PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Vino (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=148365)

sick_boy 29.05.2009. 18:06

Slazem se za Traminac. Najbolji je iz Iloka, IMHO.

žile 29.05.2009. 21:10

Meni je misni najbolji,kum krsni mi je svećenik pa je njuška naučila na skupo od ranih nogu :D
Inače općenito mi je bio najbolji muškat koji sam pio kod njega,zimska berba je bila,a čiji,ja mislim da je bio Ilok,ali ne mogu se zbilja više sjetit.To je stvar za one kojima su vina kisela,ali mislim da je ta slatkoća karakteristika zimske berbe,ako se ne varam.
Inače,za svaki dan,ne eksperimentiram sa jeftinijim od graševine Kutjevo kvalitetne,ne vrhunske,dobar se gemišt složi od nje.Općenito,nemam potrebe eksperimentirat s jeftinijim jer je i ona sa ~30kn pristupačna studentima,a dan poslije je onaj koji se broji,a provjereno je lak za preživjet s njom.
Inače,za gaženje kombinacija triper:Kutjevo graševina+mineralna+red bull :D

Problem 29.05.2009. 22:27

Citiraj:

Autor timmy (Post 1347963)
kutjevačka graševina + studenac = alfa i omega, bog bogova za opijanje u gradu 70kn litra +10 kn voda, odlicno.
a nije loša ni kad si trijezan.

stari moj, pa kolko vi potrosite love za opijanje??? Nama treba 20l+ da se napijemo. I to kupujemo vino za 12kn (kupujem od susjeda posto ja nemam trse, samo kljet :D). S time da volimo mjeru u korist vina, a ne vode. Ja inace mogu piti svakakva vina (bijela), ali ne volim bas cijenjena, suha. Rađe pijem noju (iliti tudum :D). Crno ne pijem jer imam losa iskustva. A ako nema vode, volim i cisto (kak bi jedan kolega rekel: "Kak su naši stari pili"). :beer:

Crni_007 29.05.2009. 22:54

tak je ,slazem se s "the Problemom" :) ...no svi vi vino-lokače, kolko vas u biti ima vinograd i pijete svoje,a ne sim grasevina odlicna, tam tudum jos bolji :)......lako kupit i pit..treba i delat :)

Problem 29.05.2009. 23:09

od susjeda kupujem sauvignon ili pinot (ili to dvoje mješano :)) neznam tocno i vino mi je odlicno. Sto je jos vaznije nema ujutro glavobolje, makar ja je nemam ni od noje :D. A moj stari s druge strane voli fina vina od kojih se meni riga cim ih pomirisim, a kamoli da ih pijem.

domis 30.05.2009. 02:00

evo, sad sam se napil od tog bakinog vina...nekakvi cep :D

ovi zagrebčani sa faksa su rekli da ih ni rakija nije toliko sjeb**a :lol2:

-POP- 30.05.2009. 02:02

Pa kakvo je to buđenje nedjeljom ako glava ne puca?! Pa da ne puca pio bih svaki dan!

Problem 30.05.2009. 09:11

Citiraj:

Autor -POP- (Post 1351784)
Pa kakvo je to buđenje nedjeljom ako glava ne puca?! Pa da ne puca pio bih svaki dan!

E to je vec stvar prakse (i sumpora) :D

Meni ne puca, al sam jos cijeli dan pijan (doslovno) :D

sick_boy 30.05.2009. 12:26

Meni od bijelog rijetko kad sutra glava puca... ustvari i od crnog, pa makar to bilo i jeftini Vranac ili neka Graša po12kn. No, ako pretjeran s crnim (makar to bila i Frankovka Feričanci), onda bude loše odmah. However, bijelog mogu popiti koliko treba, a da želudac i glava ostane bez posljedica.

Kao što rekoh - pijem čisto, pa možda i to ima utjecaja (gemišt još i mogu podnijeti, ali od bambusa mi se :puke:)

Problem 30.05.2009. 12:46

Citiraj:

Autor sick_boy (Post 1351910)
Kao što rekoh - pijem čisto, pa možda i to ima utjecaja (gemišt još i mogu podnijeti, ali od bambusa mi se :puke:)

Teško da te boli glava od vode ili kole. To je stvar vina.

IMO

sick_boy 31.05.2009. 22:59

Čuj, ne znam kakve se kemijske reakcije mogu pojaviti pri mješanju kole sa vinom.

BTW, znam jednog lika koji pije, kako on to zove, bambuču. Naime, mješa bilo koje vino s bilo kakvim sokom. Moš' si mislit' kakve je sve kombinacije u stanju strpati u sebe. Taj je jači i od -POP-a. :D

Fleks 31.05.2009. 23:34

Citiraj:

Autor sick_boy (Post 1352712)
Čuj, ne znam kakve se kemijske reakcije mogu pojaviti pri mješanju kole sa vinom.

BTW, znam jednog lika koji pije, kako on to zove, bambuču. Naime, mješa bilo koje vino s bilo kakvim sokom. Moš' si mislit' kakve je sve kombinacije u stanju strpati u sebe. Taj je jači i od -POP-a. :D

Ja se ispricavam, ali nemozes biti jaci od popa osim da si čak noris :D

-POP- 01.06.2009. 00:12

Da se pohvalim.
Počastio sam se...

1L Cole 9KN
1L Frankovka Feričanci 21KN

Nakon toga 2L Karlovačkog.
Sutradan glava ne boli, samo želudac naravno malo vrišti.
Prelazim u klasu 20-25KN.

Sretni?!

Matth€w 01.06.2009. 00:50

Koji suptilni thread o opijanju. :D

Bitno samo da glava ne boli, neka frče želudac kolko oće.

Ja sam sad isto u nekim kombinacijama, uglavnom, da se sutra što lakše prebrodi. Traminac ftw. :)

spawn 01.06.2009. 00:51

Bijelo:

Posip iz Cara na Korculi (uh nas 3 popili 10 buteljki, sutra ko novi ,super okus,lagan za popiti)
Malvazija Kozlovic Istra
Malvazija Coronico Istra
Malvazija Vivoda Istra
Muskat Kozlovic
Muskatel Arman Marijan

Crno:

Merlot Kabola
Cabernet Sauvignon Degrassi Istra
Cabernet Franc Degrassi Istra
Teran Pilato
Gran teran Coronico
Zlatan plavac
Gran Cru

Za sada ovi su mi najbolji. Plavac opcenito mi je nateze vino, nekako mi ima najjacu aromu pa ga ne mogu puno popiti ukljucujuci Gran cru, mislim da su to vise vina za casu dvije, tri max.

Probao sam brdo vina,ali pretezito Dalmtinska i Istarska. Probao zlahtinu,od enjingija par njegovih mjesavina , iz kutjeva i iloka,ali ne toliko da bi ih mogao ubaciti u listu. Treba popit vise puta isto vino,pa da mogu reci jel mi se stvarno svidja ili ne. :D

P.S. Ne bih oznacio jednu sortu kao najbolje vino. Postoji toliko losih malvazija,strahota, i toliko losih caberneta. Radije bih po prozvodjacima nego po sortama,jer zna biti ogromna razlika.

domis 01.06.2009. 01:01

ajmo osnovat nest ko one žderonje, samo što bi mi "degustirali" vina :D

spawn 01.06.2009. 01:06

Citiraj:

Autor d'beast (Post 1352808)
ajmo osnovat nest ko one žderonje, samo što bi mi "degustirali" vina :D

Uh ta degustacija,sto se mene tice, se svodi samo na dvije stvari.

1. kakav okus ima na pocetku i nakon 2-3 case,tj. da li mogu piti dalje :D
2. da li boli glava nakon 1 ili 2 butelje

:D

domis 01.06.2009. 01:26

a trecu stvar si zaboravil...c c c...

nakon koje količine ti se bljuje (ima i takvih, nakon pol litre ribara sam ja drugi put večeru prežvakal :D)

Problem 01.06.2009. 06:31

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 1352812)
Uh ta degustacija,sto se mene tice, se svodi samo na dvije stvari.

1. kakav okus ima na pocetku i nakon 2-3 case,tj. da li mogu piti dalje :D
2. da li boli glava nakon 1 ili 2 butelje

:D

mislis one butelje od 0,7l ili one od 5l? :D

sick_boy 01.06.2009. 18:43

One od 1L :D

Inače, kad sam pokrenuo temu, nisam mislio da će prerasti u thread o opijanju (premda nemam ništa protiv, dapače ;)). Ideja je bila razmjena utisaka, te preporuke...

Jučer sam na jednim krstitkama pio Josićev Cuvee Ciconia Nigra. Prva liga vino, a bilo je kvalitetno, dakle niti vrhunsko, pa pretpostavljam da bi trebalo biti relativno pristupačno.

sick_boy 03.06.2009. 08:32

Jučer sam imao neko društvo, pa otvorili onaj Cabernet (Casillero del Diablo). Izvrsno vino za ne puno novaca - pitko, lagani voćni štih, ali dosta snažne arome. Preporuka!!

Da podsjetim - Interspar, 67kn butelja.

Problem 03.06.2009. 10:26

ja sam upravo podrumu pronasao butelju od 0,5l Tokaji Asz 3 Puttonyos iz 2000-te. Kolko vidim boca od pola litre kosta cca 30$. Ak oce ko mjenjam za 50l noje ili cepa :D

Dr. Faustus 03.06.2009. 21:18

www.vinarija.com

Pizz 04.06.2009. 11:04

Citiraj:

Autor sick_boy (Post 1347656)

Ako netko prati Wine Library TV,

ima još jedna zgodna emisija "Journey into wine"
na Travel Channel gdje jedna žemska ulazi u podrume svakojakih djedica,
uglavnom zanimljivo...

btw. kaj nebi sad negdje trebala bit Vinovita na Velesajmu

nema boljeg izlaska, daš cenera za upad, a "kušaš" par litara vina, još dobiješ koju promotivnu butelju... odlično :-)

sick_boy 04.06.2009. 15:38

A, trebala bi. Prošle je godine bila u svibnju, ali za ovu nisam ništa još vidio niti čuo. Jbg, kad nisam u Zg, pa nisam niti u tijeku.

BTW, našao sam neki dan u Bili u Osijeku, Frankovku Feričanci za 19kn litra. Jbg, nije butelja, ali razlika u kvaliteti nije toliko velika kolika je razlika u cijeni (butelja je cca. 45kn).

Pizz 04.06.2009. 21:16

smješi mi se več neko vrijeme tu u fridžu

Chanson Pere & Fils Bourgogne Chardonnay 2005

šteta kaj sam se odreko cuge, al dobro ionako ne pijem zato jer sam alkoholičar nego da mi drugi budu zanimljivi :-)

uostalom, što nebi čovjek mogao uživati tu i tamo u pokojoj čašici

tutix 06.06.2009. 11:21

E stvarno hvala za preporuku. Sinoć sam uzeo Tikveški Vranec za nekih 40-ak kuna. Popio sam ga sa takvim guštom da je to strašno (još sam za svaki slučaj uzeo i litru Cole ali mi nie trebala). Samo što je poslije bilo nekih teqila pizdarija i ne sjećam se poslije ničeg - frend mi veli da smo bili u pirani al ja se tog slabo sječam :D.

Evo sad dok ovo pišem osjećam se tipa da je u meni tuga za jugom :D. Ode spat.

sick_boy 06.06.2009. 23:30

Jučer sam pio Francuski Chianti Cabernet Sauvignon-Merlot (čini mi se, znam da je bilo nešt' mješano). Lagano, pitko... možda malo prelagano. Poslije prešli na Plavac (vinarija Dingač - Pelješac, relativno jeftino, ali skroz OK).

Danas, tekma, pivkan (Becks)... uh, moram malo stati. Prestar sam ja za to...

Navodno ima u Konzumu Beljski Cabernet Sauvignon na sniženju, a dobio sam već preporuku sa par strana. Moram se prošetati do Konzuma ovih dana.

Pizz 07.06.2009. 15:14

ne sviđaju mi se ovi novi "pluteni" čepovi kaj su gumirani...
oču brate nek se mrvi nutra po butelji

još malo pa budu prodavali butelju u konzervi :-s

sick_boy 07.06.2009. 17:53

Ni ja ne volim te gumene. Pluto je zakon.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:45.