![]() |
Riješio sam to tako da sam uzeo od Bneta WLAN Ruter i sad je sve oke, osim jedne stvari. Wireless dobro radi na PS3 i na iPhoneu, međutim, burazov komp u prosjeku svakih 15 minuta izgubi vezu. Šta mogu poduzeti po tom pitanju?
|
1. Privremeno isključiti sve tipova zaštita.
2. Skinuti nove drivere za WLAN karticu. 3. Promijeniti položaj antena. 4. Smanjiti brzinu WLAN-a ili uključiti samo 802.11b standard. |
Problem, ali se radi s o TPLink TL-WR741ND routeru. Spojen je gore na šugu od BNeta i sve radi ok, ali nakon par dana se izgubi konekcija. Stavljen je na automatic mode TPlink...
|
Moraš detektirat tko je "kriv", jel treba resetirat TP-Link ili Bnet modem / router.
Dakle samo jedan uređaj u reboot ili gasi - čekaj 5 - pali. |
Citiraj:
|
Ugasim TPLink. 5 min, ponovo ništa nema IPa. Moram ugasit BNET da se osvježi IP valjda? Nikky je li šta pomaže? Ako ne gasim BNET onda mi ga TPlink nudi kao StaticIP šta nije...
|
Trebao bi pomoći samo IP renew, ako imaš tu opciju u routeru. To je i kod mene problem od nedavno, ali sljedeći tjedan ću ih zvati da mi promijene modem. Uglavnom, IP renew kod mene prolazi i na kompu i na ovom Linksysovom routeru.
|
jeli moguće da je wrt54gc previše slab da se iskoristi full brzina bnetovog paketa (12mbita)?
kod zrmana sam trenutno, govore da im je bio bnetov tehničar i da je po njegovim testovima brzina 12 mbita (kad spoji modem direkt u laptop). kad je spojen linksys wrt54gc onda izvlači max 5 mbita (5/1 manje više, oscilira). paket je carnet nešto, telefon+telka+net. probao sam spojiti neki airlive kojeg imaju doma, koji također podržava pptp, ali nije se uopće htio spojiti na net, tako da sam vratio linksysa. |
Teško, osim ako nije spojen WLAN-om preko sporijeg 802.11b standarda ili je petljao po QoS-u. Kod mene WRT54GL radi i sa 32 Mb vezom i mislim da mu je tek tu limit.
|
pregledao sam sve opcije, skoro sve je na factory defaults. čak sam ugasio firewall i time dobio oko 0.7mbita (prije je išlo oko 4.2-4.3 mbita, gašenjem se povećalo na 5.0-5.1).
opcija za QoS uopće nema. inače, ne govorim o 54gl routeru, njega imam i ja i ok je,ovdje je riječ o 54gc, ima jako rudimentalan firmware i samo 4mb rama. na router su spojena 3 kompa žično i 2 laptopa bežično, i neovisno o kompu, niti jedan ne uspijeva izvuć više od 5 mbita. mislio sam da neki od njih radi stalno nekakav promet (virus ili slično), ali kad sve diskonektam i pustim samo svoj laptop opet bude isto. |
Rekao bih da je do routera, 54GC je baziran na bitno drugačijem hw u odnosu na čuvene 54G/GL, okljaštren do boli, neki od alternativnih fw ne ide na njega, . . .
Pogledaj: http://en.wikipedia.org/wiki/Linksys_WRT54G_series |
a znam... taj router je jedan od rijetkih koji radi out of the box sa bnet carnetom, tako da je kupljen taj. uzevši u obzir tehničko znanje zrmana, to je bilo najjednostavnije.
znači nema rješenja, osim eventualne kupnje drugog routera? eh.. |
Da, blem je šta malo routera radi ok sa bnet carnetom.
|
probaj ga resetirat na tvorničke postavke, možda mu se nešto pobrčkalo
isto tako, provjeri da nema neka novija verzija firwarea ili možda neki zamjenski firmware (tipa openwrt ili dd-wrt) EDIT: ah, ne prebacih stranicu pa nisam vidio ovaj komentar u vezi drugog firmwarea |
Evo update, navodno je bio problem u softwareu modema pa su to BNetovci riješili, zasada radi :)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:31. |