PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Prijenosnici (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=48)
-   -   HP 6735s problem (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=125409)

coconut 19.04.2009. 11:42

Citiraj:

Autor blackshtef (Post 1325534)
Mene sad zanimaju dvije stvari:
1) - da li da i ja instaliram taj driver (s obzirom da već imam Marvell Yukon)
2) - Vidim da je na HP-ovom siteu naznačeno da su to driveri za Vistu Business (32-bit). Jel moguće da mi nešto ne radi jer sam te drivere instalirao na Vistu Ultimate?

I Vista Ultimate je 32bitna. 64bitne Viste imaju uz ime oznaku x64 (kao i XP). Znači da su ti driveri ok.

Oranje 19.04.2009. 12:27

Marvell Yukon Gigabit Ethernet Controller Driver je mrežni žičani driver, naravno da trebaš instalirati i broadcom drivere za bežičnu

Amdejac 19.04.2009. 12:47

Da se nadovežem glede AHCI drivera.
Prije desetak dana sam instalrao OS sigurno 30tak puta. Isprobavao AHCI, IDE, Nativ IDE i u globalu su to tako sitne razlike da ih nećete primjetiti.
Po meni, ako instalirate XP ostavite u BIOSu Native IDE i ne stavljajte AHCI.
Sve će raditi savršeno. Sa AHCIjem na laptopu nećete dobiti nikakvo ubrzanje koje će te moći primjetiti, ali će te u 50% slučajeva dobiti nestabilnost OS-a.

domy_os 19.04.2009. 14:30

Citiraj:

Autor blackshtef (Post 1325534)
E sad, tražio sam po forumu i vidio da ljudi još uz Marvell Yukon Gigabit Ethernet Controller Driver, HP Wireless Assistant i Software Support for HP Integrated Module with Bluetooth Wireless Technology for Microsoft Windows Vista instaliraju i Broadcom Wireless LAN Driver.

Mene sad zanimaju dvije stvari:
1) - da li da i ja instaliram taj driver (s obzirom da već imam Marvell Yukon)
2) - Vidim da je na HP-ovom siteu naznačeno da su to driveri za Vistu Business (32-bit). Jel moguće da mi nešto ne radi jer sam te drivere instalirao na Vistu Ultimate?

Kako je netko već rekao, moraš to instalirati...

Citiraj:

Autor nino (Post 1325540)
Dali si pokusavao sa Windows softverom se spojit ili si pokusao sa HP wireless assistantom?

Ako si instalirao HP assistant, onda je on "iskljucio" win zero configuration i preko njega moras trazit mrezu i spajat se.

HP Wireless Assistant je samo aplikacija zadužena za uključivanje/isključivanje WLAN-a i Bluetootha, nema nikakvu ulogu u traženju mreža.

blackshtef 19.04.2009. 17:33

Citiraj:

Autor Oranje (Post 1325571)
Marvell Yukon Gigabit Ethernet Controller Driver je mrežni žičani driver, naravno da trebaš instalirati i broadcom drivere za bežičnu

e vidiš, a ja taj driver nisam vidio na onoj njihovoj stranici sa driverima :/
Al sad je skinut i sve fino radi, hvala ;)

serke 24.04.2009. 12:07

HDD Bios postavke

Ako želite vrtiti XP uvijek odaberite IDE mode.

RAID svi znate što je. S-ATA također. AHCI je mod koji se na većini ploča s Inteovim chipsetom pali zajedno sa RAID funkcijom (tako da Intel preporuča odabir RAID ukoliko to OS podržava). AHCI nudi više prednosti za serversku primjenu, a od toga dvije bitne: 1) to da možete vaditi i mjenjati diskove dok je računalo u "pogonu" i 2) da zadatke izvršava najkraćim putem, a ne redosljedom kojim ih je korisnik unio. Ovo zadnje može nešto ubrzati disk i produžiti njegovu dugovječnost ali samo kod serverske primjene jer se promjene osjete samo kod velikih read/write zahtjeva.

Pozdrav!

unna 14.05.2009. 00:03

Pokušavam frendici "sredit" komp, ima hp 6730b i nikako da mi pokaže da ima network adapter tj wireless, plava lampica je uključena ali komp pronalazi bluetuth i ništa više. Instalirana je vista buisiness x64.
Kad želim napraviti wireless vezu upisuje mi "Windows did not detect any networking hardware" U device manageru također pod netvork adapter nalazi samo bluetuth..pomagajte.

Hawk-55555 14.05.2009. 21:59

ni meni ije radio wireless na hp 6735s ali kad sam stravio drugu verziju viste radilo je bez problema,...a bluetuth je radio u obadvije verzije bez problema

domy_os 15.05.2009. 00:57

To što je "plava lampica" uključena ne znači ništa, ona hardverski uključuje/isključuje WLAN i BT. Pogledaj u HP Wireless Assistantu je li WLAN kartica aktivna...

elf_dalmatae 15.01.2010. 02:46

Hm, hm, hmmm... stara je tema i neka moderatori ne zamjere sto je ponovno ozivljavam.

HP 6735s.

Dobio sam ga sa Win 7.

Zelim staviti XP na njega.

Prebacio sam ga na IDE mode u BIOSu, krenuo s instalacijom windowsa.

I sada, nakon sto vec podesim jezicnu regiju i dam ime racunalu - kompjuter se izgasi.

Sam od sebe.

Sestra je primjetila da se to desavalo i prije, dok su Win 7 bili instalirani.

Nikakav zahtjevni posao, ono, Word...

Any suggestion?

Meni pada na pamet baterija ili pregrijavanje... eventualno neadekvatan BIOS?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:21.