![]() |
Citiraj:
Mislim stvarno znate nadrobiti gluposti do jaja. Slikanje idle temperatura vam uopce nista ne znaci, stavite procesor pod neko laganini opterecenje pod igrama i slicno (Orthos i slicno su cista preseravanja) i onda pogledajte senzore. |
Citiraj:
|
Previse, moj 65nm@3.5GHz ne prelazi 55°C cak i pod sprdacinom zvanom Orthos. A nemam tog omiljenog vrhunskog Trulju.
|
Odlučio sam se baciti u trošak i za kombinaciju:
OVO & OVO Pa da sam na miru na duge staze. Sad, znam da je TRUE legendaran u kontekstu zračnog hlađenja, samo me zanima je li ovaj vent dovoljno kvalitetan i vjetrovit? Malo sam istraživao tu po forumu pa mi se nekako čini da je među boljima u ponudi tu kod nas i nekako mi se 1200rpm čini kao najbolji omjer tišine i vjetra. Agreed? :kafa: |
664kn....tebe je pamet ostavila...
Koji debili pisu ove reviewe na Linksovim stranicama...Sveti Florijane zalij me kantom :D Citiraj:
|
Citiraj:
Nego daj ti meni reci za vent? Real deal? |
Ja bi bolje kupio 22-24" monitor da sam na tvom mjestu. Taj hladnjak NE VRIJEDI te novce.
Za ventilatore nemam pojma, ja oduvijek koristim CoolerMastere 120 LED i Sharkoone S 120mm i vise sam nego zadovoljan njima, necujno + 3 zice za regulaciju. Milina. |
Još jedan glas protiv tog hladnjaka. :D Waaay too much money.. Jel loše radi taj kojeg sad imaš ili što?
Ja te neočekivane "financijske injekcije" redovno u periferiju spiskam. Ako imaš neki manji monitor - idi po 23-24" ili slično - puno bolja investicija nego novi hladnjak (jedino bi o vodenom razmislio ako uleti višak krznaša :D).. (a ni bolji zvučnici nisu na odmet - što sad imaš? :)):) |
radije bi ubo OCZ GladiatorMax jer sumnjam da je ovaj tri puta bolji koliko je skuplji od OCZ-a
|
OK, sve su to vaši savjeti ali malo OT, ja sam jednostavno pitao da li je izbor venta za taj hladnjak OK a ne da mi tu nabacujete monitore i druge hladnjake. Znam da je hladnjak overpriced ali odlučio sam ga kupiti, a za pare, kako došlo tako o'šlo. I kako da za 600-700 kn kupim neki pristojni 23''/24'' monitor uopće??? :stoopid:
|
Pa riješi se tog starog monitora i onda u kupnju novoga! A i bolje štedit za novi LCD nego dat toliku lovu za hladnjak, pogotovo kad pogledaš što se sve nudi za pišljivih 200kn :D
A 120mm ventova imaš sasvim solidnih za 50kn - CM, Scythe, Sharkoon - sve isti qrac -> zašarafiš, uštekaš i gledaš kako puše.. :D |
T220 idu po oko 1000kn s jamstvom, samo treba uvrebati priliku ;)
Zapeo si za tog Truljavca kao da je napravljen od kamenja i rude s Mjeseca, bokte. |
Citiraj:
Živili :chears: |
Tvoja lova i radi s njom sto hoces. Whatever.
Ajde da imas nekog Preslera preko 3GHz ili QX-a koji se griju kao zivine zbog enormnog cuclanja struje, ali za Wolfdalea je Truljo klasicno bacanje love. |
Citiraj:
mogo bi i u google utipkat pa vidit kakvi su :D http://www.silentpcreview.com/article695-page5.html |
Za tih 500 i neš kuna bi napravio bolji hladnjak kad bi rastopio 500 i neš kovanica po kunu jbt :)
Zezam se, dobar je, al je precjenjen ko kaj veli Dizelj. Ti si odlučio kupit i ak je to tvoja zadnja zašto ne :) A kaj nisi zadovoljan s zalmanom, il ti se sprdlo pa ideš po ovog? |
onaj Zalman je isto smetje precjenjeno :D
|
ja imam S-Flex 1200rpm. odlični su. dobar protok i tiši.
kad malo bolje razmislim kučište chieftec je odličan i povoljan ali ima lošu cirkulaciju protoka zraka. to priznajem zato što ja imam niti nečeš puno iskoristiti s TRUE s chieftecom. jednostavno precjenjen s novcem i radije uzmi HR-01 ako misliš furati na izglede. http://img.tzrus.com/images/9ryzwhdj...a5i9_thumb.jpg http://img.tzrus.com/images/cu0r2dop...4k0z_thumb.jpg |
Citiraj:
|
Citiraj:
Čudan ti je to fetiš da zdravlje lječiš kupnjom hladnjaka za cpu, ja bih primjerice to riješio sa pripadnicom ljepšeg spola, ako je ozbiljno obratio bih se doktoru :D hhhhh Ha dobro ak si tako odlučio :) Nadam se da se nećeš razočarat |
znam da imam ulet na relativni debilizam, al ja sa scythe shurikenom i njegovim stock ventom (kod mene ide od 400 - 2400 RPM-a) u idle-u ne prelazim 38 (doduše, sad je otvoreno kučište... kad je zatvoreno ide on i na 34 u idle :p), a pod opterečenjem ne prelazi 56. doduše, to je E7500 na stock svem (2.93 GHz)... kad sam ga kloko na 3.6, na idle nikakve promjene, a load moram još dovest u stabilu, još ga nisam uspio overklokanog na stabilnost neku šutnut... bum danas probo nešto malo ga sredit pa javim kak je prošlo.
|
Posto uzimam e5200 zanima me koji je od ovih hladnjaka najbolji za njega, mislim ici na 3.7ghz i 1.35-1.4v. Sad imam izbor hladnjaka koji se nude i oni koji se ne nude na nasem trzistu pa mi recite sto je najbolje:
CoolerMaster Hyper TX2 CoolerMaster Vortex 752 Zalman CNPS7700-AlCu Pentagram freezone hp-90 AlCu Alpaya Tacens Gelus 120mm 9db Molim vas za vase misljenje sto je najbolje od ovoga? |
1. Hyper TX2 - bilo je i kod nas za uzeti (alternativa - Katana 3 i Freezer 7 Pro)
2. Pentagram Te ostale ja ne bi ni gledao. :) |
@Gx25 - koji cjenovni razred hladnjaka dolazi u obzir?
|
Cjenovni rang je 100kn ali ne kod nas u hrvatskoj, onom popisu jos pridodajem:
Xigmatek HDT-D1264 koji je 150kn Pentagram NXC-100 AlCu-130kn |
I dalje ostajem uz svoje mišljenje:
Citiraj:
|
OCZ Gladiator MAX...
Svi ga preporucujuu, pogotovo iskusniji na forumu, pa cu i ja... |
Uzmi si Pentagram freezone hp-90 AlCu Alpaya, po strukturi mislim da s ovim nikako ne možeš fulati, ovi svi drugi navedeni su po meni bar za klasu slabiji (Zalman 7700 još i više). Sad još pričekajmo da stigne veliki meštar od hladnjača kolega Wolverine i da svoje stručno mišljenje.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
http://www.diskont24.com/product.php...cat=407&page=1 A ako nemozes njega, ja bi uzeo CoolerMaster Hyper TX2, jer je on prvjereno dobar, dok za Pentagram freezone hp-90 AlCu Alpaya nisam nikad cuo... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:07. |