PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Monitori, tipkovnice i miševi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=52)
-   -   Logitech Illuminated Keyboard (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=118233)

DeadMan+ 07.10.2008. 14:50

Citiraj:

Autor prljavi bluzer (Post 1157038)
http://www.bug.hr/bolex/

Evo je, 700kn.

A LOL.

da, mene bas zanima kako proizvod koji na sluzbenom siteu kosta 79$ u hrvatskoj dodje 140$

:hitthewal:

Mar 07.10.2008. 15:19

79$ = 79€ u EU + 22% i eto ti cijene :)

Gradjanin 07.10.2008. 15:30

Citiraj:

Autor Rain Man (Post 1126769)
Logitech se malo oholio! :nono:

malo? puno previše, rekao bih. punoo punoo:Machineg:

Bluzer 11.10.2008. 18:48

http://www.optimum-online.hr/shop/vi...roduct=9609058

sinisa1989 09.11.2009. 13:35

Ispričavam se što dižem staru temu, vidio sam tipkovnicu i užasno mi se sviđa.
Zanima me jel postoji sa hrvatskim znakovima? Gledao sam u protisu; samo engleski layout, a u adm- nije navedeno.

fler 09.11.2009. 13:43

imaš u Linksu HR layout; samo, ako se dobro sjećam, netko je spominjao kako su naši znakovi samo naljepljeni pa se em ne vide kad se upali osvjetljenje em se brzo izližu. moguće da nije tako, nisam imao prilike vidjeti uživo.

sinisa1989 09.11.2009. 16:00

Hvala, na odgovoru. Provjerit ću još prije nek se odlučim za kupnju.

win32 12.11.2009. 10:35

Citiraj:

Autor sinisa1989 (Post 1479844)
Hvala, na odgovoru. Provjerit ću još prije nek se odlučim za kupnju.

I mene zanima.....a ne da mi se do Linksa pa javi kada provjeris. :chears:
Je da su mi blizu, ali mi se ne ide bezveze do njih....a zanima me ovo tipkalo jer pod hitno moram kupit novo tipkalo posto me ovo trenutno koje imam pomalo zivcira.

sinisa1989 12.11.2009. 15:17

Citiraj:

Autor win32 (Post 1482517)
I mene zanima.....a ne da mi se do Linksa pa javi kada provjeris. :chears:
Je da su mi blizu, ali mi se ne ide bezveze do njih....a zanima me ovo tipkalo jer pod hitno moram kupit novo tipkalo posto me ovo trenutno koje imam pomalo zivcira.

Sutra idem u ZG, samo neznam jel ću ići do trešnjevke, ipak mi je malo daleko od maksimira. Ali, ak će bit vremena zaletit ću se jer moram kupit novu tipkovnicu, samo ne vjerujem da ću tu uzet jer baš i nisam pri novcima.
enivej, javim ako ću ić do linksa.

keks 10.02.2010. 15:23

Ima li netko da bi mi slikao tipkovnicu onako da se vide sve tipke kad se gleda sprijeda,znaci ne iz zraka nego ukoso. Hvala:chears:

jucca 10.02.2010. 19:29

Ne kuzim sto vam toliko mali enter smeta

Mar 13.02.2010. 02:03

Citiraj:

Autor jucca (Post 1566397)
Ne kuzim sto vam toliko mali enter smeta

Pa nekome tko se navika pisati koristeći veliki enter, mali enter je problem :)

M O L J A C 02.06.2010. 20:55

Citiraj:

Autor keks (Post 1566131)
Ima li netko da bi mi slikao tipkovnicu onako da se vide sve tipke kad se gleda sprijeda,znaci ne iz zraka nego ukoso. Hvala:chears:

Na sluzbenim stranicama imas slike tipkovnice iz svih kuteva.

Mr.Ex.President 24.01.2011. 18:32

Ispričavam se zbog dizanja stare teme, ali

može li mi netko od kupaca reć koja je razlika ove:
Tipkovnica Logitech Illuminated Keyboard, engleski layout - Protis, 434 kn
i ove tipkovnice:
Tipkovnica LOGITECH Illuminated, retail, USB, HR - Links 579 kn

Cijelo vrijeme sam mislio da je drugi layout, kako i piše jel. Da bi me prekjučer prika uvjeravao da je on preko prike od prike saznao da je to u biti ista tipkovnica, samo da se radi o igri riječi u naslovu. Jer ovi šta tvrde da nema HR znakove hoće u biti reć da HR znakovi ne svijetle. A ovi šta tvrde da imaju HR znakove u biti imaju isto šta i ovi prvi, dakle US layout sa utisnutim HR znakovima koji, naravno, ne svijetle.

Jel to uistinu tako? Pošto razlika u cijeni nije zanemarava. A na mailove mi ne odgovaraju:fiju: Izgleda da nisi zanimljiv našim trgovcima ako odma ne izbaciš keš na stol...

coconut 24.01.2011. 18:39

Poznavajući naše trgovce, vjerojatno je riječ o istoj stvari. U HR layoutu samo su zalijepili/prelijepili 'kvačice' na određene tipke USA layouta i to je to.

denied 24.01.2011. 18:42

Linksova ima zalijepljene hrvatske znakove.....

coconut 24.01.2011. 18:43

... pa je i normalno da ne svijetle 'naše' tipke jer se svjetlost ne može probiti kroz te naljepnice.

Mr.Ex.President 24.01.2011. 18:44

Citiraj:

Autor coconut (Post 1832441)
Poznavajući naše trgovce, vjerojatno je riječ o istoj stvari. U HR layoutu samo su zalijepili/prelijepili 'kvačice' na određene tipke USA layouta i to je to.

Ae, baza je da kad sam gleda ima 2 mjeseca da su ove US bile oko 450 kn, a HR 550 kn u više dućana, pa san stvarno tad, površno onako gledajući samo cijene mislija da ima neka razlika. Sad kad sam detaljnije malo progugla sve mi se čini da se radi o jednom te istom modelu, a dva različita načina pisanja... A vidi tek ove zbrke od dućana;
http://www.info-box.hr/tipkovnica-zi...ted-41744.aspx
http://www.info-box.hr/tipkovnica-zi...ska-44819.aspx
Jedna HR, druga US, različite cijene, a isti opis te ista šifra artikla:D:D

Citiraj:

Autor denied (Post 1832443)
Linksova ima zalijepljene hrvatske znakove.....

i veliki enter?
To mi i treba...znakove za mater da ne grinta "da nova tipkovnica nema ć", a enter navike radi... Sve ostalo mi je sporedno stvar, uz cijenu naravno, a Links mi je radi toga zadnji izbor...

to da ne svijetle znam...doduše to je i logično...

denied 24.01.2011. 19:44

Ima veliki enter, a to što je naljepljeno fakat ne smeta jer su znakovi skroz bijeli tako da ih nećeš vidjeti jedino ako si u mraku pred zgašenim monitorom :lol2: Čim je malo svijetlo, praktički kao da i svijetle :)

Rudy 24.01.2011. 20:49

Mozda ova iz protisa ni nema zaljepljene hrv znakove...a razlika je toliko velika jer su ipak 2 razlicita ducana, najjeftiniji naspram skoro i najskupljem ducanu...vidio sam slike recenzija od prije nekoliko godina gdje su bile tipkovnice sa svjetlecim hrv znakovima, steta sto toga vise nema :(

Flake 03.02.2011. 13:59

akcija 499kn u linksu, nema hr znakove

lol cuj akcija

Mr.Ex.President 03.02.2011. 15:06

Hm...meni cijena čak i igra, jer pošto nisan iz ZG, narudžba najjeftinije (434 kn) bi me sa poštarinom ispala malo manje od ove, a za te 2, 3 kune se nema smisla zajebavat

Fala na linku;)

NITROS 10.02.2011. 11:49

U konikomu imaju tu tipkovnicu. Isprobao je, odlična je, al još uvijek neznam zašto je odmah nisam i kupio :D A čak sam išao s namjerom po tim svim dućanima da kupim tipkovnicu.
Doduše, nisam vidio dal su hrvatska slova naljepljena ili nisu, ali ih je tipkovnica imala.

munst0r 15.02.2011. 22:56

Na koji nacin su ubacena ta hrvatska slova?

Da li su uklonjene originalne tipke koje imaju urezane znakove prema US layoutu i umjesto njih stavljene nove s isprintanim nasim slovima? Ili su samo pokraj njih negdje nagurana nasa slova?

Moze netko mozda uslikati kako to izgleda ako ima tipkovnicu i neki uredjaj za slikanje pri ruci...? :)

Mr.Ex.President 15.02.2011. 23:03

Citiraj:

Autor munst0r (Post 1850299)
Na koji nacin su ubacena ta hrvatska slova?

Da li su uklonjene originalne tipke koje imaju urezane znakove prema US layoutu i umjesto njih stavljene nove s isprintanim nasim slovima? Ili su samo pokraj njih negdje nagurana nasa slova?

Moze netko mozda uslikati kako to izgleda ako ima tipkovnicu i neki uredjaj za slikanje pri ruci...? :)

Nisu, nego su dodana na tipke na kojima su već postojeća... Šta mi zna pravit probleme noću, ne toliko č,ž,ć i sl. koliko (,/,& i sl. Al mislin da je stvar navike... ja sam na njoj 2 dana, pa nisam stekao naviku...
Sliku ti sad puknen...editirat ću post pa refrešaj :D
EDIT:
http://img233.imageshack.us/img233/7...c00965r.th.jpghttp://img254.imageshack.us/img254/9...00967mo.th.jpg

ovako nekako to izgleda, neman sad volje za kvalitetnije slike, imaš ih po netu kolko oćeš:D
Uglavnon meni su bila bitna HR slova i veliki enter. I to sam dobio (u Linksa bar, ne znam jer identična tipkovnica u cjeloj HR, trebala bi bit) te sam sretan... Još da je malo jeftinija:)

munst0r 16.02.2011. 05:21

E fino, baš kako sam se i nadao. :)

Meni je bitniji engleski layout za programiranje jer onda koristim puno specijalnih znakova. A dok tipkam nešto po naški onda mi ne treba ništa posebno osim tih pet slova pa mi je i bolje da ona ne svijetle.

I, naravno, lijepi veliki enter. :)

Rista 16.02.2011. 14:29

Radi li vam shift+W+space zajedno? Htio sam kupiti ovu tipkovnicu ali sam naletio na ovaj problem za koji neki govore da postoji a neki da ne postoji. Ako ne radi, koje su alternative dostupne kod nas? Ne zelim gamersku tipkovnicu ali bilo bi lijepo da ova kombinacija radi, jel. Mora biti flat, po mogucnosti crna i sa osvjetljenjem ali nije nuzno, najbitnije je da su tipke kvalitetne, ne bucne ali da imaju kakav takav definiran "klik". Koristim Logitech UltraX flat vec godinama i dosta sam zadovoljan ali neke tipke vec ne rade najbolje, neke su izlizane itd i htio bih nesto malo drukcije za do 500-600kn.

Mr.Ex.President 16.02.2011. 14:45

Citiraj:

Autor Rista (Post 1850727)
Radi li vam shift+W+space zajedno?

A šta bi se tribalo dogodit?:D Ne znan za taj shortcut...

Rista 16.02.2011. 14:49

Citiraj:

Autor Mr.Ex.President (Post 1850744)
A šta bi se tribalo dogodit?:D Ne znan za taj shortcut...

U igrama recimo kad trcis i pokusas skakati sa space :) Probaj u notepadu stisnuti i drzat shift+w. I kad onda stisnes space, nastave li se velika "W" slova ili SPACE "preuzme" kontrolu?

Mr.Ex.President 16.02.2011. 14:55

Citiraj:

Autor Rista (Post 1850750)
U igrama recimo kad trcis i pokusas skakati sa space :) Probaj u notepadu stisnuti i drzat shift+w. I kad onda stisnes space, nastave li se velika "W" slova ili SPACE "preuzme" kontrolu?

Nastave :D
Za igru ti ne mogu reć, neman nikakav FPS instaliran, samo Silent Hunter, a to tamo ne mogu probat, al očito ne štima...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:34.