PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Podesavanje ProgDVBa za SS2! (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16364)

Amdejac 30.03.2006. 11:09

Baš sam mu to htio reći da si poštela diseq.

Amdejac 11.04.2006. 18:24

Da li je tko uspio poštelat ProgDVB da mu radi HDTV bez trzanja i zastajkivanja.

Renesis 11.04.2006. 18:34

meni isto trza, a volio bi da mi radi lijepo :(

Pomo 11.04.2006. 18:49

Citiraj:

Autor AMD
Da li je tko uspio poštelat ProgDVB da mu radi HDTV bez trzanja i zastajkivanja.

HINT: provjerite hardverske zahtjeve za hdtv preko SS2

Amdejac 11.04.2006. 19:10

Procesor mi radi na 30%.

Pomo 11.04.2006. 20:35

Zadnje što sam ja čitao o prijemu hdtv-a preko SS2 za prijem bez trzanja treba 3000+ proc, ponavljam čitao, nisam isprobao kod kuće premda imam SS2, jerbo mi ista trenutačno nije u pogonu, tako da ostavljam mogućnost da nisam u pravu...
EDIT: eto provjerio sam i nisam u pravu : hitthewa

Amdejac 11.04.2006. 21:45

Kažem ti radi sa 30% snage na 2300 mhz.
Znači to bi bilo nešto malo jače od 3200+

piNheaD 11.04.2006. 22:17

Meni se više nevide HDTV programi na Hot Bird-u.Valjda su kodirani!?BTw najbolje je gledat HDTV s Elecard mpeg2 decoderom,najmanje trza.Meni zapravo nije uopće trzalo.

Amdejac 12.04.2006. 14:08

Instalirao sam nove ss2 drivere i onaj njihov DVB Vivier i HDTV radi odlično bez trzanja, ali sa ProgDVB-om neće i neće. Ali radi Španjolski paket d+ i ostali programi.

Renesis 12.04.2006. 14:51

Ma po meni je zastrašujuće da nema adekvatne softverske podrške za satelitske kartice... ovaj ProgDVB svi hvale, a to je po meni tako spor i nepouzdan program,da je to strašno....

Pomo 12.04.2006. 15:05

Citiraj:

Autor Renesis
Ma po meni je zastrašujuće da nema adekvatne softverske podrške za satelitske kartice... ovaj ProgDVB svi hvale, a to je po meni tako spor i nepouzdan program,da je to strašno....

Probaj mytheatre, samo što se plaća, ali zato podržava pluginove...
Inače ja sam probao više manje sve programe za sat preko kompa (barem one što podržavaju ss2) i progdvb je daleko najbolji, tj jedini po meni ima kakvu takvu šansu postat solidan komad softwera.

Renesis 12.04.2006. 15:20

e upravo to mene zabrinjava, da jedan ProgDVB predstavlja najsvjetliju točku na toj sceni, a sve je to daaaaleko od nečeg pravog...

i da pitam odma, kako mogu schedule napraviti za snimati određeni program...

Pomo 12.04.2006. 15:34

Service->EPG->označi što želiš snimiti na tom kanalu->for record. Podesi u scheduler vrijeme da počne snimati malo prije, i završi mali kasnije i to je to, normalno mora biti upaljen i podešen na taj kanal u vrijeme kad želiš snimati, mislim da se neće sam prebaciti...
BTW meni osobno je progdvb sa zadnjim verzijama radio savršeno, vidilo se da je čovjek riješio hrpu bug-ova, od rušenja programa, do pomaka u sinhronizaciji slike i zvuka i problema sa skeniranjem kanala. Mora se uzet u obzir da tip ovo sam razvija. A dobrih komercijalnih rješenja ne smije biti, jednostavno zato jer ne smiju podržavat pluginove za koje znamo čemu služe.

Renesis 12.04.2006. 15:51

tipu svaka čast, al eto neka korporacijska aplikacija, sa nekim "sivim" dijelovima bi bila veoma dobrodošla...

piNheaD 12.04.2006. 15:53

Meni je AltDVB najbolji http://www.altdvb.ro/ .Besplatan,brz(brži od ProgDVB-a)malo zajeban za podesit,al nije tako strašno.
* Windows 2K/XP Compatible
* Suport premium & budget cards
* Fast startup
* Parallel transponder scanning
* Native DiseqC 1.2 & USALS + RAW
* Integrated Program Guide (EPG)
* Teletext + Subtitles
* Extensible with Multidec compatible plugins
* Complete channel informations, including ES & CA
* Channel list filter & grouping
* Independent channel volume control
* Fast channel switch
* Teletext through video-out (SkyStar1)
* Picture-in-Picture (PIP) including encripted channels
* Maximum 4 simulteneous recording
* Record additional streams (AUDIO,TTX,PAT,PMT..)

Pomo 12.04.2006. 15:56

Altdvb je živo sr..., bar je bio prije, novije verzije ako ih ima nisam probao, na starima ni diseq nisam mogao dobiti da radi...

piNheaD 12.04.2006. 16:09

Citiraj:

Autor Pomo
Altdvb je živo sr..., bar je bio prije, novije verzije ako ih ima nisam probao, na starima ni diseq nisam mogao dobiti da radi...

Za diseq neznam,al ostalo sve radi.Naravno,bilo je problema s zvukom u novoj verziji 2.0,al su to riješili s 2.1.

Pomo 12.04.2006. 17:15

Ne znam kako sad ali pogotovo mi je išlo na živce što prijašnje verzije nisu snimale u mpeg2 formatu, nego onaj ušljivi ts ili tako nešto.
Evo upravo skinuo i gledam i još uvijek isto smeće sa malo ljepšim ikonicama, a bogami i diseq i dalje ne radi, stvarno krasan komad soft, nema što nema...: roller :
Šteta prometa koji sam potrošio da bi ga skinuo. Ajde molim te učini ljudima uslugu i prestani to smeće hvalit okolo, jer će onda bit milion pitanja tipa kako ts u divx i sl.

Amdejac 12.04.2006. 19:38

Imaš i Alt-DVB.

stuc 13.04.2006. 23:35

Citiraj:

Autor AMD

NVIDIA PureVideo Decoder , samo to i ništa više.. obrisat sve ostale kodeke u ruti i grf te xgr filleove , radi i sa atijevim karticama. Decoder je težak 20,5MB.

stuc 13.04.2006. 23:49

Citiraj:

Autor Pomo
Ne znam kako sad ali pogotovo mi je išlo na živce što prijašnje verzije nisu snimale u mpeg2 formatu, nego onaj ušljivi ts ili tako nešto.
Evo upravo skinuo i gledam i još uvijek isto smeće sa malo ljepšim ikonicama, a bogami i diseq i dalje ne radi, stvarno krasan komad soft, nema što nema...: roller :
Šteta prometa koji sam potrošio da bi ga skinuo. Ajde molim te učini ljudima uslugu i prestani to smeće hvalit okolo, jer će onda bit milion pitanja tipa kako ts u divx i sl.

Nema smisla pljuvati po programu ako se sa istim nezna služiti....
Diseq i te kako radi , čak je i brži nego u ProgDVB , što se tiče "ts"-a on se u par minuta provuče kroz PVAStrumento i dobiješ ispravni i formatirani mpeg2 koji je "ispravniji" nego onaj što ga snimiš sa ProgDVB. Za razliku od većine programa Alt-DVB ima i sliku u slici i potrebno je svega 10-tak minuta za uštimavanje programa. Hebemu kakvi su to programi koji neće sami radit:rolleyes:

Pomo 14.04.2006. 07:18

Ne radi ni progdvb sam, pa sam ga uspio poštelat, sam i bez ikakvih uputstava. Ovo čudo od altdvb-a jednostavno ne mogu probavit. Ali kad već tvrdiš da diseq switch radi daj neka uputstva. Što se mpeg-a tiče ne vidim razlog zašto ne bi snimao direktno u mpeg2 format, a za ispravnost istog virtualdubmod rješava sve probleme. Ovo za PiP stoji i tu se apsolutno slažem...

Dragance 23.04.2006. 02:38

Hvala POMO na instrukcijama za diseq switch, ali meni i dalje ne radi! Podesio ja i ProgDVB onako, sa kombinacijom 4 lnb astra-hotbird-astra-hotbird i ništa. Nešto sa Technisat receiver-om garant treba da podesim, ali ne znam šta.

Virus7 23.04.2006. 18:48

otkad sam prodao SS2 vise i nepratim vijesti pa me zanima dali se jos uvjek moze nesto otkljucat?

Amdejac 23.04.2006. 19:13

Već 1 tjedan je zaljučan d+. Čekaju se bolji dani.
Ali zato radi HDTV i čeka se SP u nogometu.

Amdejac 05.06.2006. 00:54

Uspio sam lijepo podesit ProgDVB, a sa DVBViewer Pro 3.2.6 se još malo mučim.
HADTV radi kao sto se i vidi na slici. http://img209.imageshack.us/img209/5...hdtv6us.th.jpg

Nego da li neko ima iskustva sa DVBViewer Pro 3.2.6.69. Danas sam ga instalirao i radi super, ali mi nisu jasna neka podešavanja za OSD. Za razliku od standardnog ovaj ima pun kufer opcija i mogućnosti podešavanja.

Costa 05.06.2006. 03:18

Nemoj mi molim te o tim stvarima ovdje, vech sam ti to spominjao.

Shto se tiche programa nekako sam se naviknuo na ALT-DVB, svidja mi se njegovo brzo prebacivanje programa, a i poprilichno je konfigurabilan.

Renesis 05.06.2006. 13:43

ovako, ProgDVB mi više nikako ne odgovara, spor je i ruši se i blabla..

Može neka pomoć za konfiguriranje DVBviewera i ALTDVB-a, diseq-a i takve stvari... također ako altdvb može ugodno vrtiti HDTV, ne treba mi onda dvbviewer....

Amdejac 05.06.2006. 15:33

Citiraj:

Autor Renesis
ovako, ProgDVB mi više nikako ne odgovara, spor je i ruši se i blabla..

Može neka pomoć za konfiguriranje DVBviewera i ALTDVB-a, diseq-a i takve stvari... također ako altdvb može ugodno vrtiti HDTV, ne treba mi onda dvbviewer....

Naravno da može pomoć oko konfiguriranja DVBViewer-a. Čačkao sam po njemu do 03:15 i skužio većinu toga.
Javim ti se i sve ti objasnim da ovdje ne zamaramo pučanstvo jer ....................

tor 05.06.2006. 18:50

Jamči se sloboda mišljenja i izražavanja misli dok se ona ne krši s osnovnim pravilima ovog foruma. Bez spominjanja određenih programa i načina kako doći do njih. Sve ostalo je dopušteno. Mislim da ima dosta foruma te tematike tak da bi još jedn bio previše...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:22.