![]() |
Daj malo vise informacija napisi tipa postupak i metode..........
|
resetirao sam komp da vidim da nije mozda neki bug ali kad ono opet se pojavio Phenom u CPU-Z :D
|
|
vidim u cpu-z da pise ES jel to i prije pisalo ili stvarno iams inzinjerski primjerak ??
|
a valjda imam ES...evo opet mi se proc pretvorio u Dvoglavo cudoviste :(
malo hoce malo nece.... |
cool....frend imao isto nedavno taj proc ali ga jeprodao jer je bio prespor...a kad ovo vidi..hh .D
|
Zanimljivo je da su se pojavile dvije vrste 7750 u prodaji, obje dolaze u crnom BE pakiranju ali jedni su BE a drugi nisu, pojavili su se pred 10ak dana, baš me zanima ima li to kakve veze s otključavanjem jezgri... Imam ih 4 komada večeras za probat, ako idu bez beda to će se prodavat kao salata kad je novi 9850BE i dalje 1000kn...
Bravo SnakePriest :goood: |
a cekaj je li to samo "softverski" otkljucano ili stvarno kad naprimjer preko dbpowerampa enkodiras recimo flac u mp3 onda dbpoweramp koristi sve 4 jezgre...
sve u svemu sad sam uboo neku am2+ plocu pa si mozda nabavim 7750 BE :) |
preko BIOSA...BIOS ga je sam od sebe otkljucao...
|
ja mislim da je stavrno jer inače u 3d marku ima score 2700 s dvije jezgre a sad kolko vidim oko 4200....sa još dvije jezgre...
ali opet...zaš everest ne prikazuje temp svih 4 jezgri? @snake: moš napravit ss iz everesta kod senzora ak nije problem... |
Svaka čast!!!
|
Pa sad je rekao da se vratilo nazad na staro...Snake, što si radio :)
|
De ako mozes probaj kod nekoga na drugoj ploci, cisto da budes siguran :D
Ako proradi, odma na XS se pohvali, mozda nesto uleti :D :) |
nista nisam napravio...resetirao sam komp da bih vidio dali je to neki bug i opet je bio Phenom,resetiram ja opet,udem u BIOS da vidim sta on kaze,a on kaze da ima 4 jezgre itd,izadem ja iz BIOSA i opet sam spao na dvojezgreno govance...
@DomagojX nisam nazalost napravio SS ali u Everestu je govorilo da je jezgra Agena... |
Citiraj:
nemam nazalost,nitko od mojih frendova ne drzi do jacine kompa:) sta je XS?? |
|
ako imas termalne paste PM-aj me pa da se nadjemo pa mos kod mene isprovati...
|
jos kad ovo vidim :beer:
http://www.xtremesystems.org/forums/...d.php?t=224869 |
Citiraj:
|
Citiraj:
potrebna je maticna sa GX790 chipsetom sa SB750 a i najpouzdanija ploca za to je Asrock 790GX 128M |
Ne, nego je dosta bilo koja ploča s ACC opcijom. SB710, SB750, MCP72 i MCP78 bazirane ploče.
Makar uzalud ti sve ako se jezgre malo-malo gase, jer kod Phenoma II za koje se po steppingu zna da se otključavaju kak spada, nema iznenadnog nestajanja jezgri ili cachea. |
evo bas gledam printscreen od onog Koreanca koji je takoder uspio unlockat 2 hezgre...sve nam je isto,stepping,family itd...
|
Vredu, ali kakve koristi od četiri jezgre kad se sve vrati na staro nakon par restartanja.
Stepping koji sam spomenul za Phenome II su one "brojke i slova" otisnuti na samom IHS-u procesora. Tjedan i godina proizvodnje i tome slične informacije. |
Kad ti se otključa ,ostavi ga upaljenog cijelo vrijeme!
|
Usput nek zvrti bilo koju igru (točnije benchmark za istu) koja podržava višejezgrene procesore.
Mada bi i GIMP, Paint.NET 3.20 ili Handbrake test i bilo kaj slično bilo dosta da se uvjeri dal ima sve četiri jezgre na raspolaganju. Makar kad-tad bude moral restartati, bilo da instalira najobičnije drivere ili kakvu aplikaciju koja zahtijeva restart. |
hm,opet mi se pojavilo...samo sto je na CPU-Z pisalo da je jezgra Kuma ali pokazivalo mi je 4 jezgre hehehe.isto kao i kod onog Koreanca,te jezgre se NEMOGU trajno otkljucati nego to je samo sreca kada upalis komp.rekao bih da imas nekih 5% sanse da ti se komp boota sa 4 jezgre i to je to...ali shvati da ako si overclockao proc i da ti je stabilan ajmo reci na 1.350 i ako ti se otkljucaju 2 dodatne jezgre u meduvremenu,ocekuj da ce te jezgre biti nestabilne radi manjka voltaze pa ce ti se komp restartat nakon nekog vremena i da najvjerojatnije nece biti vise tih dodatnih jezgara....
|
Citiraj:
Po čemu je bilo koji od tih screenshotova dokaz da je 7750 u igri? |
Citiraj:
na benchmarku sam imao 1500 bodova vise radi otkljucanih jezgara.... evo SS,isti slucaj kao i kod Koreanca... http://img410.imageshack.us/content....pg&via=mupload |
Da stvar bude bolja Athlon 7450 X2, 7550 X2 i 7850 X2 su potpuno isti procesori ko i 7750 X2. Naravno jedina razlika je u taktu, tj. množitelju, pa bi se prema tome svi oni "trebali otključati" u Phenom 9850.:) Sve u svemu IMHO gubite vrijeme, pogotovo jer za te Kuma procesore niko živ nije u stanju potvrditi uspješno ili permanentno otključavanje. Dok se cijela stvar pojavila iz niotkud, a Kuma procesori i SB750 su na tržištu bili prisutni još dok su se za Phenome II čitale najave. Čemu još onda nitko nije "oključal" sve jezgre?:) Kaj se tiče benchmarka, ja (a vjerujem i ostali) bi rađe vidli neki realan test aplikacije od koje se ima koristi u životu.
|
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:39. |