PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Odjednom pregrijavanje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=150587)

Pantera-N 21.06.2009. 20:53

Citiraj:

Autor Doink The Clown (Post 1366930)
A da ti jednostavno prekineš ovu agoniju i odneseš komp na servis, pa boli te qrac, matična je pod garancijom,neka se oni živciraju malo s tim... :fuming:

pošto znam osobno kakvi ljudi tamo rade vjeruj mi nebi im sigurno dao komp ni u krugu od 3 metra. A uostalom, valjda i ovaj forum postoji da mogu riješiti problem bez "servisa"

Doink the Clown 21.06.2009. 21:39

Matičnu im baci u glavu i zahtijevaj drugu, ona je još jedina ostala sumnjiva i kladio bih se da je uzrok svih zala i nevolja :nono:

Campeonato 22.06.2009. 15:33

A da probas sastavit komp na stolu, znaci bez kejsa... Na kutiji od ploce stavis plocu pa grafu proc memu i hrad, napajanje malo odaljis... Ak ti se da to radit, napravi pa javi rez...

Doink the Clown 22.06.2009. 20:01

Citiraj:

Autor Pantera-N (Post 1366823)
Evo vratio se doma. Probano kod kolege, znači moj setup, ispitivač i dalje svijetli. Stavljen Tagan 600W modularac i ista stvar, ispitivač svijetli. Probano sa taganom i test dodira kučišta sa bočnom stranom, identična stvar ko i kod mene doma. Monitor se ugasi a komp sfriza.
E da, na Taganu cpu vcore pod Prime95 je 1.39V , a normalno napravljen clear CMOS prije testa, što bi trebalo biti na 1.30

Kolege, zaboravljate da je čovjek isprobao komp kod frenda i problem se ponavljao, kolike su šanse da je i druga utičnica u drugoj kući u banani? :stoopid: Mislim da je tu matična glavni krivac ili loše posloženo kućište :nono:

Pantera-N 23.06.2009. 15:20

Anyway, izvadio sam sve, postavio na stol (stavio izolaciju ispod) i uredno sve po starom, CPU se nenormalno počinje zagrijavati. Prilikom nekoliko pokretanja primea, uočio sam sljedeče: U idleu je 37 stupnjeva CPU i čim kliknem START na stress testu, senzor (everest i HWMonitor) pokaže u roku od pola sekunde povečanje od 10-12 stupnjeva, što je gotovo nemoguče. Idem po drugi CPU, ako i on isto radi, mislim da možemo zaključiti da je krivac matična.

I molim lijepo, BEHAVE :chears:

Doink the Clown 23.06.2009. 15:28

Citiraj:

Autor Pantera-N (Post 1368273)
ajde otvorite si svoju temu u kojem bude prepucavanja i svađe.

Anyway, izvadio sam sve, postavio na stol (stavio izolaciju ispod) i uredno sve po starom, CPU se nenormalno počinje zagrijavati. Prilikom nekoliko pokretanja primea, uočio sam sljedeče: U idleu je 37 stupnjeva CPU i čim kliknem START na stress testu, senzor (everest i HWMonitor) pokaže u roku od pola sekunde povečanje od 10-12 stupnjeva, što je gotovo nemoguče. Idem po drugi CPU, ako i on isto radi, mislim da možemo zaključiti da je krivac matična.

Ma meni je tu matična sumnjiva od samog početka a to što je tema krenula u krivom smjeru nije do mene stvarno. Mbo na reklamaciju topla preporuka, tu je sonda temperature poblentavila, živio :chears:

stuc 23.06.2009. 15:36

@Pantera-N

Pa i meni proc u laptopu skoči 10C u roku 1-2s prilikom pokretanja istog testa tako da ne vidim što bi to bio problem. Prije će biti do regulacije venta na procesoru, tj. ti proc opteretiš a ventilator ne ubrza odmah nego tek kad se proc dobrano zagrije.

Doink the Clown 23.06.2009. 15:41

Citiraj:

Autor Pantera-N (Post 1363383)
Nedavno sam instalirao Prototype i tu je počela sumlja da se komp pregrijava. Pokrenuo everest i prime95 da bi jezgra došla na cca 95 stupnjeva. sad je otvorena bočna stranica, everest pokazuje 40 stupnjeva u idle.
Nije mi jasno što bi moglo biti uzrok. Znam da su temperature ovih dana nenormalno visoke, ali klima mi je nonstop u sobi uključena jer sam alergičan na temperaturu.

Da, 10 stupnjeva u full loadu za 10 sec ali 95?! :wtf2:

Pantera-N 23.06.2009. 18:56

evo zanimljivog podatka:

Stavio sam od kolege 4400+ x2, pod full stress testom ne diže voltažu iznad 1.33V (mojeg diže na 1.39) a temp rijetko prelazi 40 stupnjeva. To je test na "otvorenom". Stavil budem sve u case, i ostavio malo duže da vidim kak se ponaša

greg SE 24.06.2009. 09:42

a nist, moguce je da je proc neispravan. Istina, ne desava se cesto i spada u onu kategoriju jedan na milijun ali jebga, netko mora biti i taj jedan :D
garanciju imas, reklamiraj. S obzirom da 5000+ BE vise ne postoji tko zna sta ces dobiti ali ne bi smjeo proci losije (cak i bez forumaske omiljene teme - istjerivanja potrosackih prava :D)

thopok 24.06.2009. 11:37

Mene zanima može li tko tvrdit do ovo nije posljedica precijenjenih overklokerskih sposobnosti dotičnog? Također je utvrđeno da ne postoji adekvatan protok zraka…:smoke:

Doink the Clown 24.06.2009. 11:56

Još probaj obrnuto, stavi proc na frendovu matičnu pa da budemo sigurni da je on dežurni krivac :kafa:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:23.