![]() |
kultura ili nekultura, ne ulazim u to. nisam kemičar niti mikrobiolog.
mislim da je to ipak oksidacija koja možda nije spriječena kvalitetnim antioksidacijskim sredstvom. evo što se događa kada se koristi sam o destilirana voda i al-cu sistemima: swiftec blok. izgleda slično kao ona slika gore, tj. to je oksidacija aluminija, ne (ne)kultura. :p mislim reći, anodizacija aluminija, odnosno kanala gdje prolazi voda, uz korištenje antioksidacijskih aditiva sigurno pomaže da se tako nešto spriječi/umanji, ali najpamentnije je ne koristiti aluminij kraj tolike ponude bakrenih blokova. malo je i glupo što postoje blokovi koji imaju donji dio od bakra, a pokrov od aluminija. to su i proizvođači skužili pa su aluminijske pokrove gotovo svi od reda zamijenili umjetnim materijalom (plexi npr.). |
Može još jedno pitanje za iskusne, gdje se više profitira, ako postoji sustav sa lošim vodenim blokom i sa lošim kilerom, a može se samo jedno promijenit, šta je bolje stavit? Bolji blok na cpu ili bolji radijator?
cheers :chears: |
Veoma diskutabilno, ali moje mišljenje je radijator...
Ipak je zaslužan za transfer topline u okolinu ;), |
Ok, thanks Jugg!
|
radijator.
kilav radijator i zakon bloku=sranje od temperatura. losiji blok a zakon radijator=dobre performanse |
Citiraj:
Evo, konačno sam ga sastavio, prilično sam zadovoljan za sada. Trenutne postavke proca: 3.3 GHz, 1.425 V Ambijentalna temperatura: 22 °C Temperature- idle: 32-34 °C load: 44-46 °C Na radijatoru je trenutno samo jedan Glacialtech @ 1000 rpm. Load temp. mjerene pri kraju Wprimea 1024. http://www.imagesforme.com/out.php/t370289_h2ooc.jpg Malo dugotrajniji load probam kasnije. @ hullabaloo Uvodnice sam nabavio ovdje: Industrijska pneumatika d.o.o., Prudi 24, Zagreb (tel. 01/4551-156). Inače je veleprodajna, ali dat će ti i ako nemaš firmu preko koje bi uzeo. Cijena 10/7 uvodnica je 10,35+pdv @ NJUNJO_HR Što se tiče pumpe, za sada sam zadovoljan, tiha je i gura trenutni setup bez problema. Jedino bih volio da je 12V, jer ću ovako morati sklepati neku relejnu sklopku. |
thanks Thoraks na infu.
gdje si crijeva uzeo? pozz |
Crijeva u Bauhausu, 1m 10/14 (na slici) je 6,90 bilo ak se dobro sjećam.
|
a kakva su po pitanju savitljivosti.
vidim da ljudi preporucuj ona crijeva iz Pet centra. ja htio kupio 12/16, ali ih nije bilo. kad kupim javim kakva su. pozz |
Savitljivost ok po meni, tj. bez problema se oblikuju, a opet, stjenke su dovoljno debele da se ne može čep naraviti tako lako.
|
Citiraj:
|
thanks thorax
|
Citiraj:
hvala |
Je li bolje da pumpa konstantno radi ili da se gasi zajedno s kompom? Mislim, dizajnirane su za neprekidan rad pa to ne bi trebao biti problem...
Komp mi radi otprilike 10-15 sati na dan (iliti gasim ga samo po noći) pa ako netko ima iskustva za podijeliti... :) |
Citiraj:
Vodeno je fenomenalno, stvarno sve odlično radi, tiho i vrlo učinkovito, jedini bed mi je što su crijeva malo pretamno zelena i ne vidi se antifriz sa uv efektom, jedino u rezervaru :)... Jel zna tko gdje ima prozirnih crijeva 12/16 za kupit? :D |
odlicno. :)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:11. |