![]() |
Citiraj:
u svakom slucaju javi ako provjeris sry na OT |
Ivice ovo ti je dobra scena, 15.4GB :) :).
|
Pitanje za Lewisa, s čime si mjerio vrijeme? Štopericom? hehe, ili ti u programu piše?
Ja bi htio u sketchupu malo testirat, a ne ne da mi se čekat render dok završi pa da stisnem stop. hehehehe |
Citiraj:
jezivost jedna je razlika u brzini renderiranja. core2duo je sporiji jedva nekih 5% u čistom renderiranju, sa mojim raznim scenama, doduše ja sam među onima kojima je ak rezultat nije dobar u 5 minutnom renderu za frame, se bacaju u masovne optimizacije. uglavnom, poanta je da se optimizira uvijek, al baš uvijek. također, dajem podršku stable OC-ima zbog velkih bonusa bez dodatnih ulaganja XD |
@lewis; a je, pojeli particli ram, ubio sam ih za mrezni rend na kraju, ici ce u postu...
@domina, ako vrijeme zadnjeg renda, procjena za animaciju i proteklo vrijeme pise u maxu, sigurno pise i u lightwaveu;) @vrga; nije amd toliko sretan za rend (iako mi je phenomII dos dobar u mental rayu), koliko se prilicno snalazi u simulacijama. No isto, osim realflowa i recimo ray firea koji u 32 bitnoj verziji zna koristiti physx od graficke, vecinom su to jednonitni programi. proc sjedi besposlen, a simulacija se vuce. A posto je naravno uzrocno posljedicna i nepradvidljiva, tu ima 500 miliona pokusaja prewieva, mrdanja parametara pa ponavljanja. ........... Meni je osobno problem naci vremena za nastelavanje ideanog OC-a, evo u ovo doba sam 3stroja iz my komp upogonio do jutra za neki pogled, (ovo tipkam na laptopu) ali nemogu si priustiti da me ujutro doceka 3 izrendane slike i restartan ili smrznut komp. A murphy radi nocnu smjenu kad je najpotrebnije ;) Najradije bi nekom maheru platio da zatweaka svaki sistem:) Komponente i upute s foruma (od iskusnijih ljudi) popratim i nakupujem, ali to je samo dio obavljena posla:) Doci doma navecer nakon cijelog dana drndanja za strojevima i opet to isto raditi kod kuce, covjeka malo zasiti, radije se druzim vani ili surfam, a strojevi tako nikad ne dodju na red :) Valja uvesti usluznu djelatnost clock asistent, klokam po kucama :) |
Citiraj:
Citiraj:
|
|
Citiraj:
Citiraj:
Usput bih dodao, tu dakle (osim gore spomenutih) je isto prilicna korist od OC-a: radi brze, a na jednom threadu overclockani procesor se ne grije "do daske", jer vecinom preskace sa zadatkom iz jedne jezgre u drugu, i svakako je iskoristivost veca nego od jos koje jezgre koja ne radi nista, naravno pricam samo o toj specificnoj situaciji, drugdje su jezgre itekako dobro dosle, ali stabilan OC je dobrodosao svugdje :) |
pomalo offtopic, al si sad cmizdrim zbog rendanja 1000 frame-ova (blesava animacija od 32 sekunde, 1280x1024), koja traje već 6h i 20 min, na 800-om frame-u je tek... cmizdr, oću jače al mema neda :p
[edit @ 11:27] 8 sati i 19 sekundi XD |
Citiraj:
Evo jedan screen grab da vidis kak to izgleda dok se renderira. http://slike.hr/slika/rendertime0th.jpg |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:48. |