PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Monitori, tipkovnice i miševi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=52)
-   -   appleov novi 24" LCD s LED osvjetljenjem (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=122925)

pingmachine 19.10.2008. 19:01

mislim da je problem u tome što apple ne koristi displayport, nego *mini* displayport, koji je njihova izmišljotina.

Punio4 20.10.2008. 12:49

Ako računamo da će doći vrlo vjerojatno 7500 kuna (ista cijena kao sadašnji 23"), definitivno je preskup za kućne korisnike.
Ima dobru matricu / osvjetljenje, no glossy ekran je smrt, a i ergonomija je na razini samsunga od 1500 kn.

Tako da zaista ne vidim koji target audience oni ciljaju, i cijeli proizvod mi se čini kao promašaj.
Profići ga neće uzeti zbog glossy ekrana, nepostojećeg OSD-a i očajne ergonomije, a "obični smrtnici" neće zbog daleko nedosežne cijene.
A što se profića tiče, oni se klone daleko od appleovih LCD-a, jer i Cinema Displayevi i 24" iMacovi pate od burn-ina.

Dakle jedina preostala skupina je ekipa koja ne zna di će s parama, i hoće neš shiny na stolu. A takvih sam se ljudi nagledao jer već neko vrijeme radim u iStyleu.

pingmachine 20.10.2008. 13:38

nije li to ogromna skupina? ;)

SrKi 20.10.2008. 15:34

Citiraj:

Autor Punio4 (Post 1169392)
Ako računamo da će doći vrlo vjerojatno 7500 kuna (ista cijena kao sadašnji 23"), definitivno je preskup za kućne korisnike.
Ima dobru matricu / osvjetljenje, no glossy ekran je smrt, a i ergonomija je na razini samsunga od 1500 kn.

Tako da zaista ne vidim koji target audience oni ciljaju, i cijeli proizvod mi se čini kao promašaj.
Profići ga neće uzeti zbog glossy ekrana, nepostojećeg OSD-a i očajne ergonomije, a "obični smrtnici" neće zbog daleko nedosežne cijene.
A što se profića tiče, oni se klone daleko od appleovih LCD-a, jer i Cinema Displayevi i 24" iMacovi pate od burn-ina.

Dakle jedina preostala skupina je ekipa koja ne zna di će s parama, i hoće neš shiny na stolu. A takvih sam se ljudi nagledao jer već neko vrijeme radim u iStyleu.

to govoris na razini hrv koja je nikakvo trziste. u americi je 900$, to je appleu main trziste i tamo je cijena prihvatljiva, tako da se ne bojim za njih.

jedan.tamo 20.10.2008. 16:14

Citiraj:

Autor thedream (Post 1164437)
Bio ti je,a vjerujem i da je i dalje,jedan monstrum izložen na štandu u City centru One,na jankomiru..Bijeli onako,slika blago rečeno perfektna,cijena valjda u skladu s tim:D,al nekako mi je XXL za 24..to je moralo bit bar Cinema 30..

to nije cinema, to je iMac 24", znaci cijeli mac je u monitoru! zbog toga izgleda "vece"

SrednjiKorisnik 11.11.2008. 18:16

hm

ima jedan drugi problem ovdje.

ovi monitori imaju mini displayport
i ja ih ne mogu spojiti na niti jednog
od tri mac-a koja leze na stolu tu
kod mene, a zadnji je kupljen pred par
mjeseci.

ista glupost kao na mac airu.

reducirali su izbor konektora iz ko zna
kakvih razloga i sad moras teglit torbu
punu dodataka ako zelis da to necemu