![]() |
Pa nije rješenje da ti pustiš crack na net, jer ti moreš napraviti backup kopiju u smislu CloneCD opcije. Presnimi igru kao pričuvnu kopiju na neki CD i ne moraš "trošiti" orginal. Kaj se tiče bezobrazanosti proizvođača, to je njihovo pravo i nemreš ti ili bilo ko drugi tu ništ. Ako razno-razni proizvođai u smislu zaštićivanja svojih proizvoda idu tolko daleko da sa softverom pakiraju, spyware/adware i sl., onda je onemogućavanje stvaranja imagea, još i relativno blaga i sasvim normalna zaštita. S druge strane bilo kakvo unajmljivanje hackera, nema smisla niti je to bila moja poanata - poslužilo je samo za primjer (ne da i stvarno to ideš raditi) i ništ više. Uglavnom, kupil si igru i moreš ju koristiti kak te volja, ali neovlašteno presnimavanje i crackiranje, je ilegala u svakom pogledu.
|
kako god
Ja sam krenuo ispravnim putem i kupio original. Imam zakonsko pravo na 1 back-up, a oni su mi ga uskratili (back up ne radi). Nemogućnost da se dvoje djece igraju u isto vrijeme na dva kompjutera i obaveza nošenja CDa naokolo radi korištenja kod bake npr. i time poticanje oštečenja samog CDa isprovocirali su u meni revolt i nezadovoljstvo. Tako bezobraznog proizvođača koj koristi djecu za zaradu treba kazniti. Oni su napravili što su htjeli i to je njihovo pravo. Ako mi ne riješe problem, onda ću ga ja rješiti kako mogu i to je moje pravo. Znaći ako drukčije ne ide, krak na netu im ne gine. Sami su ga isprovocirali. Da je program normalan i da se instalira kao svi drugi, nit bih ja imao problema, nit bi pomišljao o cracku. Koristio bih original i zdravo. |
Ne znam šta si ti mislio, ali nije baš redovna pojava da proizvođači omogućavaju instaliranje jedne igre na više kompova. Gdje bi im tu bio profit? Logika im je: 1 cd/ključ=1 komp.
Što se tiče cracka i sl., jeftinije će ti biti kupiti još jedan originalni cd nego nekome platiti da ti napravi crack. Backup cd-a? Imaš pravo na to, ali bi savjetovanje s proizvođačem bilo poželjno. |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:21. |