PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Aplikacije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   kako instalirati CD u kompjuter ? (image drive) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=157132)

McG 28.08.2009. 12:18

Pa nije rješenje da ti pustiš crack na net, jer ti moreš napraviti backup kopiju u smislu CloneCD opcije. Presnimi igru kao pričuvnu kopiju na neki CD i ne moraš "trošiti" orginal. Kaj se tiče bezobrazanosti proizvođača, to je njihovo pravo i nemreš ti ili bilo ko drugi tu ništ. Ako razno-razni proizvođai u smislu zaštićivanja svojih proizvoda idu tolko daleko da sa softverom pakiraju, spyware/adware i sl., onda je onemogućavanje stvaranja imagea, još i relativno blaga i sasvim normalna zaštita. S druge strane bilo kakvo unajmljivanje hackera, nema smisla niti je to bila moja poanata - poslužilo je samo za primjer (ne da i stvarno to ideš raditi) i ništ više. Uglavnom, kupil si igru i moreš ju koristiti kak te volja, ali neovlašteno presnimavanje i crackiranje, je ilegala u svakom pogledu.

grrunf 28.08.2009. 13:03

kako god
Ja sam krenuo ispravnim putem i kupio original.
Imam zakonsko pravo na 1 back-up, a oni su mi ga uskratili (back up ne radi).

Nemogućnost da se dvoje djece igraju u isto vrijeme na dva kompjutera i obaveza nošenja CDa naokolo radi korištenja kod bake npr. i time poticanje oštečenja samog CDa isprovocirali su u meni revolt i nezadovoljstvo.

Tako bezobraznog proizvođača koj koristi djecu za zaradu treba kazniti.
Oni su napravili što su htjeli i to je njihovo pravo.
Ako mi ne riješe problem, onda ću ga ja rješiti kako mogu i to je moje pravo.

Znaći ako drukčije ne ide, krak na netu im ne gine. Sami su ga isprovocirali.
Da je program normalan i da se instalira kao svi drugi, nit bih ja imao problema, nit bi pomišljao o cracku. Koristio bih original i zdravo.

coconut 28.08.2009. 13:11

Ne znam šta si ti mislio, ali nije baš redovna pojava da proizvođači omogućavaju instaliranje jedne igre na više kompova. Gdje bi im tu bio profit? Logika im je: 1 cd/ključ=1 komp.
Što se tiče cracka i sl., jeftinije će ti biti kupiti još jedan originalni cd nego nekome platiti da ti napravi crack.
Backup cd-a? Imaš pravo na to, ali bi savjetovanje s proizvođačem bilo poželjno.

tutix 28.08.2009. 20:16

Citiraj:

Autor fre@k (Post 1417267)
ono sto moras imati je nero i deamon tools

znaci u neri umjesto da pravis kopiju na cd/dvd napravis image...mislim da si to shvatio...nakon toga otvoris deamon tools i opcija mount i kliknes na taj image sto je napravio nero i onda ti ga otvori u posebnom rom-u u my computeru...ako nisi shvatio stavit cu ti slike da shvatis

Da, upravo ovako je najbolje napravit. Uspio sam tako učiniti upotrebljivim Anićev riječnik na CD-u na više računala. Sa Alcoholom nije išlo ali je izgleda Daemon Tools bolji u takvim stvarima (zaobilaženju zaštita sa medijskih preslika).

Citiraj:

Autor grrunf
Ako mi ne pomognu riješiti problem onda ću se javiti hackeru za crack koj ću poslje pustiti na net, jer je ovo stvarno bezobrazno od proizvođača.

Sigurno, sigurno :fiju:.

Citiraj:

Autor grrunf
Ostalima preporučam da si nađu curu, ma koliko im se to nemoguće činilo. :D

Da, da - računalno smo "obrazovani" pa nemamo cure, jasno. Poprilično otrcano.

fanATIk 29.08.2009. 10:39

Citiraj:

Autor grrunf (Post 1418062)
Gle, :fiju: još jedan "expert".

...ako se želiš dokazati, možeš tako da riješiš ovaj problem.
ovakvim nepotrebnim i glupavim komentarima samo dokazuješ koliko si...

Hajde mangupe, dovrši rečenicu, toliko si pismen valjda.

Citiraj:

Autor grrunf (Post 1418202)
...e hvala
napokon jedan normalan tip koj nije pun sebe, ima osnove pristojnosti i drži se teme.

Što se pristojnosti tiče, hajde malo pročitaj malo svoje odgovore na savjete koje si dobio ovdje. Ljudi ti žele pomoć a ti odgovaraš sa
Citiraj:

............. slike ? ... daemon ?

...jesi pročitao prvi post, ili se samo javljaš, čisto tako da nešto kažeš ?

Bravo, oličenje pristojnosti. Na ovom forumu se nekako podrazumijeva da znaš da je slika prijevod od engleske riječi image. Ako nešto ne znaš, reci, objasnit ćemo ti, al s ovakvim pristupom, budućnost na ovom forumu će ti bit vrlo kratka. Ispalo je da je zaštita na tom cd-u presložena i šta sad. Ništa, ne budi cicija, kupi djeci još jedan. Ljudi su ti rekli postupak u sličnim situacijama koliko god tebi on bio nerazumljiv. Al tvoje obrazovanje i odgoj je samo tvoj problem.
Citiraj:

Ostalima preporučam da si nađu curu, ma koliko im se to nemoguće činilo.

A na ovo, što reć, jadno...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:21.