PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Sony Ericsson XPERIA X1 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=136056)

Sonic1984 07.03.2009. 15:10

MOzes li mi molim te tocno rec korak po korak, upravo trazim u windows folderu, di???? Valjda ce neki mp3 radit? Gledam u ovom ''rings'' pa ih tamo ima hrpu.......

Rain Man 07.03.2009. 18:47

Mislim da ti ne rade MP3-ce. Mora biti u wav-u. Znaci ubacis wav u windows folder. Odes u start/settings/sound and notifications/notifications i odaberes pod "new text message" taj wav. Meni radi na taj nacin.

velorien 07.03.2009. 19:08

Ako na starom symbianu rade MP3ce za zvonjavu onda u Windowsima mora radit 200%.
Možda ima neka aplikacija koja to namješta.

Rain Man 07.03.2009. 19:17

Ovako, znam 100% da mi mp3 nije radio za zvonjavu alarma. Mislim da je ista stvar sa SMS-om. To je sto se tice direkt iz WM.

Ima naravno programa koji zaobilaze ta ogranicenja, no mislim da je lakse prebacit u wav nego punit memoriju nepotrebnim programima.

Na symbianu i meni radilo bez problema. No i WM je daleko jednostavniji nego iPhone. Neka pretvori u wav, ubaci u win folder i odabere zvuk pod "sounds-ima".

Sonic1984 07.03.2009. 21:19

Ok provat cu, Imam jos jedno pitanje odnosno vise njih....pa idemo redom.........
Imam instaliranu operu pa me zanima zasto mi ne otvara odnosno prikaze stranice kao na kompu ili npr kao sta su mi se prikazivale na k800/c905, uvik mi nesto fali na stranicama a na dummy phone-ima mi je uvik sve radilo bez ikakve greske, evo da dam jedan najednostavniji primjer..... kad otvaram str supersport.hr prvo mi izbaci neka greska bla bla te kliknem na html te mi se onda otvori stranica a kad se i otvori fali mi po stranice to jest ona ponuda (mozete otvorit pomocu kompa pa cete vidit o cemu pricam), onaj dio po sredini i desno dok se onaj stupac lijevi prikaze, sa dummy telefonima nisam nikad imao problema.... (isto mi je sa explorerom). Jos jedan primjer - kad upisem u google carnet brzina, kliknem na prvi link pa tamo imate na vrhu download (testiranje brzine veze), kliknem znaci na download ono pocme sa testiranjem ali na kraju mi ne izbaci rezultat - valjda me stranica ne preusmjeri na rezultat - to je takodjer radilo pomocu opere na c905.....
Drugo pitanje - znao sam da se ne mogu gledat youtube clipovi nego samo oni mobile-verzija ali kad sam malo pretazia forume sazna sam da se mogu ipat gledat priko coreplayera koji valjda ima podrsku za to ali svaki put i kad idem gledat priko coreplayera opet mi se prikazuju u onoj losoj verziji koja je stvarno katastrofa, kako mogu namistit da mi se prikazuju u full rezoluciji ili pomocu kojeg programa ako se ne mogu pomocu navedenog playera?

P.S. Radi i mp3 za poruke, hvala

Gabre 08.03.2009. 14:24

slike ti nisu baš pokazatelj, sa experiom si slikao po vani sa dnevnim svjetlom, dok sa iphonom slike sve unutra sa umjetniom svjetlom..

a vjeruj da je to ogromna razlika...

mene je iPhone zapravo iznenadio koliko dobro može slikati u uvjetima slabog svjetla, a po danu je sasvim pristojan za jedan mob. rekao bih i natprosječan za 2mp bez fokusa i blica...

Rain Man 08.03.2009. 15:44

Slazem se da slike nisu reprezentativne,no i tako nije bila namjera pljuvanje iphona vec usporedba. Imao sam i par vanjskih slika iphona, a smatram da macak i ova prva iz dvorane su relativno OK slike.

Evo Xperia jucer prije odlaska u grad, s duzom ekspozicijom:

http://img24.imageshack.us/img24/5865/dsc0020a.th.jpg

@ Sonic, Sto se tice surfanja na operi uz flash, instaliraj si Flash Lite 3.1. Meni youtube radi relativno ok, no nije ona tecnost kao na zasebni aplikaciji na recimo iphone-u. Isprobao sam supersport, meni ne radi.

Kako si uspio osposobit youtube preko core playera? Meni stalno baca error. Imas inace u postavkama coreplayera da mozes promijenit kojom kvalitetom mozes gledati clipove s youtube-a. To ti je u menu/tools/preferences/select page/channels. Mozda pomogne.

Sonic1984 08.03.2009. 17:42

nisam nista osposobljava, radilo je iz prve na coreplayeru samo u losijoj kvaliteti pa sam onda posli instalira youtubeplay i tamo mi prikazuje u boljoj kvaliteti tako da sam sad zadovoljan.... Jedini problem mi je kad izadjem iz coreplayera poremeti mi panel odnosno mrikazu mi se neki cudni pikseli - pomjesane booje..... pa moram pribaciz u 2 panel pa kad se vratim ispravi se samo od sebe.....

Sonic1984 08.03.2009. 21:00

Otvara li vam se index.hr bez problema sa mobile operom? Meni uvik izbaci neki ''error xml parsing failed'' pa imam opciju da kliknem na ''reparse document as html'' pa opet nista od stranice..........

Rain Man 09.03.2009. 22:22

I meni je proradio core player. Stvar je bila u slabijem wifi signalu kojeg lovim od suseda! :D Inace kad biras codece za youtube bas se vidi razlika u kvaliteti.

Index.hr ista stvar ko i tebi. Ne radi.

Sonic1984 09.03.2009. 22:34

Kakav vam je zvucnik na uredjaju? Meni se ovi na mom cini dosta slab a i krci na max kad pojacam..... Moj stari k800 i c905 mi je ima puno bolji zvuk pri slusanju videa/muzike na zvucniku.

Rain Man 09.03.2009. 22:40

Ima slab zvucnik. Negdje u rangu ajfona. Nokia N95 ih potuce duplo po pitanju zvucnika.

Sonic1984 09.03.2009. 22:43

Meni se cini da iphone ima dosta bolji, ne mozda jaci ali kvalitetniji (ne znam kako da objasnim ali kao da bolje reproducira vise frekvencija jer ovi moj daje samo visoke pa je piskutav i probija mi mozak visokim frekvencijama). Jeli ti krci na max kad pojacas?

Rain Man 10.03.2009. 00:04

Sad bome dok sam sve pojacao, nije zvucnik bas pretih. Cuje se u drugu sobu. Inace sve na max, bilo u divx-u bilo mp3, cuje se cisto, nema krcanja.

Sonic1984 10.03.2009. 14:38

Citiraj:

Autor Rain Man (Post 1296273)
Sad bome dok sam sve pojacao, nije zvucnik bas pretih. Cuje se u drugu sobu. Inace sve na max, bilo u divx-u bilo mp3, cuje se cisto, nema krcanja.

Eto hvala to mi je bilo dovoljno...upravo sam ga odnia na servis po pitanju vanjskog zvucnika jer ja imam osjecaj da se iphone dosta bolje i kvalitetnije cuje.... Jos mi i distorzira kad pojacam na max. Bas me zanima kakv ce bit posli servisa....oce li se sta poboljsat jer stvarno kad se sitim svog starog k800 ima je 10 bolji zvuk onda stvarno nije nesto bilo u redu sa zvucnikom na x1. Ima sam na kratko c905 i on je bia po pitanju zvucnika bolji....

demo959 12.03.2009. 16:31

Imo sam i ja Xperiu nesto vise od 2 mjeseca.. Mob je predobar.. Lijepi i cvrsti dizajn mi e najvise svida + tipkovnica..

Vidim da si stavio SPB mobile shell. Ja nisam bio zadovoljan s njim, dota je usporavo mob..
Prodobaj staviti TF3D , mnogo brze radi i prakticnije je od SPB-a..

Sonic1984 13.03.2009. 15:21

Evo zvali me jutros sa servisa pa sam otisa po nju, zaminili zvucnik i vise ne krci. Kad sam odnia x1 u utorak rekli su mi oko 10ak dana a dobia je danas tako da su bili brzi.....

Rain Man 13.03.2009. 18:27

Vidis da je bila neka greska. Nije ni moj savrsen. Imam 2 "stuck" piksela i probija pozadinsko osvjetljenje. :)

Sonic1984 13.03.2009. 20:43

Citiraj:

Autor Rain Man (Post 1299239)
Vidis da je bila neka greska. Nije ni moj savrsen. Imam 2 "stuck" piksela i probija pozadinsko osvjetljenje. :)

Ja imam problema sa tim pikselima ali jedino kad izadem iz coreplayera.....provaj oni hard reset ili blazena garancija...

Rain Man 13.03.2009. 21:01

Sad je bas jedna N96 kod mene. Isto 2 stuck piksela. :) Nisam imao vremena zezat se s reklamacijama, ni ne znam kako to tocno ide preko t-mobile. Mislim da 2 piksela ulaze unutar dozvoljenog limita, moram podrobnije istrazit. Vise mene probijanje pozadinskog muci, ali mi se ne ceka po 10 i vise dana da mi vrate mob.

mrga 13.03.2009. 21:05

Citiraj:

Autor NITROS (Post 1284271)
I moram napomenuti po meni veliki propust iz SE. Punjac ima ulaz za USB u koji ustekate kabel koji se koristi i za prijenos podataka i spajanje na PC.

To ima i Touch HD. Da su dodali kabl ekstra, samo za prijenos podataka onda bi to bilo super, ovako nit smrdi nit miriše.

Ja sam se dugo dvoumio između Xperie i HD-a i na kraju je prevagnuo HD. Al što jest jest, Xperia je prelijep mob, i posbno mi se sviđa ta težina, zbilja čovjek ima dojam da drži nešto kvalitetno u rukama.

I da, paneli su mi stoput bolji nego TF3D, pa sam si ih stavio na HD.

Citiraj:

Autor jurbAs (Post 1294491)
zvuk za poruku tj melodiju koju hoces moras stavit u folder od windowsa i onda ce ti ju nac... bar je meni tako to proradilo.

Stisneš stajlusom na fajl i držiš, pojavi se meni i odabereš "set as ringtone" i onda on sam kopira fajl u My ringtones.

Rain Man 13.03.2009. 21:39

Kombinacija USB kabla i punjaca u koji se usteka taj kabel je valjda preuzeta sa iPhona. Meni odgovara dok se mob puni preko toga. Sad imam u N96 ubodena 2 kabla, jedan za podatke, jedan za punjenje. Prvi put mi crkne mob i mislim sto je sad, a onda tek skuzim da se ne puni preko USB-a.

Gabre 13.03.2009. 23:30

dečki, mene baš zanima Xperia i TOuch HD,

ajde da se nađemo za vikend negdje na kavici pa malo pouspoređujemo uređaje, ha? plaćam kavu :)

Rain Man 14.03.2009. 15:56

To ak ima mrga HD-a mozes se s njim dogovorit. Mene nema u ZG tako cesto, a ne vjerujem da ce Sonic iz Splita dolazit na kavu. :)

Sonic1984 14.03.2009. 16:39

Moze li se ikako namistit potvrda o dostavljenoj poruci na mobu? Rain man koji program koristis za kompresiranje video file-ova za mob i na kojim postavkama (codec, bitrate, itd)?

mrga 14.03.2009. 16:56

Citiraj:

Autor Sonic1984 (Post 1299803)
Moze li se ikako namistit potvrda o dostavljenoj poruci na mobu? Rain man koji program koristis za kompresiranje video file-ova za mob i na kojim postavkama (codec, bitrate, itd)?

Pošto je WinMobile u igri, vjerujem da je isto kao i na HD-u - kad si u porukama odeš u meni - alati, opcije, sms/mms - "zatraži obavijest o isporuci" i to bi trebalo biti to.

Apropo videa, možeš koristiti ovo

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=467112

Jest da je rađen za HD, al Xperia i HD su u osnovi isti ili vrlo sličan uređaj, pa se hrpa stvari može primjeniti na oba moba.

Citiraj:

Autor Gabre (Post 1299430)
dečki, mene baš zanima Xperia i TOuch HD,

ajde da se nađemo za vikend negdje na kavici pa malo pouspoređujemo uređaje, ha? plaćam kavu :)

Ja sam kroz jedno tjedan i pol u ZG, pa ak ne nađeš nikog, možemo se dogovoriti :chears:

Rain Man 14.03.2009. 19:01

Imam 2 axxo ripa na X1. Oba su prebacena gore bez ikakvog prekodiranja. Core player nema nikakvih problema. Sad bas frendu radim kodiranje par filmova za njegovu nokiu i ni u kojoj kombinaciji rezolucije i bitrate-a smanjenje velicine ne opravdava kodiranje. U prijevodu, originalna datoteka od 700MB spustena za 200MB u raznim kombinacijama bitrate-a nije opravdavala kvalitetom slike to smanjenje za bijednih 200MB. Nokia ima malu rezoluciju ekrana pa se kod nje moze nesto i dobit smanjenjem i crop-om, al X1 ima veliku rezoluciju pa se uocavaju artefakti.

Inace kad kodiram, koristim xvid4psp ili Xilisoft Video Converter. Kod xvid4psp mozes ubacit titlove, a to je ovome vazno.

Bas cu isprobat ovaj program sa linka od mrge jer sam imao jedan slican program za iPhone (iPodME) koji je dosta slican i relativno je dobro odradivao svoj posao.

Sonic1984 14.03.2009. 22:00

Prova sam oni program od MRGE i odlican je, jednostavan i dobro obavlja svoj posao tj. enkodiranje........

mrga 14.03.2009. 23:38

Citiraj:

Autor Rain Man (Post 1299900)
Imam 2 axxo ripa na X1. Oba su prebacena gore bez ikakvog prekodiranja. Core player nema nikakvih problema.

:stoopid::stoopid::stoopid:

Na HDu ne radi, moram rekodirati. Tj., radi, ali ne zadovoljavajuće.

mrga 14.03.2009. 23:59

Postoji i ovaj, ima malo naprednije mogućnosti, tipa crop-anja, ali nikako ga ne mogu natjerati da mi youtube klipove baca u punu rezu, on uvijek smisli neku svoju minijaturnu :fuming:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=478050

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:57.