![]() |
audiocinema-art..tamo zna biti super snizenja..obavezno pogledati tamoi.
|
editiro sam post.... pa mozes i ti bacit oko na prijedloge
|
OVO plus koji zvučnici :)
|
a kolko para mislis potrositi i koje velicine je prostorija?
|
reko sam u prvim postovima 15m2, para toliko da mi se ne isplati dat za Z-5500.
|
Citiraj:
a daljinac mi je bezveze totalno, puno mi je bolji recimo ovaj sa zvucne koji uopce ne koristim:fiju: |
Citiraj:
@B-Link Oni Jamo su ti ok, iako su to mozda dosta veliki zvucnici za 15 m2.. |
šta bi značilo da su preveliki? da li bi bili prejaki ili šta?
|
Citiraj:
pojednostavljeno, za dobar zvuk ti je najbitnij odnos slusaona-zvucnik, tj kada zavucnik stavis u njemu odgovarajuci prostor i jos to lijepo razmjestis po tom prostoru, onda budes nagrađen super zvukom. Ovisno kako je oblikovana ta tvoja prostorija i kako bi te kutije smjestio. A to je relativno mali prostor a ovi Jamoti imaju 203mm bas membranu i tu bi moglo dolazit do gusenja dijela bas podrucja..Za tu kvadraturu bi ti bili dovoljni i malo jaci bookshelfi sa 16 cm bas/mid membranom..Ali onda trebas jos stalke i jos cuda, a onda debelo probijas proracun..Inace ovdje imas sacuvane te Jamote za 2 k kn http://www.cice.com.hr/novo/index.php?topic=22834.0 |
vidio sam zato sam te i pitao, a još mi ih je fleks preporučio za tamburice kad sam pitao šta da kupim od hi-fi za tu vrstu glazbe :)
|
Citiraj:
imas li kakav link za ovo "punjenje" satelita? inace nije da sad pokusavam od tnt-a pravit gtx-a, z5500 potpuno zadovoljava moje potrebe ali ako se vec moze izvuci jos nesto iz njega zasto ne. soba je 4*6 metara |
Navedeni receiver iz t-konj ponude nije state of the art, al nije ni za odbaciti.
Ak ne tražiš svemir 8 receiver onda si ga svakako uzmi jer sa malo boljim zvučnicima dobiš odličan zvuk. Logitech, creative,... i sl... zaobilazim u velikom krugu ak je zvuk u pitanju. Za 600 kn kolko ga budeš platil nema bolje solucije! 50% jeftinije od prodajne cijene. Zvučnici 5.1 WHARFEDALE HIFI Movie Star 60 za 1750kn. I miran budeš duži period + ostane ti love za kablove. |
Ja sam svoje bivse ovako sredio http://metku.net/index.html?path=mod...wood/index_eng
:D:D:D:D A to punjenje sam napravio tako sto sam satelite napunio dumping materijalom, onom vunom, pa onda manje zvone i zvuk je nekako topliji..:beer: |
a jbt ovo mi je previse :D mozda nesto slicno kad istekne garancija:fala:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Čini mi se da imamo kombinaciju koja "pojede" logije za doručak :) Dali se ostali slažu? |
Mislim da je priča o Z-5500 koji se daju nabaviti za 1,500-1,800kn bez garancije bezpredmetna ovdje. Jednom mjesečno ili jednom u dva mjeseca netko prodaje takve zvučnike i na takvo nešto treba visiti na Prodaji i naletjeti, a cijelo vrijeme ti je glava u torbi ako se nešto pokvari jer nemaš garanciju i bacio si 1,500kn. Malo tko ima volje i živaca popravljati ih.
Mana hi-fi sustava je samo cijena. Prednost je što ako dođe do kvara zamijeniš samo tu komponentu ili zvučnik koji se pokvario. Šta češ ako ti rikne centar ili stražnji na Z-5500 ili centralna upravljačka jedinica? Bacaš sve u smeće ili opet imaš zaj**anciju i živciranje i krpanje. Sa HT receiverom polako slažeš kako imaš love ako želiš nešto bolje, a i to su stvari koje se ne kvare. Monitor magnat 990 su dosta dobri zvučnici s obzirom koliko koštaju, ali su im visokotonci bezveze i to dosta kvari ukupan zvučni dojam. Moja preporuka za zvučnike bi bili engleski Mission MV-4. Te male kutijice daju nevjerojatan zvuk s obzirom koliko koštaju, a i lijepo su i moderno dizajnirane. Za prvu ruku ti neće nedostajati subwoofer kada ih čuješ kako sviraju. Za entry level receiver bi uzeo Pioneer VSX-817. Ima USB s kojeg direktno svira MP3/WMA i sound retriever koji ispegla posljedice MP3/WMA kompresije, mikrofonsku kalibraciju sobe i hybridno pojačalo slično starim Technicsima koje može svirati vrlo glasno i ujednačeno sa vrlo niskim izobličenjima ( < 0.1%). I imaš garanciju, 2god na receiver, 4god na zvučnike ;) Još ako uspiješ nabaviti jeftino Yamahicu, di češ bolje! I sad ti uzmi Z-5500 bez garancije, slušaj bas kako lupa i moli boga da ti ne krepa. Citiraj:
|
Citiraj:
em ti logike, prodavati 12W zvučnik kao >60W , pa to još samo Romi na placu rade. A tek onaj trafo što može dati i 1000W , ha ha kako ono: "materijal membrane - srebrni papir" Wharfedale je mila majka za to, iz druge galaksije... (osobno bih ipak uzeo Magnat, ne volim ove satelit+sub sustave no žene ih obožavaju - pjeva, a ne vidi se) |
Neka netko tko je prešao sa Z-5500 na stereo ili 5.1 sistem napiše ugrubo koji je to sistem i kakava je razlika tako ćemo najbolje znat što je bolje od tih logija i jel vrijede 1500kn!
|
Ja sam presao sa Z5500 na stereo Hifi Cambridge CDP i Amp i Dali Concept2 zvucnike..
A razlika je, velika. U karakteru sistema, prvo, ne moze se mjeriti 5.1 i dobar posteni stereo. Vjernost zvuka, detalji, bas, srednji, sve je bilo puno bolje jer, jbga ne moze se jedno mjerit s drugim.. A sto mi je najbolje filmovi na stereu su mi isto prdobri iako kao za njih treba surround... Uglavnom Stereo ti je puno bolje rijesenje |
Citiraj:
To su male plastične kutijice koje vrijede 50% onoga što koštaju uvrh glave. Frend ima Z5500 i zvuk je gotovo identično loš. Istina je da su bolji od većine onoga što se prodaje za PC, ali pored hi-fi sustava zvuče prazno i jadno, kao da su neku malo kvalitetniju membranu stavili u kutiju od cedevite. Kada nakon svoje hi-fe koja nije nešto preskupa upalim Z-2300, osjećaj je prilično jadan. U biti, to ti je kao kada uživaš u svom kompaktnom fotichu i briješ si kako ti je super i najbolji dok ne opališ par slika s najjeftinijim SLR-om :) Logitech Z-2300 i Z-5500 zvučnici su primjer izvrsnog marketinga kako izvrsno prodaje ne baš sjajnu i bajnu stvar. |
Ma ja sam htio iskoristiti tu akciju u T-Comu jer znam da stari nema šanse da ode na drugog operatera pa sam mislio da bi mi to bilo best buy i da mogu bolje složit nešto od Z-5500 koja sam mogao nababiti jer na svakom koraku pričaju da bolje Hi-Fi od logija i PC zvučnika tako da sam samo trebao potvrdu no zakompliciralo se malo pa sada više neznam ni sam da li hoću Stereo ili 5.1, a da ne ububam neke silne pare :)
|
A gle, kao sto sam u prvim postovima ovdje napisao, jbga moras se odlucit. Moja preporuka ti ide naravno k stereo sistemu, pogotovo sto imas tako relativnu malu slusaonu..
|
Vidim da si neodlučan.
Entry level hifi se čuje bolje od najboljih PC zvučnika. Ako imaš prilike uzeti tu Yamahu za 600kn, ne znam što čekaš... |
Citiraj:
|
Citiraj:
Pretpostavljam da tu misliš na Tangband iliti TB Speakers (http://www.tb-speaker.com/). Stranica im je krš, to je istina. Također je istina da nisu jako skupi ali s obzirom koliko koštaju nude poprilično dobre performanse i TB nije baš nepoznato ime u svijetu kvalitetnog audia, nije bog zna kako kvalitetan ali nije ni za baciti. Vidio sam na netu nekoliko DIY projekata u kojima su korišteni TB driveri i ljudi su općenito zadovoljni, potraži na netu ako te zanima. Što se snage tiće, tih 12W je pretpostavljam rejtano bez ikakvih LPF/HPF filtera te je zbog toga snaga tako mala, ali čim se tu stavi skretnica od recimo 12db/oct na nekih 120Hz (koliko otprilike i je na Logijima) mogu se postići mnogo veće glasnoće nego što bi ih driver davao na "samo" 12W tako da se u neku ruku može reći da je glasnoća tih drivera s obzirom na kutiju/osjetljivost/pojačalo onolika kolika bi bila da primaju čistih 60W bez ikakvih skretnica i sl. To je kao kad kupuješ tweeter, neke firme pišu snagu sa skretnicom, neke bez. Npr, jedan Westra tweeter iz Dobrog zvuka (WDT – 13 – 134 / 138) je rejtan na 60W nominalno sa skretnicom na 6000Hz, bez skretnice čisto sumljam da bi preživio 5W. Za trafo neznam ali na Logijima Z-2300 imaš osigurač od 1A što bi reklo 220-230W potrošnje što sasvim sigurno govori da troši barem 150W ako već ne 200W iako su za peakove tu kondenzatori koji rasterečuju trafo na kratko vrijeme. I btw, onaj trafo sigurno ne trebao davati 1000W jer maksimalna snaga se pogodi šta, niti ne gleda u svijetu ozbiljnijih i informiranijih ljudi nego se gleda RMS i nominalna snaga, a ako se ne varam Z-5500 ima 505W RMS (rejtano) što znaći da trafo sigurno ne treba davati 1kW. |
Citiraj:
A kad bi u pitanju bilo kvalitetano 5.1 pojacalo u kombinaciji sa kvalitetnim zvucnicima ? Na vecini pojacala izmedju ostalih kombinacija moze se postaviti i stereo pa ce sljakati samo frontalci. Znaci li to da je ta stereo projekcija u pravilu uvijek losija od one koju daje 2.0 stereo pojacalo ??? Zanima me jer cu uskoro slagati nesto ozbiljnije pa da znam... |
Citiraj:
Zato ti obicno stereo pojacalo obicno daje dosta bolji zvuk od cijenom ekvivaletnog recivera.. |
Citiraj:
Ako si zamračiš sobu i dofuraš komada doma, onda ti DSP procesor zvuka s night enhancerom i 5.1 stereom "po tiho" zvuči savršeno ;) |
Koliko sam cuo, Yamaha receiveri i nisu neka sreca u Stereu....preporuka je da uzme recimo provjereni Denon (vidim da ih ima i po oglasima), pa cak da uzme i novi pocetni model i za pocetak 2 stereo zvucnika(DALI Concept je pocetna ali odlicna serija) i za tih 15m2 ce biti odlicni Concept 2, a kasnije moze nadokupiti jos 2 za surround + centar i sub neki.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:11. |