PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   ISP (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=15)
-   -   OptiCARNet (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=120442)

A.J. 29.10.2008. 22:46

a koji su razlozi da se prebacujes na obican account a ne carnet? jel imas neki limit na carnetu pa da se moras prebacit?

sasuke_the_king 30.10.2008. 00:25

ne, ali ako usluga "šteka" mogu se prebacit. ali to sam mislio u kontra smjeru, sa "običnoga" na carnet, jer ostali operateri ne dopuštaju prebacivanje na carnet ako si pod ugovorom (ako sam dobro skužio).

Blue_Fatal1ty 30.10.2008. 08:24

Citiraj:

Autor sasuke_the_king (Post 1178614)
ne, ali ako usluga "šteka" mogu se prebacit. ali to sam mislio u kontra smjeru, sa "običnoga" na carnet, jer ostali operateri ne dopuštaju prebacivanje na carnet ako si pod ugovorom (ako sam dobro skužio).

možeš se prebacit, ali moraš platit

Problem 03.12.2008. 12:36

I? Jel tko postao sretan/nesretan korisnik opticarneta?

BlackDwarf 03.12.2008. 12:59

Ja jos nisam cuo koja je cijena a kamoli da netko koristi.

EDIT:
Citiraj:

Nova usluga pristupa CARNet mreži - OptiCARNet
Obavještavamo da postoji novi paket usluga pristupa Internetu za krajnje korisnike CARNeta ostvarena u suradnji s Optima Telekomom - OptiCARNet. Ovaj paket usluga omogućuje neograničeno surfanje - flat ADSL, brzinom do 3Mbps.

Mjesečna naknada za korištenje OptiCARNet paketa je 129,00 kn (s PDV- om).

Osim brzog pristupa Internetu korisnicima se omogućuje telefoniranje uz zadržavanje postojeće telefonske linije i broja. Više o usluzi kao i dodatnim opcijama i prednostima moguće je pročitati na adresi http://www.carnet.hr/opticarnet .

Usluga je trenutno dostupna u 98 gradova u Republici Hrvatskoj, odnosno u području pokrivenosti Optiminom infrastrukturom.

Za pristup OptiCARNet usluzi, kao i svim ostalim uslugama CARNeta, neophodno je posjedovati elektronički identitet (korisničko ime i lozinku) u sustavu AAI@EduHr dobiven od administratora na svojoj ustanovi članici CARNeta.

Za sva eventulana pitanja u vezi s ponudom i korištenjem OptiCARNet usluge nazovite Optimin besplatni info telefon 0800 0088.
Citiraj:

1.prosinca 2008. Informacije o OptiCARNet usluzi

OptiCARNet uslugu je danas puštena u rad.

OptiCARNet usluga Vam omogućuje pristup Internetu brzinom od 3Mbps/384kbps, neograničen internet promet, te povoljnije telefoniranje, za samo 129 kn mjesečno!
Zadržite postojeći telefonski broj ili od Optime zatražite novi.

Osnovnim paketom usluge OptiCARNet dobivate:

- Pristup Internetu brzinom 3Mbps/384kbps
- Jednu telefonsku (analognu) liniju i jedan telefonski broj
- Neograničen Internet promet preko CARNet mreže
- Najam modema
Mene muci sad ovo spajanje ako ne rade carnet serveri. Da li u tom slucaju placam samo paket od 2GB ili paket + brzina (+ na ovih 129kn koliko inace kosta tel + internet)?

Problem 03.12.2008. 13:35

http://www.optima.hr/za-po-doma/internet/opticarnet

thopok 03.12.2008. 13:38

Citiraj:

Važno je napomenuti da se u slučaju da korisnik umjesto AAI@EduHr (CARNet) korisničkih podataka za spajanje koristi korisničko ime i lozinku Optima Telekoma (korisnik@optinet) no promet koji ostvari bit će mu naplaćen po važećem cjeniku Optima telekoma za osnovni paket prometa.
Usluga je prvenstveno namijenjena ostvarivanju veze prema CARNet mreži, a tek sekundarno i zavisno od postavki CARNet korisničkog računa kao veza prema internetu.

sasuke_the_king 03.12.2008. 17:59

zar to nije trebalo bit jeftinije? 99 kn, a ne 129? ovo samo znači da flat rate ne plaćamo, a optimi se plaća redovna cijena brzine, te bi ako se spojimo sa optima accountom trebali imat 3 mbit, a ne 1 mbit.
i ako netko zna - kako ide slučaj kad se spajam na 2 "vrste" interneta sa istim accountom? npr spojen sam na opticarnet i hoću li se moć spojit na vip vodafone carnet istovremeno?

BlackDwarf 03.12.2008. 21:58

Ja necu uzet bar jos neko vrijeme. Razlog je upravo carnet. U zadnje vrijeme preko connect card ne moze se spojit a zvanjem vip sluzbe tvrde da carnet ima probleme.

Blue_Fatal1ty 08.12.2008. 12:30

Citiraj:

Autor BlackDwarf (Post 1209290)
Ja necu uzet bar jos neko vrijeme. Razlog je upravo carnet. U zadnje vrijeme preko connect card ne moze se spojit a zvanjem vip sluzbe tvrde da carnet ima probleme.

ja problema nemam kod carneta (iskona).

BTW: jel ja mogu na dvije lokacije koristit daj acc od carneta?

Sad imam Duo.Carnet u zg-u, a doma bi htio OptiCarnet

domis 16.12.2008. 02:11

aj da malo bumpnem...zelim cuti user "review" ove usluge :D

the_ghost 16.12.2008. 09:44

Citiraj:

Autor d'beast (Post 1221563)
aj da malo bumpnem...zelim cuti user "review" ove usluge :D

Nema ukljucivanja korisnika do 1.1.2009.

Inovator 16.12.2008. 10:24

a što je s ljudima koji su trenutno na ugovoru kod Optime (tel+net), da li se može prebaciti na ovu uslugu?

BlackDwarf 16.12.2008. 10:40

Vjerojatno se moze jer tebi je dopusteno da pod ugovorom mijenjas pakete za tel. i internet.

the_ghost 16.12.2008. 22:49

Citiraj:

Autor BlackDwarf (Post 1221662)
Vjerojatno se moze jer tebi je dopusteno da pod ugovorom mijenjas pakete za tel. i internet.

Bas ljudima koji su mjenjali paket su rekli da nema do 1.1.

Razor_x 09.01.2009. 10:45

Ima li sada netko OptiCARNET, jer i ja planiram uzeti, cini se dosta jeftino pa imam jedno pitanje: mogu li se skidati torrenti, igrati online(multiplayer) igre te pristupati svim stranicama na internetu ili ima nekih ograničenja?

sasuke_the_king 12.01.2009. 19:05

pitanje - kako isključiti opticarnet? upravo ispunjavam ugovor (i ide li UKLJUČENJE ili IZMJENA POSTOJEĆE USLUGE, jedan tip rekao uključenje a drugi izmjena, pa sam po nekoj logici stavio izmjenu) pa ako ne budem zadovoljan carnetom (ilitiga ograničavanjem torrenta i p2p) mogu li to jednostavno preko korisničkih stranica prebaciti na običan adsl?
i ps, dal je ovo pravilno ispunjen ugovor? ljudi su tamo malo zbunjeni pa mislim da ću točnije informacije dobit ovdje nego na szk.
http://pce.hostili.com/images/scan0004lb9_thumb.jpg

thopok 12.01.2009. 20:44

Pa ako se tek odabire usluga onda je valjda uključenje.
Čudno da ovi zahtjev u pdf-u nije u obliku forme za lakše ispunjavanje na računalu.
Citiraj:

kako isključiti opticarnet?
Korištenjem korisničkog imena i lozinke Optima Telekoma?

sasuke_the_king 12.01.2009. 21:20

Citiraj:

Autor thopok (Post 1246636)

Korištenjem korisničkog imena i lozinke Optima Telekoma?

ovaaaaj, ne. jer username i password od optime se uz potpisivanje carneta prebace na start paket. ako bim ukucao u router usernamei pass od optime imao bih bijednih 2 gb mjesečno.
zvat ću ponovo sutra szk

Vesko 13.01.2009. 13:48

Evo ja još čekam na priključenje opticarneta već mjesec dana, (15.12.'08) danas zovem i kaže žena da "imaju puno novih korisnika za obraditi"... uf...

akroporid 14.01.2009. 18:23

Može li netko reći radi li preko carneta p2p normalno?

ante_os 19.01.2009. 00:55

dakle, rade li torrenti, multiplayer igre i slicne stvari?...ako ne, ne uzimam:lol2:

Mac_F 19.01.2009. 20:42

Na MetroCARNetu SVE radi normalno, pa bi trebalo i na OptiCARNetu.

igorba 29.01.2009. 13:30

Podnio zahtjev 27.12, telefon mi prebacili 21.1., par dana kasnije došao čiko s routerom (D-Link DSL-2640B), namjestio i sve šljakalo, osim što mi je stavio podatke za spajanje od Optime, a ne Carneta (ne zna, nije još nijedan OptiCarnet priključivao), i što je brzina bila premala (DL 1100 kbps / UL 330 kbps). Danas nazvao da priupitam, vrlo ljubazna teta nakon kraćih konzultacija rekla mi da upišem ipak Carnet podatke, nakon čega net nije radio. Nakon još jednih konzultacija rekla mi teta da prebacim u bridge mod (zapravo rekla mi je "kliknite start - control panel - network connections...", pa ju ja prekinuo i pitao jel u bridge mod?), stavim Carnetove DNS-ove umjesto Optiminih i sve šljaka. Još ću pročeprkati i vidjeti mogu li prebaciti u router mod, ali radi i ovako - dva računala spojena svaki na jedan port na routeru, oba se povezuju bez problema s istim Carnet podacima (iako imam i još jedne u rezervi). Spomenuh im i za brzinu - posljedicu možete vidjeti ovdje (inače je to službeno 3072 / 384). Ja zadovoljan.

ante_os 02.02.2009. 20:41

e danas mi prebacili na carnet...i evo problem, pa molim pomoc!!!

u bridge modu radi bez problema, ali router nemogu nikako napraviti....kada koristim optimine sifre sve radi...
...modem je zyxel hw660.....moze bilo kakva pomoc....imam jos 3 laptopa koja se moraju nakaciti preko wirelessa i to me sad ubija....sta da radim...kako podesiti router mode????!!!!!pomagajte!!!!

igorba 04.02.2009. 00:37

Ja nisam uspio podesiti router mode, ali laptopom se bez problema spajam preko wirelessa u bridge modu. Preko wirelessa se spojiš laptopom u mrežu (ne internet, nego mreža), a onda se samo povežeš preko dial-up veze s carnet podacima.

Hrvoje xyz 12.02.2009. 09:22

kolko tocno treba platiti da to proradi?dakle , jel ima kakvih troskova najma i slicno ? i kolko mjesecno se placa?

igorba 13.02.2009. 01:33

http://www.optima.hr/za-po-doma/internet/opticarnet

129kn mjesečno
24 mjeseca ugovor
priključak 1kn, oprema 1kn (žica), 109kn (žicless) ili cca 300kn (žicless + usb wlan adapter)

tome_zd 05.03.2009. 15:45

Meni sestra ima D-Link DSL-2640B i kod nje sam ukucao u ruter podatke od carneta i sve radi ok u router modu, samo sam joj morao u postavkama mreže ip adresu i dns-ove stavit na automatski jer su ovi pametnjakovići iz optime ručno upisali od optime dns adrese.

thopok 05.03.2009. 16:52

Citiraj:

DNS: 193.198.184.130, 193.198.184.140
Ove?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:50.