PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Aplikacije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   Koji Web Browser koristite? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=169099)

Codiac 07.12.2009. 11:51

opera kao primarni brovzer i jako sam zadovoljan na 4 svoja kompa ju imam neovisno o OSima na njima.

safari sam probao i nekako mi je spor naspram opere al ima fora ficura tak da je to sekundarni browz

firefox mi je katastrofa u rangu ie-a

santos 08.12.2009. 03:42

Citiraj:

Autor georgy (Post 1503252)
Chrome.
Koristio sam FF, ali me počeo zezati u zadnje vrijeme.
Ili se zamrzavao ili rušio.
Na stranicama na kojima je prije normalno radio (prva koja mi pada na pamet je gmail- trebalo mu je tri dana da otvori, ako je uopće i otvorio).
Uglavnom, probao sam i Safari i Operu- ali najbolji mi se činio Chrome.
Bilo je par sitnica koje su e smetale, ali sam ih lako riješio.
Jednostavan je, UI je pregledan i čist i brzo otvara stranice (čini mi se brži od FF- a, ali možda mi se samo čini).

potpisujem... iz istog razloga presao na google chrome koji mi je preporucio frend i jednostavno najbolje do sad... iziritiralo me rusenje firefoxa, isprobao i staru ljubav, operu 10 ali isti klinac...

google chrome se pokazao kao pobjednik :goood:

marko_zg 08.12.2009. 04:14

probao sam chrome i ostao na chrome

Voorhees 14.12.2009. 00:35

uvijek su mi svi pri ruci, FF primaran, ne pada mi na pamet pljuvati ni po jednom, barem ne dok ne napišem bolji, dakle nikad

Raven_1 14.12.2009. 14:12

Najvise koristim Seamonkey, a imam i Operu. Firefox sluzi za neke stvari iako istina tabovi zauzmu vise mem. nego Opera, ali ima odredjene pluginove koji mi trebaju. Chrome sam probao i reko ne hvala. Safari mi se takodjer nije svidio.

CoreDownloader 14.12.2009. 19:27

Operu, jer ima sve i zato što je zakon pogotvo nova opcija unite...
još od 6 .....ne bih mogao bez svih tih mogućnosti pogotovo recimo copy to note opcije ...

IcyTexx 26.12.2009. 03:04

Izgleda da sam i ja prodao dušu vragu...

Reko sam da nikad neću sa Firefoxa, ali u zadnje vrijeme sam ugl na Chromeu. Nekako je brži, ali me iritiraju neke stvari - fali mi desni gumb -> download with IDM. I pošten AdBlock+. I skrolanje klikom na kotacic nije fluidno.

Lihto 27.12.2009. 11:42

Pošto sam na OS-Xu koristim Safari a na Win kompi je FF...Trebao bi probat još Chrome

BlackDwarf 29.12.2009. 20:46

Zadnji update FF-a i flasha su napravili koljazu. Uz to u FF nisam mogao normalno radit sa 2 otvorena taba.
Sa Chrome stvari sada puno bolje stoje ali i on ima svojih musica. Pogotovo sa otvaranjem pdf dokumenata.

Dizel 30.12.2009. 10:36

Firefox[addonovi:AdBlock+NoScript+ForecastFox+eBay sidebar] je moja dobitna kombinacija vec godinama ;)

vm@ 30.12.2009. 10:46

firefox 3.5.6 noia adon, a sad malo eksperimentiram sa chromeom

ivand123 01.01.2010. 17:58

Meni je Opera zakon, ima sve kaj mi treba i nemam nikakvih problema. Prije sam koristio Firefox i onda sam probo Operu, bila je verzija 9 tada i odma sam se zaljubio na prvi pogled.

Uber Gosu 01.02.2010. 22:58

Da malo trgnem thread i pitam iskusnije pratioce zbivanja na polju preglednika jedno pitanjce. Inače koristim samo chrome (prešao sam sa FFa), zanima me sljedeće: zašto IE8 u prikazu nekih stranica koje su malo kompleksnije (PNG, flash...) ima toliko bugova i prikaz mu je drastično drugačiji od Chromea i FFa?

Šta taj microsoft radi?!? Ajde bila je zajebancija kad je FF došao, kao IE je za njubare, ali danas u 2010., i da je IE ostao isto takvo govno mi je čud(n)o. Da mi je netko to rekao ne bih mu vjerovao, ali eto igrom slučaja sam danas nešto isprobavao sa IE i ola....:no2drug:

Ili sam ja ćorav ili IE nije u stanju prikazivati .PNG i flash stvari koje "vire van" iz "svojih" div tagova. gogo MS :wtf2:

Primjer pogledat sa IE i bilo čim drugim za usporedbu:
LINK

kripton 01.02.2010. 23:09

Kombinirano FF/Opera, ali uglavnom Opera:)

Independent 03.02.2010. 22:39

Safari.
Prije sam koristio FF ali imao sam nekih problema s njim tako da sam od njega odustao u potpunosti iako me sluzio fenomenalno (svakako bolje neg IE:D). Nakon toga dok sam bio u ''trazenju'' browsera poceo sam sa Chromeom i iako je bio cudan u izgledu naviknuo sam se na njega i njegovu brzinu.

Na kraju odlucih isprobati Safari, i mogu reci da ima par funkcija poput ''top sites'', listanje povijesti kao albume u iTunesu a i sucelje je dosta ok, jedina zamjerka jest da kojiput zeza sa win 7 x64 ali podnosljivo. Iako je Chrome brzi Safari mi je nekak drazi i organiziraniji. Ionako se izbor preglednika svodi na kraju na osobni ukus.

Rebbit 03.02.2010. 23:28

kombinirano, chrome i firefox, mal me zivccira kod chromea stosu mu tabovi tamo gore do kraja i sto downloade prikazuje dole kad se otvori novi bar i ima totalno glupe opcije za kontrolu tog skinutog... ugl ff je bolje rijesio, ali je dosta brzi od ff-a pa ga i zato smalo cesce koristim..

Baja 001 03.02.2010. 23:39

Citiraj:

Autor Nikola K. (Post 1559698)
kombinirano, chrome i firefox, mal me zivccira kod chromea stosu mu tabovi tamo gore do kraja i sto downloade prikazuje dole kad se otvori novi bar i ima totalno glupe opcije za kontrolu tog skinutog... ugl ff je bolje rijesio, ali je dosta brzi od ff-a pa ga i zato smalo cesce koristim..

Baš mi je to predobro gore, šteta što su makli takav način u Safariu 4 final :(

Što se tiče downloada katastrofa je, ali je dobro šta ima extensiona :kafa:

zwer 04.02.2010. 00:09

IE8, FF 3.5.7 i zadnji Chrome.

Iako najvise surfam u Chromeu jer je najbrzi od svega navedenog... instant loadanje je najbolji feature browsera ikad :beer::D

Baja 001 04.02.2010. 00:38

Citiraj:

Autor zwer (Post 1559732)
IE8, FF 3.5.7 i zadnji Chrome.

Iako najvise surfam u Chromeu jer je najbrzi od svega navedenog... instant loadanje je najbolji feature browsera ikad :beer::D

Da loada se sa exstenzijama instantno, za razliku od svih nabrojanih dosada. To mi se jako sviđa, i naravno ne zakuca CPU kao IE.
Da i tabovi se instantno otvaraju za razliku opet od svih nabrojanih (bez Opere koju nisam probao).

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:56.