PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Case Modding (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=55)
-   -   Cooler Master CM 690 + triple radiator (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=145648)

De5tr0yer 25.04.2009. 18:07

Citiraj:

Autor kian (Post 1329694)
Bez brige, ako se pocne jace savijati bum ga omotal "drotom". :)

Ja bih preporučio stavljanje jednog tzv. zip tie na sredinu pregiba, tako da vratiš cijev u O položaj iz 0. ;)

kian 27.04.2009. 18:14

Citiraj:

Autor ivan232 (Post 1329765)
Predobro napravljeno :care:

Hvala, ivan232 !

Citiraj:

Autor srale7 (Post 1330243)
Ajde svi hvale, nitko ne kudi..:D

Iskreno ja u globalu ne vidim svrhu davanja toliko love za vodeno i da se onda hladi samo proc. Za te pare koje si dao si mogao kupiti neki ok zracni cooler i ostatak novaca ulozit u nesto pametnije.

Da ti iskreno velim nisam niti ja planirao vodeno. Bio sam u prilici kompenzirati neke stvari za 80% vodenog kojeg imam...
Da je lik imao i blok za grafu...

Citiraj:

Na stranu da je to sve prelijepo slozeno, i da se proc dobro hladi, ali sta to sve vrijedi kad se grafa pregrijava, glasna je i cijeli komp se cuje? Mislim da na grafu obavezno staviti neki normalan cooler.
Meni je ok hladnjak kaj izbacuje topli zrak van kucista, grafa se ne pregrijava niti se cuje u 2D-u (21% vent), a u 3D-u imam slusalice tako da je opet ne cujem.
Malo je clockana tako da mi ne treba bolji.

Citiraj:

A mogao si bolje ofarbat one one bocne djelove u crvenu, diskovi su ti stock i tak ima jos detalja za poradit.
Kako mislis bolje?
... stock diskovi ? mislis na drive railove?

Citiraj:

Naravno ja ovo sve komentiram sa svog stajalista, ocito da ti i ja nemamo bas iste ciljeve za komp pa se samim tim i misljenja razilaze. Jos jednom pohvala za dobro odradjen posao, ali ja bi to drugacije napravio:D:beer:
OK primljeno na znanje. :chears:

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 1330314)
Ja bih preporučio stavljanje jednog tzv. zip tie na sredinu pregiba, tako da vratiš cijev u O položaj iz 0. ;)

Reger that.

dh41400 28.04.2009. 15:59

Nakon ovih hrachkanja moram opet ponovit ... da cisci-jednostavniji-funkcionalniji layout od ovoga nisam duze vrijeme vidio (barem ne za ove pare), a sitnarije poput drzaca diskova ili opcije vodenog GPU bloka su ionako manje bitna dodatna opcija (a ponekad i skupa, npr. GPU blok).

Pohvale jos jednom ... Keep up the fine work! :)

De5tr0yer 28.04.2009. 16:12

Hmmm, evo sad sam tek pogledao temperature sa SS-a. 60C? Meni se to čini malkec puno, bez obzira na voltažu procesora i takt.

Ne znam mogu li usporedivati sa svojim setupom: q6600@3.6 (1.46V) pod vodom, NB, grafa također, sve tjerano jednom laingicom ddc1t mod u + verziju i slabijim radijatorom... temp sa utišanim ventovima ne prelaze 52C kako na procu tako i na ostalim mjestima...

kian 30.04.2009. 17:49

Citiraj:

Autor dh41400 (Post 1331954)
Nakon ovih hrachkanja moram opet ponovit ... da cisci-jednostavniji-funkcionalniji layout od ovoga nisam duze vrijeme vidio (barem ne za ove pare), a sitnarije poput drzaca diskova ili opcije vodenog GPU bloka su ionako manje bitna dodatna opcija (a ponekad i skupa, npr. GPU blok).

Pohvale jos jednom ... Keep up the fine work! :)

Hvala jos jednom, dh41400 !

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 1331963)
Hmmm, evo sad sam tek pogledao temperature sa SS-a. 60C? Meni se to čini malkec puno, bez obzira na voltažu procesora i takt.

Ne znam mogu li usporedivati sa svojim setupom: q6600@3.6 (1.46V) pod vodom, NB, grafa također, sve tjerano jednom laingicom ddc1t mod u + verziju i slabijim radijatorom... temp sa utišanim ventovima ne prelaze 52C kako na procu tako i na ostalim mjestima...

Temp je takva kakva je, da je i visa tak svejedno, bitno da je stabilan.
Glavno da je kuciste napokon gotovo...

Blue_Fatal1ty 01.05.2009. 23:21

Jako ljepo i uredno izgleda. Sve pohvale! Žica nigdje na vidiku.
Ali temp proca su ti prevelike! Ja sa TRU-om imam manje!

Baja 001 02.05.2009. 00:25

Vrhunski izgleda, odličan posao kian :beer:

kian 19.05.2009. 18:52

Citiraj:

Autor Blue_Fatal1ty (Post 1334246)
Jako ljepo i uredno izgleda. Sve pohvale! Žica nigdje na vidiku.
Ali temp proca su ti prevelike! Ja sa TRU-om imam manje!

Hvala, Blue_Fatal1ty !
A cuj sad kako je zatoplilo temp proca je manje-vise ista.

Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 1334284)
Vrhunski izgleda, odličan posao kian :beer:

Hvala, Baja 001 !

Mr.Ex.President 18.07.2009. 20:00

Za čestitku valjda nije kasno...
Svaka čast, lipše je od defaulta, a to triba znat napravit pošto je defultni izgled meni osobno perfektan:)

Čak si mi ukrao neke ideje:D Naime nisam se mislio zamarat paintom, nije moj đir, al sam planirao skinit one ukrasne plastike s prednjeg maske, ispred ventilatora, kao i s krova kućišta jer ću stavit jedan ventilator tamo za novu konfiguraciju, dok trenutno nije gore bolo ništa. A i skidanje "sača" sa svih ventilatora su već poduže na popisu, al nikako da se dokopam dremela za tu svrhu... Nego neki dan san sjeba gumb za paljenje, puka je na spoju koji ga je drža za kućište, sjebana je pukotina, sumnjam da će to ljepilo uspit zadržat:(

Mihael 18.07.2009. 20:19

stvarno sam ostao paf.
Svaka čast.

Izgleda da cu ja svog cm690 malo preuredit da lijepše izgleda.

Ovo je stvarno :goood:

kian 06.08.2009. 20:21

Tek sad vidio...

Citiraj:

Autor Mr.Ex.President (Post 1388023)
Za čestitku valjda nije kasno...
Svaka čast, lipše je od defaulta, a to triba znat napravit pošto je defultni izgled meni osobno perfektan:)

Čak si mi ukrao neke ideje:D Naime nisam se mislio zamarat paintom, nije moj đir, al sam planirao skinit one ukrasne plastike s prednjeg maske, ispred ventilatora, kao i s krova kućišta jer ću stavit jedan ventilator tamo za novu konfiguraciju, dok trenutno nije gore bolo ništa. A i skidanje "sača" sa svih ventilatora su već poduže na popisu, al nikako da se dokopam dremela za tu svrhu... Nego neki dan san sjeba gumb za paljenje, puka je na spoju koji ga je drža za kućište, sjebana je pukotina, sumnjam da će to ljepilo uspit zadržat:(

Hvala, Mr.Ex.President !

Za sace ti ne treba dremel nego dobra klijesta za rezanje zice, a za poravnati mala rucna brusilica te na kraju brusni papir.
A ako ces uzimati dremel uzmi si kvalitetniju reznu plocu, jer ove sto dolaze default nisu olicenje kvalitete.

http://www.pohrani.com/t/g/Qd/1I9nvbi2/alat.jpg http://www.pohrani.com/t/39/aF/32JB1ji4/img0329.jpg

Citiraj:

Autor Mihael (Post 1388037)
stvarno sam ostao paf.
Svaka čast.

Izgleda da cu ja svog cm690 malo preuredit da lijepše izgleda.

Ovo je stvarno :goood:

Hvala, Mihael !

Mr.Ex.President 07.08.2009. 16:25

Citiraj:

Autor kian (Post 1400825)
Hvala, Mr.Ex.President !

Za sace ti ne treba dremel nego dobra klijesta za rezanje zice, a za poravnati mala rucna brusilica te na kraju brusni papir.
A ako ces uzimati dremel uzmi si kvalitetniju reznu plocu, jer ove sto dolaze default nisu olicenje kvalitete.[/url]

Ništa;)

Ma na kraju san to sredija malom brusilicom:D Nije baš estetski najljepše, al dobro je, služi svrsi šta je najbitnije:)

TomG 08.08.2009. 15:06

ovo je stvarno ekstra,svaka cast ...

Sn4k3 08.08.2009. 15:17

Svaka čast majstore, odlicno izgleda!

AbAdd0n 08.08.2009. 15:51

ne puse ovako topli zrak u hladnjak ?

kian 11.08.2009. 17:53

Citiraj:

Autor Tomy no.1 (Post 1401963)
ovo je stvarno ekstra,svaka cast ...

Hvala, Tomy no.1 !

Citiraj:

Autor Sn4k3 (Post 1401969)
Svaka čast majstore, odlicno izgleda!

Hvala, Sn4k3 !

Citiraj:

Autor AbAdd0n (Post 1401988)
ne puse ovako topli zrak u hladnjak ?

Da puse i odmah izbacuje zrak van.

Brlja 08.09.2009. 14:30

Nekoliko pitanja....

1. Ne vidim kak si pričvrstio radijator na kućište. Aj objasni plz.
2. Imaju li ti radijatori ,namjenjeni baš za to, rupe na sebi koje služe za pričvršćivanje pa si sam čovjek napravi nosače.
3. Koje je mišljenje opće populacije na razliku između recimo dotičnog radijatora i nekog iz automobila (izuzev što se na ovog lakše pričvrsti vent)? Naime imam za izbor nekoliko kilera kabine, od jugića,bmw-a do mercedesa.
4. Da ne otvaram novi thread, koji je utjecaj koeficijenta termalne vodljivosti na sustav hlađenja, naime iako bakar i aluminij imaju zanemarivu razliku između specifičnog toplinskog kapaciteta (Al: 24 000, Cu: 24 400), bakar ima dvostruko bolju termalnu provodljivost (zato se i pipe-ovi rade od bakra), ali zanima me što se kilera tiče.
5. Misliš li da si onaj stražnji vent okrenuo da puše u kućište, da li bi dobio bolje rezultate?
6. Može objašnjenje modanja pumpe. I sam brijem ubost istu takvu pa da čujem.

kian 11.09.2009. 20:58

Jao jao zasto mi mailovi ne dolaze???

Citiraj:

Autor Brlja (Post 1426776)
Nekoliko pitanja....
1. Ne vidim kak si pričvrstio radijator na kućište. Aj objasni plz.

Radijator je stavljen na kuciste i pricvrscen sarafima koji prolaze kroz ventilatore, posto su rad. i ventovi malo siri od rupe taman ga stisnu da ne plese.
Elegantnije rijesenje bi bilo kao na fotki ispod, ali i moje sluzi svrsi.

http://www.pohrani.com/t/3U/1e/4AuxX...kuhimg0838.jpg

Citiraj:

2. Imaju li ti radijatori ,namjenjeni baš za to, rupe na sebi koje služe za pričvršćivanje pa si sam čovjek napravi nosače.

Da imaju rupe.

Citiraj:

3. Koje je mišljenje opće populacije na razliku između recimo dotičnog radijatora i nekog iz automobila (izuzev što se na ovog lakše pričvrsti vent)? Naime imam za izbor nekoliko kilera kabine, od jugića,bmw-a do mercedesa.

Ako najdes sa plosnatim cijevima dobri su i iz auta.
Vise u vodicu za vodeno, ali vidim fale slike pa pogledaj i strane vodice.

Citiraj:

4. Da ne otvaram novi thread, koji je utjecaj koeficijenta termalne vodljivosti na sustav hlađenja, naime iako bakar i aluminij imaju zanemarivu razliku između specifičnog toplinskog kapaciteta (Al: 24 000, Cu: 24 400), bakar ima dvostruko bolju termalnu provodljivost (zato se i pipe-ovi rade od bakra), ali zanima me što se kilera tiče.

Ovi radijatori za kompove su vecinom bakreni, barem je moj.

Citiraj:

5. Misliš li da si onaj stražnji vent okrenuo da puše u kućište, da li bi dobio bolje rezultate?

Nisam isprobavao jer sad preko ljeta imam jos jedan koji puse po bloku, NB te ramima.

Citiraj:

6. Može objašnjenje modanja pumpe. I sam brijem ubost istu takvu pa da čujem.

Nije nista modano samo je stavljen XSPC-ov top, tako da ne treba reduktor tj. da su sve spojnice iste.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:31.