![]() |
Imam ja gigabyte-ovu 8800 gts 512,tvornicki sam ju neispravnu dobio(vent radi normalno al ne daje sliku).Pa bi probao ovu metodu,ako neko moze detaljnije objasnit sta sve treba skinut.
|
skinut apsolutno sve sto se moze skinut. hladnjak, naljepnice i sve ostalo a da nije zalemljeno na ploču
|
hmh, men je zanimljivo da dosta često upravo nvidijini proizodi uskrsnu nakon ove metode...
|
navecer javim ja rezultate od Geforce 7600 AGP .... bacala je artefakte po ekranu.. i onda sam aj budala mjenjo kondenzatore i onda uopce vise ne radi haha sada cu probati s tom metodom i javim vam imam onaj fen za ljustiti boju ;) pa da malo spalimo:lol2::lol2::lol2:
|
taj fen sam i ja korsitio na 8800gts i xboxu 360, prva liga jer je isti princip kao lemilica na vruci zrak i sigurnije je nego stavljati u pecnicu, jer i sa pistoljem mozes bez problema postici velike temp. koje su dovoljne da se spojevi preleme ponovno
|
Evo gts-ica se hladi,javim rezultat kroz nekih sat vremena...
|
Sat vremena?Ma pukni ju van na prozor i za 5 minuta imas gotov proizvod :D
@lacko 123 - tako sam ja na x1650pro mijenjao napuhani kondić, ali sam ga okrenuo u krivu stranu...i nakon toga joj niti peć u željezariji nemože pomoć. |
Citiraj:
dovoljno ti je 20 min da se ohladi |
Evo bas sam ju isprobao...nije uspjelo...
Vent se vrti na 100%,slika na monitoru crna tj.kao da je ugasen Mozda ju nisam dovoljno zagrijao...zagrijavao sam ju 9 min na 180 stupnjeva... Uglavnom nista se nije promjenilo,probat cu opet nekom drugom prilikom ali na 200 i 10min |
ma evo ma ja sam okrenuo dobro sve kondove ali znas kako je nekvalitetni kondenzatori it elektrnoik shopa iz pule.. :D ... i ono stavio grafu i onda uopce nije radila :D... i vratio sam sada stare kondenzatore i opet ne radi... i sada sma je grio stavim je nema znakova zivota
|
Citiraj:
|
bubba je sarksastican, ali brutalno iskren... ekipa se sad uhvatila ove metode ko da je cudotvorna. Ova metoda radi samo na principu da ako je negdje doslo do hladnog lema, i ne drzi vise dobro kontakt. nakon pečenja se to sredi.
ako je nešto (kond/chip/pcb) riknulo, nema te pecnice koja ce spasit... |
yebga, onaj tko nezna sto mu je riknulo nema sta za izgubit ;)
|
Znas onu staru prvo ispeci pa reci...ta se u ovoj temi moze doslovno primjenit:chears:
|
Citiraj:
|
eto vidis, psihicka terapija sa uspjehom :D
|
da ne povjerujes,imam ja jedno 5-6 neispravnih grafa i najmanje isto tolko hdd-ova....uzimam tepsiju i u rernu hopa...kad me stara vidi opet ce mislit da sam skrenuo malo
ps. edit zanimljivo je to kako se ostali elementi na grafičkoj i hddu ne oštete od temperature |
Najbolje da probas odmah sve u krusnu pec u obliznjoj piceriji, slozis sve kao lazanje i Voila! :D
|
Dal je netko probao stavljat neke zacine? :D
|
E jebiga sad, ne smijemo o politici na forumu :D
|
Kad smo već kod "alternativnih metoda liječenja hardvera", vido sam decka koji je miniwash-om oprao matičnu i nakon toga ju osušio fenom za skidanje boje, matična proradila...:beer:
|
a koja je svrha miniwasha? :) samo moze pocupat koju komponentu s pcba :)
|
men se čini da bi proradilo da je samo sa fenom spržio
|
Citiraj:
|
pa prasinu ispushes kompresorom
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Evo i mene sa dojmovima!
Danas sam na špakeru (štednjak) upalija vatru i stavija p5n32e-sli nekoliko centimetara iznad i malo je "grijao" :D Nakon 15 minuta na laganoj vatrici uz žličicu vegete, stavija sam je da se hladi, spojija i RADI. Upravo s nje pišem ovaj post. |
Citiraj:
|
Zato si isao objasnjavati da treba prati iz vece udaljenosti. no dobro.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:05. |