PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Aplikacije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   Ubrzavanje Windoza (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=13152)

crn 22.07.2006. 16:17

Skini bootvis i analiziraj boot proces pa vidi točno koji proces/driver ti odugovlači...

Buger 22.07.2006. 21:28

ma to mi je već nakon nekoliko reinstall win-a, ajd probat ću još jednom malo bolje pogledat taj bootvis

napravio sam scan s bootvisom i sad vidim da mi u to vrijeme kada je taj dugački welcomeeeeeeeeeee.... proc ne radi na 100% nek u prosjeku oko 60%, a u to vrijeme se učitava neki driver amon.sys (on negdje počinje oko 42s, a od 35 do te 42 komp skoro ništa ne radi!!!)

evo što bi to moglo biti

Buger 26.07.2006. 21:30

bump gore

tutix 26.07.2006. 21:37

Jesi Optimize system napravio u Bootvisu? Onaj prefetcher tweak vrati na trojku, stavi sliku bootvisa da vidimo.

Buger 27.07.2006. 21:53

Što da napravim nekoliko slika iz bootvisa, ili što da stvim koju sliku, drivers ili nešt drugo

tutix 28.07.2006. 00:17

Napravi ovo (klik) u bootvisu poslije skeniranja. Taj amon.sys driver pripada nod32 antivirusu.

micek_kc 28.07.2006. 01:03

recimo ja radim ovo:

Install windowsi na formatiranu particiju
driveri za maticnu
service pack
driveri za graficku + dIrectX
driveri za ostale gluposti
imam kolekciju programa koje stalno instaliravam...
restart compa
msconfig gasim sve nepotrebne servise
u windozima stavljam na best preformane na viewu...
stavljam windows classic tema boja teal
nakon tog restart compa opet
instaliram tweak up xp i opet gasim sve nepotrebno(tipa da ti stalno pise shortcut to i strelica na ikoni...)
stavljam changer xp za mjenjanje boot-up screena i logon screena
sta se tice codeca instaliram K-lite jer je cjelokupni paket pa se nista ne kolje..
za DVD-e >Power dvd
za divx i ostalo> bsplayer
glazba> winamp 2.87 full jer mrzim sve novije + imam nekih 1000skinova...
net > crazy browser
za skidanje> oDc ili LDc ponekad i WinMX
hardu su 4. particije
C(sistemska)
D(muzika i filmovi)
E(igre)
F(programi i slike)

e da na kraju samo da spomenem da ja ovaj postupak imam u glavi i radim unutar sat vremena otprilike... a formatiram c: disk svakih 3-4 mjeseca... i ne koristim NIKAKVE antiviruse(kako ih ja zovem zderaci memorije :D ). jednostavno pazim da nejdem na bedaste stranice i to je to...

McG 28.07.2006. 01:38

Citiraj:

Autor micek_kc

Install windowsi na formatiranu particiju

service pack

SP2 moreš bez problema slipstreamati s WinXP. domy_os vodič

Citiraj:

Autor micek_kc

msconfig gasim sve nepotrebne servise

Desni klik na My Computer >Manage >Services and Applications.

Citiraj:

Autor micek_kc

formatiram c: disk svakih 3-4 mjeseca...

Zašto? Ušlo ti u rutinu ili? Ja primjerice formatiram disk kad kupim novi. IMHO nema potrebe bezveze formatirati, ako sve dela kak spada. I u slučaju da nekaj ne dela i kolje se s nečim ili WinXP "pošašave", formatiranje je zadnje za čim se poseže, tj. kad ti već ponestane ideja za rješavanje nekog problema. Uz malo dobre volje i par freeware programa, instalacija Windowsa more dugo izdržati, a da dela kak spada.

micek_kc 31.07.2006. 04:31

Citiraj:

Autor blablu
jes probao stavit 5?

sa sedam prolazaka "crtice win-a" na samo dva :)

e kako taj LAN isključit, ne vidim u BIOSu da se LAN spominje, jel ima neki drugi naziv za LAN karticu

na "SAMO" 2 ?

meni u prosjeku prolazi 1/4 do 2/4 crtice win-a...
2 crte je meni too slooooooow :D

Citiraj:

Autor McG
Zašto? Ušlo ti u rutinu ili? Ja primjerice formatiram disk kad kupim novi. IMHO nema potrebe bezveze formatirati, ako sve dela kak spada. I u slučaju da nekaj ne dela i kolje se s nečim ili WinXP "pošašave", formatiranje je zadnje za čim se poseže, tj. kad ti već ponestane ideja za rješavanje nekog problema. Uz malo dobre volje i par freeware programa, instalacija Windowsa more dugo izdržati, a da dela kak spada

pa da ono uslo mi u naviku a osim toga doma mi je dosadno ponekad pa onda opalim novi intstall windoza...

Citiraj:

Autor McG
SP2 moreš bez problema slipstreamati s WinXP. domy_os vodič

ma napravio sam gore temu u vezi toga ajd mogao bi i ti nest napisati :D

NNJ 01.08.2006. 19:46

Citiraj:

Autor blablu
ima li načina da nemoram gledat u welcome 20s (na 17s se čuje zvuk ulaska u win)

čak mi se čini da za to vrijeme komp ništa ne radi jer taj welcome traje jednako i ako u msconfig isključim AV i FW, te isto i ako isključim LAN, dakle do čega je ta nenormalna sporost pri učitavanju win-a, tj. samo je spor taj welcome...

Nisam vec dugo na windowsima pa nemogu detaljnije.Problem rijesis tako da stavis fiksnu IP adresu.:smoke:

Buger 01.08.2006. 21:34

e kad bi netko rekao kako to napraviti...

McG 01.08.2006. 21:50

Citiraj:

Autor blablu
e kad bi netko rekao kako to napraviti...

Control Panel >Network Connections
http://www.imagesforme.com/thumbs/8539IP.JPG

Buger 01.08.2006. 21:54

evo baš sam neš "guglo" i kolko sam skontao da je to za podeševanje mreža nešt...

jel to znači da kad se spajam na net da mi je svaki put ista IP adresa?

McG 01.08.2006. 22:01

Citiraj:

Autor blablu
jel to znači da kad se spajam na net da mi je svaki put ista IP adresa?

Adresa se mijenja svaki put kad se spojiš na net, tak da nemaš brige.
http://www.imagesforme.com/thumbs/7351IP (02).JPG

Buger 01.08.2006. 22:04

ma bilo mi je to namješteno svejedno 15-20s moram gledat u Welcome...

Buger 31.08.2006. 22:13

jel može biti da su windosi usporeni (paljenje) jer je instalacijki cd ogrecan, kad sam pokušao slipstreamati SP2 nije ga dao kopirati jer je cd dosta ogrecan a s tog cd-a sam ins windowse

Buger 01.09.2006. 23:26

evo instalirao win s SP1 i sve radi kako spada welcome screen 1-2s, izgleda da je bila stvar do instalacijskog cd-a

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:23.