10:43

Kvaliteta disketa zadnjih godina je katastrofalna.
Imam hrpu DD sa Amige i barem 2/3 je ispravno, ove za picek stare koju godinu ni 1/3...

Visage 20.10.2010. 10:49

Citiraj:

Autor Jelc (Post 1757139)
Kvaliteta disketa zadnjih godina je katastrofalna. Imam hrpu DD sa Amige i barem 2/3 je ispravno, ove za picek stare koju godinu ni 1/3...

Pa to smo vec ovdje objasnili i slozili se ;)

Ove na koje sam link stavio imaju markice od ove godine. Bas ganz nova serija proizvodnje od Verbatimca, koji kapitulaciju potpisati nije štel pred Sony izdajom.

Jelc 20.10.2010. 11:04

Citiraj:

Autor Visage (Post 1757144)
Ove na koje sam link stavio imaju markice od ove godine. Bas ganz nova serija proizvodnje od Verbatimca, koji kapitulaciju potpisati nije štel pred Sony izdajom.

Dobio i ja kutiju takvih, mazno jaro u firmi:D

tor 20.10.2010. 11:09

jel ja :D

Jelc 20.10.2010. 11:25

Nisu ti al bi baš i mogao, jelda?:D

Mikygs 23.10.2010. 17:41

Osobno imam jedno dobro iskustvo sa chipotekom.
Kupio sam tamo multimetar i nikakvih problema,sve je uredno stiglo i sve ok.

Amepshi 24.10.2010. 14:01

Nekoc davno, negdje oko 2000. radio poznanik u cipoteci i uvijek svaku kupovinu obavljao preko njega. On mi je sve nasao sto je trebalo.

Onda je otisao iz Cipoteke i tada sam zadnji put bio u tom ducanu. Sjecam se kao danas, dosao sam sa spiskom svojih stvari + imao sam jedan dio koji pojma nisam imao sto je. A trebao je nekom mojem poznaniku pa kada sam vec isao u cipoteku. Uglavnom, pogledao me prodavac i rekao: "znam sto je to, ali kostat ce vas jos 100 maraka da vam kazem". Mislio sam da se zeka, ali kada mi je donio sve sa popisa, taj dio nije donio. Lijepo sam ga zamolio jos jednom, ma bilo je jos nekoliko njegovih kolega pored njega, svi sute... zamolio sam katalog pa da sam pronadjem taj dio, a kada je spomenuo "kostat ce vas pravi katalog"... na kraju sam ostavio sve na pultu, nista nisam kupio niti se vise ikada vratio u taj ducan :-(

Nemam pojma, mozda takva informacija zaista puno vrijedi. Na kraju frend nikada nije ni nabavio rezervnio dio, pojma nemam ni o cemu se radi, samo znam da je bilo nesto malo.

A tko zna, mozda im je placa kasnila xx mjeseci ili nisu dobili dio place pa su bili isfrustrirani?

Bluzer 24.10.2010. 14:33

Citiraj:

Autor Juco (Post 1760176)
Chipoteka j onako, upitan dućan. Često i po kvaliteti prodavača.

Ma prodaju kineska smeća, pogotovo od čipova. Dobiješ škart robu, dosta čipova koje sam uzimao su odmah u startu bili neispravni. Odem do electronic centra, sve ok. I nije to samo moje iskustvo, ovi koji servisiraju elektroniku šize zbog toga.

Doctor Hardware 11.11.2010. 02:12

Ja sam ih 5-6 puta trebao u Puli za flux ili neki alat i dijelove, naručio, zvao par puta i uvijek bi zaboravili naručit ili kao nije bilo na stanju a jučer je, pa odoh drugdje.

Drift_King 11.12.2010. 23:44

Bio sam kod njih par puta i samo mogu reci da su vise nego nezainteresirani, mogu cekati dan-noc prije nego me netko pita sto mi treba...kao da rade za 200 kn..

Visage 27.10.2011. 16:32

Jel vam ide u glavu > od proljeca nemaju vrecice za elemente. Od proljeca! Pitam sefa i covjek sam ne zna sto bi mi odgovorio. Jedva ih imaju za svoje potrebe.

Da stvar bude gora, vecina elektronicara/ducana bas od njih nabavalja iste. Ostali su ionako na "papiru" zbog ekologije. Ekologija je u redu, ali ove vrecice su skoro pa osnovna higijena za imati. Imali su inace tri velicine i uvijek sam po 100 komada uzimao od svake.

Ima netko saznanja, ili je bas snimio nekoga tko ima spomenute vrecice u ponudi? Da ih maznem dok se jos mogu naci :(

I van teme...

jeste li primjetili kako su i najsitnije "uradi sam" sitnice, poceli podizati cijenom i pakirati ih u umobolne ambalaze? Mogao bi ih nabrojati niz, ali recimo, ovakvi folovi su vam svima poznati : PVC Kolutko zvani Cavao iz donje Obujmice.

Prije ste ih mogli kupovati cak i u omanjim ducanima na lopatu! Majstor postene kutije alata ih je morao imati barem pola kile. Dobro, iole upuceniji mestar, zna gdje se moze naveliko kupiti vreca istih na pokojem mjestu u gradu. Ali netko tko nema auta, ili jednostavno ne zna gdje kupiti... stvarno ga deru ko zadnju...

Primjera radi, jedan od najboljih ducana u gradu, bas u samom centru : AD

od jeseni hrpu slicnih pomagla je poceo pakirati u kutije od sarafa, i prodavati po 10 komada! :hitthewal: Pazi logike!

Tko bi normalan dosao na ideju da ide ovakvu sitnicu pakirati u plasticnu kutiju po deset komada! Ekoloski umobolno, a kolicinski kriminalno! Ljubazna ekipa u ducanu se i sama cudi, ali odluke im donosi kao i obicno netko iznad. I jos mi kazu, da se po novom tako pakiraju i kod vecine ostalih.

Samo kap u moru od primjera, ali dovoljno zabrinjavajuce!

tor 27.10.2011. 17:41

A što misliš zašto...čisti kapitalizam na djelu. Nisu jedini i nije jedini artikl, pogledaj samo baumaxove i hause, isti racku drugo pakiranje.

panoramix 27.10.2011. 17:43

Citiraj:

Autor Visage (Post 2011236)
Jel vam ide u glavu > od proljeca nemaju vrecice za elemente. Od proljeca! Pitam sefa i covjek sam ne zna sto bi mi odgovorio. Jedva ih imaju za svoje potrebe.

Da stvar bude gora, vecina elektronicara/ducana bas od njih nabavalja iste. Ostali su ionako na "papiru" zbog ekologije. Ekologija je u redu, ali ove vrecice su skoro pa osnovna higijena za imati. Imali su inace tri velicine i uvijek sam po 100 komada uzimao od svake.

Ima netko saznanja, ili je bas snimio nekoga tko ima spomenute vrecice u ponudi? Da ih maznem dok se jos mogu naci

Jel ovo ? http://www.ebay.co.uk/itm/50x-Semi-T...item4aabe73b01

Visage 27.10.2011. 17:54

Citiraj:

Autor tor (Post 2011312)
A što misliš zašto...čisti kapitalizam na djelu. Nisu jedini i nije jedini artikl, pogledaj samo baumaxove i hause, isti racku drugo pakiranje.

Ma stima, sve jasno.

Ali eto, moradoh se negdje pojadati ;)

U moru "kvalitetne ponude" smislih jednu strasnu kletvu :

Daboga Vam >> K Plus << proizvodi othranili kucu :roller:

Citiraj:

Autor panoramix (Post 2011313)

Nisu staticarke u pitanju vec bas najlonke. Roso mi je prvi javio : Polietilenske vrećice (zatvarač)

Svejedno, hvala na pomoci.

tor 27.10.2011. 18:02

Nemoj kletve s kplus bacati :D
E, Gradatin ih ima, mrak.

tallsaint 12.11.2011. 15:47

Kupovao samo kabele kod njih i svaki put bi rekao točno šta mi treba i dobio to. Što se tiče svega ostalog, u Splitu im je skromna ponuda i neki no name proizvođači. Čak što se tiče elektronike gdje bi trebali bit najbolju moraš naručivat iz Zagreba, pa je pitanje jel oni imaju.

Chipoteka mi izgleda kao obični elektronički dućan koji je proširio svoju ponudu i malo su poznatiji u Hrvatskoj od ostalih manjih dućana.

jacobbb 06.02.2014. 22:06

jel vračaju oni novac ako nešto vratiš natrag u roku od 7 dana?

arnso 10.02.2014. 19:08

Ma chipoteka je solidna u smislu da imaju neke proizvode koje ne mogu naći negdje drugdje (npr. tražio sam alarm za vatru,nebitno) ali su im cijene previsoke nažalost.

TROTTER 15.02.2014. 00:39

ako ideš u chipoteku, ideš zato što znaš šta ti treba... prvenstveno za elektroničke elemente... ali meni je najdraža ona chipoteka u areni... tamo di niš konkretno nema... samo p.zd.r.j... tamo jedan bradati kolko se sjećam, onak kao malo jači lik radi... teži... teško je njemu vugla...

definho 04.05.2015. 20:32

nudi li chipoteka uslugu krimpanja, uzeo bih kod njih 15M UTP kabla pa me zanima mogu li mi oni na to zakrimpati RJ-45 konektor?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:57.