![]() |
Citiraj:
|
a sad se vratimo na moje pitanje....
znaci komp ni rami mi nece biti sporiji ako zamjenim sadasnje rame 2x1 sa 2x2 gb... back to topic :) |
Citiraj:
nikola nece ti sporije raditi, eventualno vise struje trositi :D |
Dual channel problem - 3 modula
Procitao sam na vise mjesta da za dual channel nije potrebno imati parni broj modula, nego da je dovoljno da je ukupna velicina svakog kanala jednaka.
Tog sam se drzao i sada imam ovakvu konfiguraciju memorije: A channel: 1gb + 1gb B channel: 2gb Dakle ukupno 4. Cak mi u manualu ploce (P5N-E (nforce650)) pise da je dovoljno da oba kanala budu iste velicine i da ce dual channel raditi. Meni everest javlja single channel a performanse memorije u sintetickim testovima su degradirane zbog toga (u igrama nisam primjetio nista). Jel ima netko ideje zasto se to dogadja? Prva 2 sticka su kingmax a 2gb stick je G.SKILL Tnx |
Citiraj:
Naime razliku ćeš primjetiti samo i jedino u sintetici, pa mislim da nepotrebno razbijaš glavu s glupostima... |
Malo sam googlao po forumu i vidim da svi kazu da je razlika dual vs single oko 2-3% u stvarnim aplikacijama. Ocito onda nije vazno.
|
Citiraj:
|
Kod mene je ovako:
A1=1GB B1=512MB A2=512MB B2=1GB A je jedna boja a B je druga boja slotova za memoriju. Everest kaže dual channel a bios posta flexi dual channel mode. Međutim nema razlike ama baš nikakve ako koristim samo 2GB u dual channelu. Također sam probao svakako ispremješat te 4 pločice i bios uvjek postavi/javi taj flexi dual channel a single jedino ako ubodem samo jednu pločicu bilo gdje. |
Pitanje u vezi DCa
Imam 2x256Mb Corsaira DDR400 i dobio sam jos 256Mb DDR400 Kingmaxa jedan keks
Da li se isplati stavljati taj keks i imati 768Mb RAM (a s time gubim Dual Channel) ili bolje ostaviti 2x256mb u Dual Channelu!? |
Ako ti treba tih dodatnih 256 MB, stavi...
|
Jel za dual bitno samo da parovi budu matchani? Wiki kaže da su tri uvjeta za dual iste frekv., iste veličine i isti broj čipova sa svake strane pločice. E sad, ja imam 3 jednostrana keksa i 1 dvostrani i naravno u singlu sam (imam auto prepoznavanje u biosu). Hoće li kombinacija 2 jednostrana + 2 dvostrana omogućiti dual?
Ovo pitanje se može proširiti i na ostala tri uvjeta, dakle da li bi radilo npr 2x 256 200mhz + 2x 512 400mhz... čisto da znam. |
Ma nema pravila, nekad najveće zbrljotine hoće međusobno u dualu raditi, a nekad gotovo ista memorija neće. Meni recimo 2x1GB + 2x512MB DDR2 Tracera uopće nije htjelo bootati komp, a kamoli u singlu raditi.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Imam tri jednostrane i jednu dvostranu, frend ima isto 400mhz kingmaxe od 512 dvostrane na matičnoj koja je single channel svakak pa sam mislio mijenjat jedan svoj jednostrani za njegov dvostrani. Tada bih imao 2+2 za razliku od dosadašnjeg 1+3. Ništa nas ne košta samo moramo nosat rame 200km gore dolje pa pitam ako je netko siguran da ne radi pa da nas poštedi. :D |
Pozdrav! Imam pitanje vezano za dual chanel. Dali je moguće da 3gb radi u navedenom? Radi se od jednom keksu od 2gb i jednom od 1gb.
|
Citiraj:
Danas to postoji kao asimetričan i simetričan dual channel. :) |
A ako sam dobro shvatio, kod 3gb rama je to moguće jednio ako se radi o 2x1gb i 2x512mb rama u kombinaciji??
|
pa da onda će ti raditi u dual ch., tj. trebalo bi...
|
Hvala svima....
|
Imam 2x2GB rama. Kako ću znati jel rade u dual chennelu? Kad uđem u CPU-Z, za memoriju mi piše sljedeće:
Channels # Dual DC Mode Unganged Jel to znači da rade ili ne rade u dual channelu? |
rade
|
može pitanjce na ploči p43 u 2 i 4 utoru se nalaze 2*2gb gskill što daje ukupno 4gb rama e sad me zanima ako bih ubacio u 3 utor još 2gb rama od gskill da li bi to šljakalo kako treba jer mi je 1 utor zatvoren s cpu kulerom.
|
Imaćeš 3GB memorije na raspolaganju samo ti neće raditi u DC modu.
|
Citiraj:
|
Da, ja sam nesto pogresno vidio, bice 6 GB.
|
Da znam, da win7 x86 ne prepoznaju više od 3,3-3,5 gb rama ali zato 64 bitni to kuže jer mi je upit bio da li će 3 keksa sa po 2gb ram =ukupno 6gb ram ubodeni u 2,3 i 4 slot biti sporiji od dual chanel moda i koliko ?(igre i slično)
P.S. normalno ako ubodem još rama ide i reinstal win7 na 64 bitnu verziju |
enable dual channel????
maticna gygabite GA-M61SME-S2L
GDJE ili KAKO ja mogu enablati ili disablati taj dual channel, u manualu od ploce pise ako zelite dual enable it,ali gdje |
Ploča ne treba imati 4 memorijska slota za dual channel :D
|
pa to sam zakljucio i sam,jel mozete odgovoriti na jednostavno pitanje,da li se to postavlja automatski ili rucno ako rucno gdje i kako,pa sta ga toliko filozofirate,ploca ima samo 2 utora a podrzava dual channel
|
pa logicno, ako ima samo dva utora popunis oba sa sto slicnijim, ako ne i istim keksima rama i imat ces dual. ako strpas samo jednu plocicu radit ce singl, nema tu nikakvog rucnog namjestanja.
znaci 2 plocice rama = dual 1 plocica rama = sing |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:51. |