![]() |
Tih je, ali meni nedovoljno. Danas sam u komp bio upogonio 15Gb disk iz laptopa i čuje se Fortron u 3pm :D čini mi se da će unutra past jedan papst :D
|
Okej, ovo već postaje čudno...kod mene Fortron nije radio na maksimumu nikada...
|
OK, da sad razjasnimo.
Fortron se meni čuje na normalnom setupu tek kad ga koljem sa gridom i igrama kroz duže razdoblje. ali i onda se za prosječnog korisnika NE čuje. Ja sam si jučer stavio u komp samo jedan 2.5" 15Gb disk iz laptopa i to još u spužvu.Mislim da je jasno da se to ne može čut. Nikako. U tom slučaju i procom pod 100% opterećenja kroz preko 8h. Ja čujem fortrona. Ostatk proizvođača čine zalman na procu na 35%(tek toliko da ne stane) i ener 120mm isto na 35%(tek toliko da se vrti)... Znači ja sam službeno postao silence freak. trebam izgleda na liječenje TT-om... |
Dečki, vidim da ćemo morati održati konstituirajuću sjednicu FKTa...:D
|
Ja se javljam za batinjanje Renesisa:D Ja - sa Chieftecom:rolleyes:
|
Posudit ću Deltu od Mentala...nikakav potenciometar, straight 12 V. Ili ćeš oglušit. ili prehladit od propuha ili će te otpuhat, četvrtog nema :D
|
A šta mislite o "ENHANCE 400W" za oko 400kn, ima 12cm vent. Zanima me kvaliteta tog napajanja i dali je tih. Pa ako netko ima iskustva da mi kaže.
Isto tako sam gledao " SILVERSTONE SST-ST40F-GM 400W low noise,active PFC " oko 500kn. Šta mu je ovaj PFC i kakve su kvalitete ta napajanja i da li je tiho? P.S. možda neki prijedlog za napajanje! najmanje 400W i da nije preko 500kn. Hvala! |
Imao sam 400W Enhancea na testu i ne mogu ga preporučiti jer na mom primjerku se čuo trafo za popi*dit, a ni voltaže nisu bile bajne.
PFC (Power Factor Correction) služi za povećavanje korisnosti napajanja = manje zagrijavanje, manja potrošnja struje. Bolje je kad je aktivni. Za ovo Silverstone napajanje imaš review ovdje : http://www.trustedreviews.com/articl...d=64&page=2302 Sad, napajanje od 400W i ispod 500 kuna...ufff, ne znam... |
konfa bi bila
MBO DFI LAN PARTY UT nF4 Ultra-D, DDR, zvuk, S-ATA, FW, 2xG-LAN, PCI-E, s. 939 CPU AMD Athlon64 BOX 3000+, Sck939 Cooler Arctic-Cooling Freezer 64, socket 754/939/940 RAM PC-3200, 512MB, DDR, Corsair C2, Black, DDR 400 MHz, CMX512A-3200C2 VGA PCI-E LEADTEK PX6600GT Extreme, GeForce PCX 6600GT, 128MB, DVI, TV HDD 160.0 GB HITACHI , 8 MB cache, Serial ATA, 7200, Dekstar GST 7K250 Kućište COOLERMASTER Cavalier 3, black, CAV-T03, MIDI, bez PS pa mislim da bi 350W fortron bio malo preslab, zar ne ? u budučnosit bi stavio još jedan disk i još 512 rama |
Sky reko sam ti da je ploča lažljiva kuja, nabavi multimetar ( posudi) i onda sudi o naponima. Da je po ploči Enhance 520 bibio smeće ko i Tagan 420 a multimetar govori nekaj sasvim drugo.
|
Citiraj:
|
hmm..
samo malo da se uključim. Neodavno sam slagao konfu prijatelju na bazi AMD643000+, DFI ploče, i ostatke, + tv kartica+digitalna satelitska kartica.. stavio sam mu napajanje Chieftec 350W, 12cm vent... i znate što? nekad mu se izbaciva da grafička nema DOSTA struje!! i ponekad se izbaci BLUE SCREEN sa nekakvim errorima... i sad je pizdarija, kako to reklamirati?! reć, trebam jače napajanje, ili što? |
A reci pošteno kak je, da se nekad ruši i da po svemu izgleda da je napajanje preslabo, ne da je neispravno , nego preslabo.
Iako ne moraju uvažit tu situaciju, mislim da ce u vecini slucajeva pristat na nadoplatu... |
Dobio sam jučer svog fortrona i moram reć da sam se iznenadio koliko je tih...očekivao sam da će bit tiši od onog mog, ime nije vrijedno spomena:) al stvarno moram reć da je sad odlično i da uživam... :beer:
I da, neću pretjerat kad kažem da je duplo teži od starog 400W napajanja..stvarno se osjeti sad u ukupnoj težini kućišta. e sad, što se tiče napona, to ću kasnije postat, uglavnom...sve je ok i čini se da su dosta stabilni. Probavao sam jučer malo dizat, al nisam primjetio neku povećanu stabilnost prilikom OC-a. Uglavnom, što se tiče napajanja, zasad sam zadovoljan, a za nestabilnost prilikom OC-a krivim ram. jer, ili ja nešto propuštam u biosu podesit(a nevjerujem, jer sam u tome svemu, tj. testiranju raznih latencija i napona već 3.mjesec) ili je memorija krivac, jer i na tvorničkim latencijama, nije 100% stabilna. A možda je i mobilac kriv, ako mu je plafon oko 2,35GHz...vidjet ćemo. Postat ću na "Overclocking" i nadat se rješenju... čujemo se! |
ma te priče o nestabilnosti računala zbog napajanja, su GLUPOST!
Ili ti radi ili ne radi. Pa ja imam jebeno Codegen napajanje, i nikad nisam primjetio nikakve nestabilnosti, bio OC-an ili ne. |
Citiraj:
|
ja bi onak subjektivno reko da je ENERMAX 485 W tezi jedno 10 dkg od maxpower 400w
Nije sve u tezini, jel ima laksih i tezih materijala Citiraj:
|
Ali osjećaj povjerenja u teškaše je bezgraničan. Čim sam prvi put uzeo svoga ThermalRighta u ruku, otpala mi je:D
Istog trena su mi se u glavi vrtile kombinacije - kolko se to da kloknit na 2.5V vcore.:D :beer: |
Citiraj:
ma kartica je kurac, to mi je najveći zajeb što sam mu stavio u konfu, ali je bilo na savjet jednog forumaša... :mad: nećemo sad imenovati... |
Ta grafička povuče katkad i 70W, još i procesor 80W, to je već 13A na +12V ako me moje limitirano-rudimentarno gimnazijsko znanje o elektroničkim napravama služi.:beer:
Nadodaj još 2-3 kartice i dođe na to da je napajanje možda ipak preslabo a ne neispravno:( |
pa što onda da stavi unutra??
|
9600 XT troši manje od 25 W - full load, a u dosta stvari je bolja od 5900 XT.:D Kad se samo sjetim da sam i ja preporučavao 5900, tada još nije bilo naširoko poznata nekompatibilnost sa DX9.:rolleyes:
I rekoh MOŽDA je ipak napajanje preslabo, u teoriji bi trebalo raditi. A ovako napamet preporučam kakvog Enhancea, recimo od 460W. Ili Tagana 380 (ako misliš Tagana sad kad se digla ovakva hajka za njim na forumu - cvrčanje, pregrijavanje). Ili možda Enermax Noisetaker 375W. Ali sve je to dosta skuplje od toga Čifa. Tagan ima 22A +12V tako da je to prilično jako. :beer: |
Konfa iz siga ,i dosad nikakve probleme s grafickom nisam imo chif ima 18A na 12V+
A proc je bio klokan dobrano sigurno je preko 100W vuko |
Moj vuče dobrih 110-120W, ako ne i više.:beer: Isto napajanje.:beer:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:14. |