PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Wlan Božićna Akcija (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=127539)

Mar 22.11.2008. 14:44

Ja na balkonu imam 8mbit flat wifi slobodan pa mi dobro doje za ajfon :D

Neo-ST 22.11.2008. 15:12

Evo i ja ću otključati svog Thomsona 8mbit/flat - Split.
Koje ime da stavim ?
I...ima li neki program koji stalno nadzire wireless promet, tako da znam koliko se ljudi spojilo ili koliko ih je trenutno spojeno/koliko skidaju, itd. ?

Amdejac 22.11.2008. 15:16

Ovisi o Routeru. Trebao bi u postavkama imati mogućnost zapisivanja logova.

Mephsto 22.11.2008. 15:24

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 1198411)
Meni je otkljucan, al ebes to kad sam u Mariji Bistrici, .

texx hočeš reči da je Marija Bistrica vuko_ebina!!!!

Moj router je uvijek dostupan iako imam basic paket.
Po ljetu ima ljudi da se prištekaju al ništa strašno da se nabija promet.

Spoljarik 22.11.2008. 15:39

Citiraj:

Autor Mephsto (Post 1198713)

I moj je otključan a ko ce u Kašini uzimat signal :D :lol2:

sipe 22.11.2008. 15:42

Ja bi otkljućao, ali mislim da sam jednini s wlan u krugu 10km :D

~Kaiser_Chief~ 22.11.2008. 15:45

dal moze netko napisat na kojim ce sve lokacijama biti otkljucani wlan portovi ?

LUXX 22.11.2008. 15:48

Citiraj:

Autor pcgameanalyser (Post 1198736)
dal moze netko napisat na kojim ce sve lokacijama biti otkljucani wlan portovi ?

bilo bi fino da se upiše u prvi post gdje ce sve biti otkljucani da ljudi netrebaju tražit

Neo-ST 22.11.2008. 15:49

Postoje li kakve opasnosti kod otključanih routera za mene?
Npr. nađe se neki hacker u prolazu s laptopom i preko mog routera upadne u Pentagon ili tako nešto, pa ja najebem? :D

Citiraj:

Autor LUXX (Post 1198738)
bilo bi fino da se upiše u prvi post gdje ce sve biti otkljucani da ljudi netrebaju tražit

Da...slijedeća scena: 20 ljudi s laptopima mi kampira ispred zgrade... :D

~Kaiser_Chief~ 22.11.2008. 15:54

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 1198740)

pa to je i cilj :) ajde nek se napise :)

IcyTexx 22.11.2008. 16:35

Citiraj:

Autor Mephsto (Post 1198713)

Nisam ti ja u centru...
Tugonica... Jedva mi susjed prima signal jer ja njegov malo primam.

~Kaiser_Chief~ 22.11.2008. 16:43

Tugojnica... da, tam je bilo ono razbojstvo, no nvm.. nadam se da ce se u 1. postu upisat tko ima otkljucane rutere i na kojim lokacijama :)

Amdejac 22.11.2008. 16:58

Tko hoče upisati lokaciju neka upiše, a ja ću pokušati pratiti temu i Editirati prvi post.

Njusskallo 22.11.2008. 17:01

ideja je dobra samo ...

Da, dobijem ponovo opomenu od carneta za skidanje nelegalnog sadržaja, nop ja sam protiv :) sry

sipe 22.11.2008. 17:03

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 1198740)
Postoje li kakve opasnosti kod otključanih routera za mene?
Npr. nađe se neki hacker u prolazu s laptopom i preko mog routera upadne u Pentagon ili tako nešto, pa ja najebem? :D

Otkljućaj ssid ali zakljućaj router, stavi password za ruter ne za ssid

Mortal 22.11.2008. 17:11

Ja na kući imam 19dbi usmjerenu i mislim kad bi ju otključao da bi vrlo brzo dobio cijelo selo i deset talijana sa jahtama na mojoj anteni :)

Ali kad sam u Opatiji slobodno mi otključajte rutere da mogu skidat torente.
Ljudi molim Vas oni koji nemaju flat zaključavajte svoje rutere nisu svi ljudi fer...

Neo-ST 22.11.2008. 17:16

Citiraj:

Autor sipe (Post 1198800)
Otkljućaj ssid ali zakljućaj router, stavi password za ruter ne za ssid

ma znam to već, ali svejedno mi je malo neugodno jer imam 2 kompjutera spojena na taj router, pa ako netko provali...

P.S.
Može mi tko reć gdje se nalazi event log u Speedtouchu 780wl (t-com brandiran) ?

Filip7 22.11.2008. 17:53

evo i ja cu otkljucat, mogucnost koristenja u gornjoj kustosiji-kustosijanska (Zagreb) od ulice srednjak do barbaricevog puta te jos malo u srednjaku isprobano na svim lokacijama. 4 Mbps

Ladybug 22.11.2008. 21:11

AMD, pa Božić je i 7. siječnja! Produži akciju i na pravoslavce ;)

Nema me u Hrvackoj u to vrijeme, al ću vas pratit odozgora.

tor 22.11.2008. 21:24

Citiraj:

Autor AMD (Post 1198508)
Pa u Qosu stavi 20 kb/s za pristup ostalim korisnicima. Tebi to neće falit, ljudi će imat pristup netu, a s druge strane opet premalu brzinu da netko ide skidat neke podatke preko tebe.

Ne loše. :goood:
Staviti u SSID primjerice "PCEkspert" ili "PCEkspert HotSpot"

Ajd, neka pametna i od tebe :D Stavljam i otvaram, nek se ljudi vesele:respekt:

Andrija M 22.11.2008. 21:42

Decki moji dragi ideja vam je plemenita ali jako priglupa. Shvatit cete to kad se neko bude zakvacio na vas nezasticeni wlan pa isao npr na internetu skidati pedofilski sadrzaj. Objasnjavajte vi onda policiji kad vam pokuca na vrata da ta IP adresa sa koje je skidan pedofilski materijal je vasa ali da to ustvari niste skidali vi....

MIK 22.11.2008. 22:13

Citiraj:

Autor Andrija M (Post 1199028)
Decki moji dragi ideja vam je plemenita ali jako priglupa. Shvatit cete to kad se neko bude zakvacio na vas nezasticeni wlan pa isao npr na internetu skidati pedofilski sadrzaj. Objasnjavajte vi onda policiji kad vam pokuca na vrata da ta IP adresa sa koje je skidan pedofilski materijal je vasa ali da to ustvari niste skidali vi....

Nisu naši plavci tak bedasti (a navodno su dobri u svom poslu), imaju oni svoje metode provjere ko kaj radi.

DoX_Chabar 22.11.2008. 22:25

Eto, ako se ikada nađete u Čabru, nađite mrezu sa SSID (ProsperWiFi.NekaLokacija) pa se spojite i surfajte besplatno :)

Neo-ST 22.11.2008. 22:51

Citiraj:

Sad se već premišljam...

Lud76 22.11.2008. 22:59

Citiraj:

Jedno je bit oprezan a drugo paranoičan, čisto sumnjam da pedofili hodaju po gradu i traže na koga se mogu spojit, ko je toliko bolestan da je pedofil taj je jednako bolestan i glup pa bu doma sa svog ip-a skidao što mu treba

A i nekak mi čudno da pedofili dolaze na PCE forum pa čitaju ovo, neznam kaj bi ih tu moglo privlačit na ovom forumu :D

Core2Duo22 22.11.2008. 23:19

Citiraj:

Autor Lud76 (Post 1199096)

A i nekak mi čudno da pedofili dolaze na PCE forum pa čitaju ovo, neznam kaj bi ih tu moglo privlačit na ovom forumu :D

male, mlade tehnikalije tipa asus EEE :D

Neo-ST 22.11.2008. 23:27

Pa po gradu inače ima mnogo otvorenih hotspotova, npr. u nekim kafićima, restoranima, itd.
Po toj logici su onda ti objekti mogli odavno na*ebati, pa nisu...kako?

Baja 001 22.11.2008. 23:32

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 1199117)
Pa po gradu inače ima mnogo otvorenih hotspotova, npr. u nekim kafićima, restoranima, itd.
Po toj logici su onda ti objekti mogli odavno na*ebati, pa nisu...kako?

Da ima toliko pedofila ipak nebi hodali po gradu skidat djecu :smoke:

Ljudi nemojte se bojat.

Što se tiče mene nemam WLAN, ali tko svrati pozvan je na jelo i net :zdero:

Andrija M 22.11.2008. 23:35

Citiraj:

Autor Lud76 (Post 1199096)
Jedno je bit oprezan a drugo paranoičan, čisto sumnjam da pedofili hodaju po gradu i traže na koga se mogu spojit, ko je toliko bolestan da je pedofil taj je jednako bolestan i glup pa bu doma sa svog ip-a skidao što mu treba

No dobro, pedofila sam naveo samo kao drastican primjer, dovoljno je i samo da se neko nakvaci na tvoj IP preko nezasticenog wlana pa napravi neku sitnu pizd*rijicu na netu pa kad te abuse sluzba ohladi sa 7 dana bez neta onda im ti objasnjavaj da je u pitanju bila "pcexpert wlan bozicna akcija".... :-)

Andrija M 22.11.2008. 23:41

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 1199117)
Pa po gradu inače ima mnogo otvorenih hotspotova, npr. u nekim kafićima, restoranima, itd. Po toj logici su onda ti objekti mogli odavno na*ebati, pa nisu...kako?

Pa u tom slucaju i najglupljem policajcu bi bilo jasno da je to javni hotspot na koga se moze zakvaciti bilo tko i da se od tamo nije spajao konobar nego neki anonimni prolaznik/posjetitelj....

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:12.